Za što se koristi botox, a za što hijaluronski fileri?

Brazilian fashion model Adriana Lima as ambassador for Maybelline 2017 collections., Image: 339498124, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pi

Botox i hijaluronski fileri vrlo su učinkovito sredstvo za pomlađivanje. Ipak, kako bi bili iskorišteni na najbolji mogući način i dali najbolje rezultate, najvažnije je prepustiti se rukama stručnjaka i informirati se kako se koristi botox, a kako hijaluronski fileri.

Botox opušta rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica. Idealan je za bore na čelu, kao i za bore oko očiju (tzv. bore smijalice), a koristi se i za podizanje obrva i bore između očiju.

Fileri s hijaluronskom kiselinom djeluju tako da popunjavaju bore. Ubrizgavaju se ispod bore, potiskuju kožu prema gore te je čine zaglađenom i zategnutom. Najčešće se koriste za popunjavanje bora oko usana, za korekciju kontura lica, usnica, kao i za korekciju podočnjaka te popunjavanje bora na dekolteu i vratu. Idealni su za nazolabijalne bore, pušačke i perioralne bore te za popunjavanje tankih usana.

fillers needle

Kombinacijom do najboljih rezultata

Kombinacija dermalnih filera i botoxa najbolji je odabir ako imate, primjerice, izražene bore na čelu i nedostatak volumena na obrazima. Tada se botoxom postiže izvrstan lifting efekt uz učinak blagog otvaranja očiju i podizanja kapaka, a dermalnim filerima popunjavaju se dijelovi lica kojima nedostaje volumen.

Pročitajte još i ...