Mirisni dnevnici: U Zagrebu gostovao talijanski parfumer Simone Andreoli

Zagrebačka niche parfumerija Top koja je nedavno proslavila 10 godina uspješnog poslovanja, nastavlja u Zagreb dovoditi parfumere svjetskoga glasa. Tako je prošloga tjedna u Zagrebu gostovao talijanski parfemski čarobnjak Simone Andreoli koji je ovom prilikom predstavio svoju najnoviju mirisnu kreaciju Vicebomb.

Svoj je brend lansirao 2011. godine i tako je postao najmlađi talijanski parfumer. No, Simone se u mirise zaljubio mnogo ranije, u dobi od samo 8 godina, i već tada je znao da će to biti njegov životni poziv. Naime, tijekom obiteljskog ljetovanja na Francuskoj rivijeri, roditelji su ga jednog kišnog dana poveli na izlet u Grasse – francusku parfemsku meku i to je bilo više nego dovoljno.

Desetak godina kasnije, vratio se  Grasse te se prijavio na testiranje tijekom kojega je morao prepoznavati različite mirise, ali i kreirati parfem od zadanih sastojaka i aroma. Naravno, ispit je položio, a ostalo je povijest. Danas je Simone poznat po svojim mirisima koji su okupljeni u kolekciji Diario olfattivo – Mirisni dnevnik, a nadahnjuju ih putovanja i mirisi koje na njima otkriva i upoznaje.

Za svoje kreacije koristi samo vrhunske esencije, a u kreativnom je procesu posve slobodan od pravila i uzanci. Tijekom zagrebačkog gostovanja, s nama je podijelio i to da obožava eksperimentirati i raditi posve out of the box, u što smo se mogli uvjeriti nakon što nas je upoznao s nekoliko svojih najuspješnijih mirisa. Tako parfem Born from Fire utjelovljuje mirise s havajskog otoka Maui te kako je rekao Andreoli, “oslobađa vulkansku dušu” u mješavini citrusnih, šećernih i drvenastih nota.

Rose of Dangerous Flamenco priziva pak raskošnu damaščansku ružu koja se spaja s intenzivnim oudom, u kombiniaciji sa slatkim datuljama i suhim voćem. Riječ je o senzualnom i strastvenom parfemu koji geografski pripada u Sevillu, tijekom toplog andaluzijskog zalaska.

Posebno mjesto u ovom predstavljanju očekivano je imao najnoviji Andreolijev parfem – Vicebomb koji je neodoljiva i seksi kombinacija crne višnje, slane karamele i najkremastijeg sladoleda od vanilije, a posvećena je Miamiju, gradu poroka i beskrajnih noći.

Vicebomb, ali i ostali parfemi Simonea Andreolija odnedavno su dostupni u niche parfumeriji TOP.

Pročitajte još i ...