Ovo su najbolji fileri za usne u Hrvatskoj

Prije 15-ak godina povećanje usana bilo je rezervirano za ekstravagantne hollywoodske glumice i pjevačice, a na domaćoj sceni mogli smo na prste jedne ruke nabrojati osobe koje su se podvrgnule popunjavanju usana.

Broj izvedenih tretmana povećao se za 50%?

Danas je situacija potpuno drugačija – popunjavanje i korekcija usana hijaluronskim filerima jedan je od najizvođenijih zahvata na svijetu, a i dobne granice prosječnih korisnica bitno su veće. Povećanju usana sve se češće podvrgavaju mlade, jedva punoljetne djevojke, no i dame u 40-ima i 50-ima otkrivaju čari punih, zaglađenih i putenih usana.

Današnji su medicinski proizvodi namijenjeni povećanju i preoblikovanju usana učinkoviti, sigurno i nude vrlo brze i vidljive rezultate, zbog čega je i strah od njihova korištenja iščeznuo. Američko društvo plastičnih kirurga (ASPS) izdalo je izvještaj koji pokazuje kako je broj izvedenih zahvata povećanja usana filerima u posljednjih 5 godina narastao za 50%.

Pročitajte i: Dr. Matija Miletić: Kakve usne ispadaju najljepše nakon tretmana filerima?

Kvaliteta materijala postala je apsolutni imperativ

Kad je Hrvatska u pitanju, takvi konkretni rezultati istraživanja nisu nam poznati, no sudeći po neprestanom praćenju trendova u svim aspektima društva, pa tako i estetike, mogli bismo zaključiti da se i među domaćim damama potražnja za povećanjem usana znatno povećala.

Znamo da je prvi korak prilikom odluke na povećanje usana, baš i kod svakog drugog estetskog zahvata, odabir liječnika – a u Hrvatskoj nam stručnjaka za usne zaista ne manjka. Samo neki od njih su dr. Mladen Duduković, dr. Srećko Budi, dr. Nevia Delalle, dr. Tomica Bagatin, dr. Ana Štanfel, dr. Sadia Rezaković, dr. Matija Miletić i brojni drugi…

, Image: 169800183, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Panthermedia

Koji filer odabrati?

No, dame sve češće pozornost obraćaju i na vrstu filera koji se koristi. S obzirom na to da su ljubiteljice estetskih tretmana sve educiranije, i njihovo je znanje o samim filerima veliko – između svih brendova na tržištu, koji odabrati baš za povećanje usana?

Vrhunski brendovi filera koje koriste hrvatski estetičari u svojim linijama imaju specijalizirane proizvode namijenjene upravo popunjavanju usana – njihova su tekstura, gustoća, trajnost i konzistencija prilagođeni baš najosjetljivijoj regiji lica – koži usana. Donosimo vam pregled najboljih filera za usne koji se koriste na domaćem estetskom tržištu.

Belotero Lips Shape & Contour

Belotero® fileri proizvođača Merz Aesthetics spadaju među najinovativnije brendove filera na tržištu, a isto se očituje i u činjenici da za oblikovanje usana imaju cjelovit koncept koji se sastoji od dva filera – Lips Shape and Contour. Njihovo sinergijsko djelovanje osigurava oblikovanje i povećanje usana, koristeći dva proizvoda za različite namjene.

Ovi fileri omogućavaju veći volumen usana, no uz potpuno prirodan izgled. Liječnici koji ih koriste tvrde kako ova dva filera u estetskoj medicini imaju isti efekt poput olovke i ruža u svijetu kozmetike – jedan od njih definira rub usana, dok drugi popunjava središnji dio usnica. Svaki od proizvoda sadrži po 0,6 ml, tako da je ukupna količina namijenjena aplikaciji 1,2 ml. S obzirom na to da je riječ o dva proizvoda različite gustoće, osigurana je kompletna prilagodba s obzirom na područje usana u koje se aplicira.

Pročitajte i: Koliko traju rezultati filera za usne?

Neauvia Intense Lips

Brend filera koji je u svijetu već stekao izniman ugled, a i u Hrvatskoj mu sve veći broj liječnika bezrezervno vjeruje je – Neauvia, proizvođača Matex Lab. Zahvaljujući umrežavanju molekula hijalurona na različit način od drugih filera, veza između molekula je termostabilna, tako da se tretmani ovim filerima mogu kombinirati s uređajima, poput radiofrekvencije.

Čitav brend odlikuje holistički pristup, a proizvod namijenjen popunjavanju usana nosi naziv Neauvia Intense Lips. Kreiran je kako bi usne mogli popunti, definirati i povećati, uz zadržavanje njihove prirodne elastičnosti – ne čudi nas činjenica da su upravo ovi fileri sve traženiji u hrvatskim poliklinikama, a s obzirom na produljeno trajnost, smatraju se i „budget friendly“ opcijom.

Aliaxin Lips Volume

Kad je riječ o vrhunskim filerima, svakako mjesto na listi zaslužuje Aliaxin® brend proizvođača IBSA. Ovi se hijaluronski fileri ističu naprednom tehnologijom i ultračistom hijaluronskom kiselinom, proizvedenom patentiranim procesom biofermentacije, koji je diljem svijeta prepoznat kao „Top high quality“ po pitanju čistoće i kvalitete.

