5 najpopularnijih plastičnih operacija u Aziji

Ženama u Aziji plastične operacije nisu tabu, a korigiranje nesavršenosti lica i tijela smatraju dijelom održavanja ljepote. Neki od estetskih zahvata toliko su česti i uobičajeni, da se okolina na njih niti ne obazire, smatrajući ih „basic“ procedurama.

Street style, model Soo Joo after Chanel Fall-Winter 2017-2018 show held at Grand Palais, in Paris, France, on March 7th, 2017., Image: 324211595, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Najpopularnije su one operacije koje ženama daju više zapadnjački izgled, a časopis New Beauty naveo je listu od 5 najpopularnijih plastičnih operacija u Aziji, koju vam donosimo u cijelosti.

Azijska blefaroplastika ili dvostruka operacija kapaka

Jedna od najpopularnijih estetskih operacija u Aziji je operacija kapaka. Pacijenti se na ovaj zahvat najčešće odlučuju u želji da im očiju izgledaju okruglije, a kapci postanu snažnije definirani, no ipak uz zadržavanje nekih azijskih karakterističnih crta lica.

Većina ljudi u Aziji rođeni su bez pregiba na gornjem kapku, za kojim onda žude čitav život, kako bi im oči izgledale zapadnjačkije. Ovaj se zahvat može izvesti na mnogo različitih načina, a svima im je cilj kreirati dvostruku gornju vjeđu, odnosno stvoriti pregib na gornjem kapku, gdje ga do tada nije bilo. Neke od tehnika s kojima se to postiže su vrlo bizarne, poput ušivanja pregiba ili spaljivanja vjeđe vrućom iglicom, kako bi nastao ožiljak koji će stvoriti pregib na oku.

V-line operacija za ublažavanje crta čeljusti

Posljednjih je godina u Aziji sve popularnija operacija kojom se ublažavaju crte čeljusti, a ustvari kompletno mijenja oblik lica. Ovaj se zahvat popularno naziva V-line operacija, jer licu umjesto okrugle, daje liniju čeljusti u obliku slova V.

Azijski standardi ljepoti ovaj oblik čeljusti smatraju izrazito ženstvenim, privlačnim i nježnim, a žene u Aziji će se podvrgnuti svim invazivnim zahvatima samo kako bi postigle idealne konture lica.
V-line operacija izrazito je invazivna jer zahtijeva intervenciju na kostima jagodica i čeljusti, a oporavak može potrajati mjesecima. Ipak, jednom kad dočekaju rezultate, Azijatkinje su njima vrlo zadovoljne, što ovom zahvatu donosi sve veću popularnost.

Rinoplastika

Odmah nakon kapaka, nos je dio lica koji najveći broj žena u Aziji želi promijeniti. Genetska predispozicija dala je Azijatima ravne i široke noseve, bez izraženog luka, pa ih većina nije zadovoljna kako izgledaju iz profila.

Moguće je povećati hrbat nosa, kako bi njegov izgled iz profila bio privlačniji, a sprijeda bacao pravilniju sjenu na bočnu stranu lica. Za povećanje definicije nosa, u istom se zahvatu najčešće ugrađuje i potpora u vršak nosa, koristeći se transplantacijom hrskavice. Ovisno o željama pacijenta, nos je moguće i suziti u njegovoj bazi, smanjujući širinu nosnica.

Smanjivanje listova

Još jedna fizička karakteristika koje se Azijatkinje žele riješiti su prejaki listovi. S obzirom na to da su žene iz Azije u prosjeku prilično niske, smatraju kako im preizraženi mišići čine noge vizualno još kraćima i debljima.

Tom su problemu azijski plastični kirurzi doskočili različitim metodama, pa za smanjivanje listova koriste botox kako bi umrtvili mišiće, radiofrekvenciju za blokiranje živca, a ponekad čak i režu mišić, a sve u cilju postizanja vizualno tanjih nogu. U Hrvatskoj upotreba botoxa u ovu svrhu nije dozvoljena.

Trajni smiješak

Operacija za postizanje trajno nasmiješenog lica smatra se možda čak i najbizarnijim estetskim zahvatom u Aziji, a popularno je nazvana Smile Lipt, od kombinacije riječi lip i lift.

Azijatkinje se na ovaj zahvat odlučuju jer smatraju da im daje veseliji, opušteniji i privlačniji izgled te da trajno izgledaju sretnije. Postupak se oslanja na manipulaciju mišićima lica koji daju potporu usnama, kako bi se učvrstili i usnama dali efekt liftinga i uvijanja prema gore.

Pročitajte još i ...