Hit koji ćete poželjeti isprobati: francuska krema osmišljena u suradnji s japanskim laboratorijem

U moru želja koje ima svaka žena ubačena u nemilosrdni ritam svakodnevnih obveza zasigurno su i – multifunkcionalni kozmetički proizvodi. Premda nam je, naime, pomisao na dugi i umirujući ritual njege prije spavanja iznimno primamljiva, većina za njega nema ni vremena ni živaca.

 

Što ne znači da ne čeznemo za genijalnim serumima, inovativnim maskama, vodicama za prskanje, najsuvremenijim beauty gadgetima… To samo znači da ponekad želimo jednu kremu koja će riješiti sve naše probleme (ili barem većinu njih).

Francusko-japanski dream team

Baš su to na umu imali stručnjaci francuskog dermokozmetičkog brenda Eau Thermale Avène, koji su ovaj put osmišljavanje jedinstvene formule prepustili timu japanskih kolega u razvojnom centru Pierre Fabre u Tokiju.

A rezultat te suradnje je Hydrance Aqua-gel, izniman proizvod koji se može koristiti kao dnevna njega, noćna maska i njega za područje oko očiju.

Istočnjačka beauty filozofija

Kakav je japanski pristup njezi općenito? Japanci su, kad je riječ o ljepoti, najviše usredotočeni na kožu, a više nego dekorativnoj kozmetici posvećuju se preparativi. To je sasvim usporedivo i s njihovim odnosom prema zdravlju, gdje ih više od liječenja zanima – prevencija. A kako je i njega kože svojevrsna prevencija (recimo, znakova starenja), baza na kojoj se zasniva njihova beauty filozofija su dubinsko čišćenje i hidratacija.

Podatnost, mekoća i blistavost kože

Upravo je tom azijskom beauty rutinom nadahnuta i formula Hydrance Aqua-gela – kreiranog u Japanu i izrađenog u Francuskoj. Ovaj „multikulturalni“ i multifunkcionali hidratantni proizvod karakterizira iznimno osvježavajuća tekstura koja koži daje mekoću, podatnost i blistavost, a posebno će mu se razveseliti žene sa suhom i dehidriranom kožom.

Premda se ta dva pojma često poistovjećuju, radi se, zapravo, o različitim problemima. Kad govorimo o suhoj koži, riječ je o tipu kože, a kad govorimo o dehidriranoj koži, riječ je o stanju. Suhoj koži nedostaje lipida, što rezultira hrapavošću i osjećajem zategnutosti, a može dovesti i do oštećenja zaštitne funkcije kože, što pak dovodi do dugotrajne osjetljivosti i upala.

I znakovi starenja sasvim će se sigurno u tom slučaju prije pojaviti… Osim u izbjegavanju agresivnih sredstava za čišćenje i preparata za njegu, spas za suhu kožu leži u redovitoj hidrataciji.

Proizvod prilagođen svim životnim ciklusima

A dehidriranoj koži – kako samo ime govori – nedostaje vlage, no ona još može proizvoditi ulje. Takva situacija najčešće pogađa osobe s masnom i problematičnom kožom, koje prištiće tretiraju agresivnim proizvodima, zbog čega koža gubi vodu.

U oba slučaja koži treba kvalitetna krema koja će joj vlagu vratiti, stoga je najbolje da Hydrance Aqua-gel odmah uvrstite u svoju rutinu. Taj cjeloviti all-in-one proizvod prilagođava se svim potrebama i svim životnim ciklusima kože zahvaljujući brojnim iznimnim svojstvima i mogućnostima primjene. Dakle, mogu ga koristiti tinejdžerice, mlade žene, ali i one u zreloj dobi, i svaka od ovog proizvoda može očekivati brojne blagodati.

Zaštita od oksidativnog stresa

Kao prvo, koža će biti trajno hidrirana, a to je – ako nam je cilj divan ten bez bora i neugodnog osjećaja zatezanja – „uvjet bez kojeg se ne može“. Za taj osvježavajući val vlage zaslužan je patentirani Cohederm™ kompleks, a u misiji postizanja besprijekornog tena pomaže i Avène termalna izvorska voda, po kojoj je ovaj cijenjeni brend i dobio ime.

Poznata je po izrazito umirujućem i antiiritacijskom djelovanju, a taj učinak godi baš svakom tipu kože, čak i najosjetljivijem. Beauty insajderi brenda naglašavaju da gel daje još bolje rezultate ako se lice prije aplikacije poprska Avène termalnom izvorskom vodom.

Svaka doza raspršivača sadrži vodu netaknute kvalitete, očuvanih i nepromijenjenih svojstava koja se stječu tijekom 50 godina putovanja kroz podzemlje francuskog gorja Cevennes. Sustavom cijevi putuje s izvora ravno do proizvodnog pogona, gdje se puni u sterilnom okruženju. Ova tehnologija pakiranja, jedinstvena u svijetu, jamči izvornu čistoću i umirujuću učinkovitost Avène termalne izvorske vode.

Hydrance Aqua-gel ima i detoks efekt, dok kombinacija pre-tokoferila i dekstran sulfata pomaže u zaštiti od oksidativnog stresa… A sam proizvod definitivno će vas riješiti stresa koji sa sobom nosi potraga za novim proizvodom za njegu kože. Pogotovo ako je vaša –  jako žedna.

Pročitajte još i ...