Na veliku radost ljubiteljica vrhunskih proizvoda i prirodnih rezultata, i ovaj je brend sve dostupniji u hrvatskim poliklinikama. Kad su u pitanju usne, uzdanica brenda Aliaxin® nosi naziv Lips Volume, a riječ je o jednom od 6 filera u hijaluronskoj liniji. Osim izvrsne integracije u tkivo, kombiniranja hijaluronske kiseline veće i manje molekularne mase (što osigurava izvrsno prodiranje) i velike kohezivnosti proizvoda, Lips Volume filer odlikuje iznimna prirodnost rezultata.

Pročitajte i: Prvi makeover u Hrvatskoj po tipu lica Aliaxin filerima

Restylane Silk

Jedan od najpoznatijih brendova filera na svijetu ujedno je i prvi brend hijaluronskih filera na svijetu, a riječ je o Restylane filerima kuće Galderma. Ovom brendu vjeruju liječnici diljem svijeta, a od 2006. do danas korišten je više milijuna puta. Jednak status ima i među hrvatskim dermatolozima i estetskim liječnicima – velik broj njih i dalje je vjeran samo ovom renomiranom brendu.

Danas Restylane ima zasebne linije posvećene različitim problemima, ali i različitim regijama lica – a kad su usne u pitanju, idealan je Restylane Silk. Osmišljen upravo za povećanje, popunjavanje i zaglađivanje sitnih bora na usnama i oko usana, smatra se jednim od najboljih filera za ovu regiju na svijetu.

Epitique s300

Tvrtka DNA Technologies u Južnu i Istočnu Europu donijela je brend filera e.p.t.q., proizvode koji se smatraju „novom generacijom filera“. Zahvaljujući jedinstvenoj teksturi, karakterizira ih visoka kohezivnost – što znači da ostaju točno na onom mjestu na koje su aplicirani, i to kroz duži vremenski period.

Ovi fileri sadrže „cross linked“ hijaluronsku kiselinu, iznimno čistog sastava koji osigurava minimalne nuspojave i prirodne rezultate. Kad su u pitanju usne, najbolji je odabir E.P.T.Q. s300 filer, koji se osim za popunjavanje i konturiranje usana, najčešće koristi i u srednjim slojevima kože za smanjivanje nazolabijalnih bora i oblikovanje obraza i linije čeljusti. Među najveće prednosti ovog brenda spadaju pristupačna cijena i izuzetna trajnost – rezultati traju čak 6 do 9 mjeseci nakon tretmana.

LG Yvoire Volume S 

Proizvođač LG CHEM LTD prošle je godine na hrvatskom tržištu predstavio brend filera Yvoire – od same je pojave na tržištu privukao pažnju velikog broja liječnika. Ovi su inovativni fileri stvoreni i proizvodeni u istraživačkim laboratorijima prestižne farmaceutske tvrtke LG Life Sciences – a riječ je o tvrtki koja koristi hijaluronsku kiselinu vlastite proizvodnje garantirajući tako sigurnost, kvalitetu i sljedivost od sirovine do gotovog proizvoda i pakiranja.

Inovativnost filera ovog brenda temelji se na HICE tehnologiji, procesu kojim se dobiva filer izuzetne elastičnosti, a linija je na europskom tržištu dostupna u tri različite formulacije, od kojih je Yvoire Volumen S idealan odabir za oblikovanje i popunjavanje usana.

Pročitajte i: Je li baš svatko idealan kandidat za povećanje usana filerima?

Luminera® Hydryalix Lip Lidocaine

Brend filera Luminera, proizvođača Luminera Derm, posljednjih je godina jedan od sve istaknutijih na međunarodnim tržištima, a sve češće i na hrvatskom.

Ova je tvrtka uložila izniman trud istraživanju i razvoju inovativnih proizvoda iz područja estetske medicine – a zahvaljujući timu vrhunskih znanstvenika, svi proizvodi benda oslanjaju se na visokosofisticiranu tehnologiju. Najveća je posebnost Luminera filera koncept Hydryalix, „cross linked“ hijaluronska kiselina koju tvrtka sama proizvodi, liječnici ovaj brend obožavaju zbog iznimno prirodnog osjećaja nakon aplikacije.

Za remodeliranje, konturiranje i povećanje usana osmišljen je proizvod Hydryalix Lips Lidocaine, u čijem je sastavu umrežena hijaluronska kiselina. Zahvaljujući kombinaciji homogenog monofaznog gela i bifaznog gela, postižu se glatke usne prirodnog izgleda, bez oticanja i teškoća pri apliciranju.

Juvederm Volift

Tvrtka Allergan s razlogom je jedna od najpoznatijih u svijetu estetske medicine – njihov brend filera Juvéderm spada među najpopularnije filere na tržištu. Fileri ovog brenda odlikuju se patentiranom tehnologijom koja osigurava savršeno integriranje proizvoda s tkivom u potkožju, čime je osigurano da tretirano područje nakon aplikacije zadrži prirodan izgled.

Juvéderm fileri su najpoznatiji po jedinstvenom pristupu pod nazivom Vycross, a tu tehnologiju karakterizira viša razina viskoznosti koja omogućuje fileru da održi svoju molekularnu strukturu nakon tretmana. U liniji se nalazi 5 proizvoda, no kad su usne u pitanju – liječnici se najčešće odlučuju na Volift ili Volbella, ovisno o tome je li usnama potrebno jače konturiranje ili tek nježna hidratizacija.

Pročitajte još i ...