Novi hit – serum inspiriran hijaluronskim filerima

Sinergija njegujućih i anti-age preparata za kućnu upotrebu s dermatološkim tretmanima najveći je hit u dermokozmetičkom svijetu.

Preparati kao produžetak dermatoloških tretmana

A kada govorimo o sprezi estetske medicine i kozmetologije, ne možemo ne spomenuti brend koji je pokrenut upravo kao produžetak estetskih tretmana, inspiriran učincima dermatoloških tretmana na kožu. Riječ je naravno o francuskom dermokozmetičkom divu – Filorgi.

Proizvodi ovog brenda predstavljaju prave luksuzne rituale krojene po mjeri moderne žene – koja želi ne samo vidljive, nego i brze rezultate.

Napredni serum koji inspiriran anti-age tretmanima

Iz tog je razloga Filorga Time Filler linija jedna od najprodavanijih anti-age kolekcija u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama diljem svijeta, a u njoj se – osim dosad već proslavljenih Time Filler dnevne i noćne kreme, formule za područje oko očiju, primera za makeup i njegujuće maske, od sada nalazi i najnapredniji Intensive wrinkle multi correction serum.

Ovaj iznimno snažni korektivni preparat inspiriran je s čak pet različitih dermatoloških tretmana te ujedinjuje pet faktora pomlađivanja kože koji dovode do brzih i vidljivih rezultata.

Pet tretmana u jednoj bočici

Ujedinjujući tehnologiju inspiriranu estetskim tretmanima i učinkovitost seruma za kućnu upotrebu, Filorga Time Filler Intensive wrinkle multi correction serum donosi nam u naše domove efekte čak pet različitih dermatoloških tretmana.

Zahvaljujući visokosofisticiranoj formuli, zaglađuje sve tipove bora, a rezultati su vidljivi već nakon 7 dana korištenja.

S obzirom na to da su upravo bore najčešći estetski problem lica kod osoba između 35 i 75 godine života, ne čudi nas kako je ovaj serum odmah po lansiranju privukao pažnju anti-age entuzijasta diljem svijeta.

Na našem se licu tipično javljaju četiri vrste bora – koje imaju svoje karakteristike, zahvaljujući strukturi i anatomiji lica i kože. Riječ je o ekspresivnim borama (koje se javljaju pod utjecajem ponavljajućih ekspresija lica), duboke bore (koje su rezultat promjena u dubljim slojevima kože), površinske bore (iza kojih se krije manjak elastičnosti i tonusa kože) te dehidracijske bore (namreškanost kože uzrokovana manjkom vode u plitkim slojevima kože).

Bore na vratu javljaju se sve ranije

Uz to, sve češći problem predstavljaju i bore na vratu, koje se danas javljaju, ali i produbljuju – u sve ranijoj dobi. Dok su nekada horizontalne linije na vratu, tzv. bore „ogrlice“ bile tipične za 50-godišnjakinje, danas se zbog pojačane upotrebe tehnologije i pametnih telefona pojavljuju mnogo ranije. Položaj u kojem je glava neprestano nagnuta prema naprijed dovodi do produbljenja znakova na vratu, a taj je fenomen dobio i prikladan naziv „tech neck“.

Inovacija iz laboratorija Filorga – Time-Filler Intensive wrinkle multi correction serum zaglađuje sve vrste bora u tjedan dana, a učinkovitost na licu i vratu mu je klinički dokazana. Jedinstvena tekstura ubrzano pruža efekt zaglađivanja bora, a na svaki tip bora djeluje drugačijim mehanizmom.

Na ekspresivne bore djeluje pomoću hexapeptida koji na površinu kože djeluje relaksirajuće, a inspiriran je tretmanom botoxa – koji opuštanjem mišića umanjuje vidljivost bora povezanih s ponavljajućim pokretima.

Različite bore – različit učinak

Kad su u pitanju duboke bore, ovaj serum djeluje kombinacijom hijaluronske kiseline i matrikines peptida koji potiču djelovanje kolagena, a nastali su fragmentacijom ekstracelularnog matriksa. S obzirom na mehanizam djelovanja, učinak ovog seruma na duboke bore inspiriran je učincima dermalnih filera.

Plitke, površinske bore često su rezultat grube i neujednačene teksture, zbog čega se u ovom serumu nalazi i  biljni ekstrakt komorača, čiji je učinak na lice inspiriran dermatološkim pilinzima. Omogućava zaglađivanje površinskog sloja kože i smanjuje vidljivost sitnih nabora na licu i vratu.

Naposljetku, dehidracijske bore su smanjene zahvaljujući NCEF kompleksom u kombinaciji s biljnim ekstraktom Imperata cylindrice, biljke porijeklom iz jugoistočne Azije koja zadržava vodu i stvara rezervu vode u epidermi. Ova je formula iznimno učinkovita za ovu vrstu bora koje mogu čitavom licu dati umoran izgled.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Jason Wu Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2018. American model Lily Aldridge.
ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355898415, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

S obzirom na to da je i vrat sve češće pogođen izraženim borama, ovaj serum djeluje na zaglađivanje površine vrata, po uzoru na tretman kirurškim nitima.

Tekstura seruma je lagana i vrlo se brzo apsorbira, a visoke molekulske mase polisaharida stvaraju film na površini kože koji lagano zateže. Rezultat je zaglađen ten, popunjene bore i punija koža.

Pročitajte još i ...