Najbolje što svojoj kosi možete pružiti nakon ljeta

Zdrava, njegovana i bujna kosa zaista je, složit će se mnogi, jedan od najljepših ukrasa svake žene. Tradicija povezivanja duge, blistave kose sa simbolom ženske ljepote seže još od antičkih vremena, a do danas nije izgubila na važnosti. Nažalost, majka priroda nije svakome dodijelila „iste karte“ – neke se žene čitav život bore s tankom, lomljivom, rijetkom ili pak isušenom kosom koja puca pri svakom pokušaju vezanja konjskog repa. Poseban izazov predstavljaju ljetni mjeseci i izlaganje kose štetnim faktorima poput sunca, soli i klora. Srećom, danas postoje doista brojni preparati namijenjeni jačanju vlasi, bržem rastu kose i postizanju bujnije, ženstvenije i snažnije kose.


Isprobali ste već sve šampone, regeneratore, maske i serume za jačanje kose, ali željeni su rezultati izostali? Vrijeme je na djelovanje iznutra. U nastavku donosimo preporuku naših uglednih nutricionistica, članica žirija natječaja Estetica Premium Product 2023, koje su najboljim suplementom za jačanje kose proglasile Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair.

Solgar Skin, Nails and Hair

Ova jedinstvena, uravnotežena, kompleksna formula sadrži aminokiseline, prah crvene alge, MSM, cink, bakar i vitamin C. Vitamin C pridonosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože i zdravo vlasište. Cink pridonosi održavanju normalne kose, kože i noktiju. Bakar pridonosi normalnoj pigmentaciji kose i kože. Pogodno je za vegane, ne sadrži šećer ni sol kao ni umjetne boje.

 

Prirodnu proizvodnju kolagena u koži potaknuti možemo brojnim nutrijentima, a među najučinkovitije spadaju minerali cink i bakar te aminokiseline prolin i lizin, koje u kombinaciji s vitaminom C postaju neophodni nutrijenti za oblikovanje kolagena u koži, što je čini snažnijom, blistavijom i zdravijom – a kosu čvršćom, gušćom i otpornijom.

U nastavku pročitajte dojmove nutricionistica, članica žirija natječaja Estetica Premium Product 2023.

Dr. sc. Mirela Marić

“Ovaj suplement ocjenjujem najvišom ocjenom – 5. Sjajno će utjecati na kožu, kosu i nokte koji će postati zdravi, sjajni i čvrsti. Inovativan, visokoučinkovit anti-age dodatak prehrani koji osigurava zdravlje i ljepotu. Svaka dnevna doza sadrži i vitamine B skupine, folnu kiselinu, biotin i niacin. Rezultat je zdrava i sjajna koža koja djeluje njegovano i vraća nam ljepotu i mladost”, zaključila je nutricionistica dr. sc. Mirela Marić.

Marija Andrijašević

 

“Riječ je o kvalitetnom i učinkovitom proizvodu s odličnim sastojcima koji postiže odlične rezultate”, kratko je poručila nutricionistica i fitness trenerica Marija Andrijašević.

Pročitajte još i ...