Uređaji koji su zamijenili operacije: Potpuni makeover lica bez šavova i vremena oporavka

Israeli actress Natalie Portman fronts Diorskin Star 2014 advertising campaign., Image: 206351491, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Plastične operacije i kirurške zahvate u posljednje su vrijeme zamijenile nove metode, proizvodi i tehnologije kojima je moguće ostvariti iznimne rezultate, ali uz značajno kraće vrijeme izvođenja i oporavka, bez noža, šavova i bolova.

Iako će se dio liječnika složiti da se učinci takvih metoda tek približavaju klasičnim kirurškim postupcima, ali da je još nemoguće postići jednako dobar učinak, brojni su stručnjaci usvojili ove nove metode koje pružaju za mnoge prihvatljiviji način korigiranja, pomlađivanja i poboljšanja izgleda.

Donosimo popularne neinvazivne postupke za koje je nekada jedino rješenje bio operativni zahvat.

Brooklyn, New York. USA, 2014. Beyonce in the music video for the song 'Pretty Hurts' (©Columbia). The video features a cameo performance from actor Harvey Keitel and depicts Knowles as an apparently trouble beauty queen addicted to pills and vomiting in a toilet. She is Miss 'Third Ward', which is the area of Huston, Texas where Beyonce grew up. There are also images related to plastic surgery and the maintenance of physical beauty. The video finishes with archive footage of Beyonce winning an award as a young girl. Captioned 25 April 2014., Image: 191893218, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTED RIGHTS Supplied by LMK Media. Editorial Only. LMK Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised media outlets ., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Landmark

Blefaroplastika

Blefaroplastika ili korekcija očnih kapaka postupak je kojim se uklanja višak obješene kože iznad i ispod oka. Uz ovu godinama poznatu kiruršku korekciju, u posljednje su se vrijeme razvile nove metode kojima je moguće zategnuti obješenu kožu kapaka i ukloniti masne jastučiće donjih vjeđa.

Jedan od postupaka kojim se korekcija kapaka izvodi u svega 20-ak minuta je tretman Plasmage uređajem. Ovaj uređaj nove generacije radi na principu frakcijske plazme i velikom preciznošću uklanja višak kože. Koristi specijalnu, zakrivljenu iglu koja je povezana s aparatom na kojem se odabire program i generira plazmu kroz električno otpuštanje koje počinje kada se vrh igle približi koži (bez da je dodiruje).

Prije i poslije (iz arhive Poliklinika Dermalife)

Ciljana područja zagrijavaju se uređajem, a kapak tijekom tretmana izgleda kao da ste po njemu nacrtali niz točkica. Postupak je vrlo precizan i njime se tretiraju samo željena područja, bez oštećenja okolnog tkiva. Djelovanjem frakcijske plazme, tkivo kože se učvršćuje, podiže, preoblikuje i obnavlja. Nakon tretmana ne ostaju ožiljci jer se zahvaljujući preciznosti tehnologije ne prodire u dermis, a koža se obnavlja nakon 6 – 8 tjedana, kada su vidljivi i prvi rezultati.

Ovaj popularni tretman dostupan je i u zagrebačkoj Poliklinici Dermalife po cijeni od 5 000 kuna. U cijenu je uključen i „touch up“ tretman – korektivni zahvat nakon mjesec dana koji nije uvijek potreban, pa je moguća i kombinacija 4 000 kuna + dodatnih 1 000 kuna ukoliko je potrebna dodatna korekcija.

Uklanjanje podbratka

Masne naslage i opuštena koža na vratu i ispod brade mogu se korigirati liposukcijom, ali i novim metodama koje razbijaju masne stanice i rade na principu zatezanja kože. Uređaj Ulthera učinkovito djeluje na dublje slojeve kože, suzbija masne naslage i pruža lifting efekt. Zahvaljujući HIFU tehnologiji koja se bazira na neinvazivnom djelovanju ultrazvuka, na dubini od 3 – 4,5 mm Ultherom se tretira predio vrata i podbradak, a rezultat je zategnuta i napeta koža.

Ultrazvučna energija stimulira nastanak novih kolagenih vlakana u dubokim slojevima kože, a izazivanjem toplinske koagulacije proteina u sastavu tkiva, dolazi do efekta podizanja kože – poboljšanja teksture i glatkoće kože uz zatezanje opuštene kože i topljenje masnog tkiva (primjerice, podbratka).

Iz arhive dr. Leslie Baumann

Tretman je dostupan u susjednoj Sloveniji u poliklinikama Estetika Medart i Derma Center Rogaška, a za dodatne informacije možete posjetiti stranice navedenih ordinacija.

Korekcija nosa

Nekirurška korekcija nosa izvodi se filerima hijaluronske kiseline, iako se nos može korigirati i vlastitim masnim tkivom. Dermalnim filerima moguće je izravnati sedlasti nos, podignuti vrh nosa, ispraviti neravnine, ispuniti udubine te čak vizualno smanjiti nos. U slučaju apliciranja hijaluronske kiseline, tretman traje svega 10 minuta, a izvrsno je rješenje za sve koji žele privremenu korekciju ili nov izgled za poseban događaj jer rezultati traju nekoliko mjeseci.

Iako je postupkom moguće izravnati nos i popuniti udubine, ukoliko želite značajniju promjenu nosa koja podrazumijeva smanjenje kosti ili poboljšanje funkcionalnosti nosa, jedino je rješenje i dalje kirurški postupak odnosno klasična rinoplastika.

Iz arhive dr. Nikole Milojevića

Dr. Nikola Milojević iz Poliklinike Milojević vrhunski je stručnjak upravo za neinvazivnu korekciju nosa, a izvrsne rezultate možete vidjeti na fotografiji (poviše).

Lifting lica

Osim već svima poznatih hijaluronskih filera i botoxa kojima je moguće ublažiti bore lica, za efekt zatezanja kože u posljednje se vrijeme sve više koriste uređaji koji za cilj imaju poticanje sinteze kolagena.

Renew Lift jedan je od aparata koji je promijenio perspektivu u pogledu mogućeg nekirurškog liftinga lica i vrata. Uređaj radi na principu ultrazvučne energije kojom podiže opušteno tkivo na licu, vratu i dekolteu, otklanja bore, daje tonus mišićima, definira konture lica i vraća mladoliki izgled.

Iz arhive Poliklinike Bagatin

Dobrobiti ultrazvuka uvidjeli su već mnogi stručnjaci s područja anti-aginga diljem svijeta koji njime postižu fascinantne rezultate. Takvim se postupkom po prvi put na prirodan način može tretirati SMAS tkivo, odnosno 3. sloj tkiva lica koji ovija mišiće zadužene za ekspresiju lica.

Renew Lift koristi tehnologiju fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta (HIFU) kojom se kontrolirano zagrijava tkivo na određenoj dubini unutar kože gdje dolazi do pokretanja regeneracijskog procesa. Takvim se principom može napraviti lifting cjelokupnog lica te pomladiti vrat i dekolte.

Nakon postupka nema potrebe za oporavkom, a iako je rezultate moguće vidjeti već neposredno nakon tretmana, krajnje podizanje i toniranje tretiranih regija odvija se tijekom 2 – 3 mjeseca jer se umorni kolagen obnavlja i zamjenjuje novim i jačim.

Ovim uređajem tako se postiže pravi lifting i pomlađivanje lica s fantastičnim rezultatima, bez šavova ili potrebe za oporavkom, a tretman se može napraviti u Poliklinici Bagatin po cijeni od 15 000 kuna.

Pročitajte još i ...