Najljepši parfemi po kojima će mirisati proljeće

Osim što s dolaskom toplijih dana mijenjamo garderobu – pospremamo zimske tople jakne, veste i pulovere, proljeće je i doba godine kada intenzivne, začinske i tople zimske mirise spremamo dublje na policu s parfemima, a ‘prvi red’ punimo novim, svježim, laganijim mirisnim kreacijama.

Ove sezone, među mirisnim notama dominirat će atraktivan i sofisticiran iris, ali i prštave i voćne arome poput breskve i kruške. Tu su, naravno i nezaobilazne mimoza, ruža te bijelo cvijeće koji su obavezni sastojci proljetnih parfema.

U nastavku donosimo neke od najljepših noviteta po kojima će, sigurni smo, mirisati i vaše proljeće.

J’Adore Les Adorables

Iako ovdje nije striktno riječ o novom parfemu, novu mirisnu kolekciju proizvoda za njegu tijela namirisanu prepoznatljivim J’Adore raskošnim mirisom morali smo uvrstiti u ovaj izbor. Prekrasne teksture koje će vam pokloniti novi ritual njege, dat će i posve novi smisao parfimiranju. Kolekciju čine peeling sa sjajnim česticama, krema za tijelo i žele za tijelo sa zlatnim česticama.  Pravo luksuzno iskustvo njege!

Cofanetto J’adore Les Adorables

Sisley Paris Les Eaux Rêvées

Legendarni francuski kozmetički i parfemski brend Sisley donosi Les Eaux Rêvées, šest novih mirisa nadahnutih obitelji d’Ornano koja je kreirala brend. Kolekciju čine mirisi za žene i muškarce, predstavljeni poput jedinstvenih mirisnih oda, svaki sa svojim neobičnim twistom. Jako chic! nuovi-profumi-primavera-estate-2023-donna-25

Tom Ford Noir Extreme Parfum

Kako je sam Tom Ford rekao, opisujući ovaj miris, Noir Extreme Parfum izražava spektakularni dualitet profinjenog muškarca. Iako je parfem formalno namijenjen jačem spolu, mi bismo rekli da je definitivno unisex. Njegov bouquet sadrži začinske note kardamoma i đumbira, ali tu je i tonka koja mu daje mekoću. Mirisnu piramidu zaokružuju ruža, jasmin i narančin cvijet na bazi od vanilije i kožnih nota. Jednom rječju – savršenstvo.

nuovi-profumi-primavera-estate-2023-donna-26

Jo Malone London Blossoms 2023 Collection

Proljeće u svom najčišćem obliku dolazi u limitiranoj kolekciji britanske parfemske kuće. Glavna inspiracija – cvijeće. Riječ je o četiri prekrasne kolonjske vode koje utjelovljuju prirodu koja se budi, opijajući nas cvjetnim notama. Waterlily, Osmanthus Blossom, Nashi Blosson i Star Magnolia – pitanje je samo koju odabrati.

nuovi-profumi-primavera-estate-2023-donna-31

Diptyque L’Eau Papier

Novi miris kultne francuske nišne kuće Diptyqe nadahnuta je lakoćom papira. Eau de toilette koji je istovremeno intiman i elegantan, a potpisuje ga Fabrice Pellegrin. Glavne note: mošus, mimoza, drvenaste note i sezam.

 

nuovi-profumi-primavera-estate-2023-donna-22

 

Pročitajte još i ...