Povećanje stražnjice metodom koju je proslavio dermatolog klana Kardashian

Brazilian butt lift postupak je kojim se povećava stražnjica i postiže njezin ljepši oblik. Za povećanje stražnjice koristi se transfer vlastite masti, a slikoviti naziv metode povezuje se uz brazilske plaže i Brazilke koje su poznate po ženstvenoj figuri kojom dominira besprijekorna, čvrsta i zaobljena stražnjica.

U postupku se za podizanje i naglašavanje stražnjice koristi vlastito masno tkivo. Treba naglasiti kako su idealni kandidati za ovaj zahvat osobe koje imaju dovoljno kvalitetnog masnog tkiva koje bi se moglo iskoristiti za lipofilling stražnjice.

Daily Instagram Posts

Kako izgleda postupak?

Brazilian butt lift proslavio je i dr. Simon Ourian za kojeg se smatra da je povećao stražnjicu Kim Kardashian. Ovaj poznati dermatolog na svom Instagram profilu redovito objavljuje video uratke povećanja i oblikovanja stražnjice masnim tkivom, a njegovim su radovima vjerni pratitelji oduševljeni.

Today on my app I share laser treatment tips with @simonourianmd1 #Epione #LasersAreLife

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Postupak uključuje prikupljanje masnog tkiva s područja gdje ga ima dovoljno. Potom se to masno tkivo obrađuje i reinjektira u drugi dio tijela. Kako bi se stražnjica dodatno naglasila, u postupku se može dodatno napraviti liposukcija trbuha, struka i bedara, čime se postiže ženstvenija figura i naglasak stavlja na stražnjicu i bokove.

Oporavak traje od jednog do dva tjedna, a, za razliku od implantata, s obzirom na to da se koristi vlastito masno tkivo, rezultati su prirodniji. Zahvat se, dakle, izvodi kroz dva koraka, prvo prikupljanjem masti s dijelova tijela gdje je ima najviše, a potom injektiranjem u željena područja. Tretirano područje zadržava osjetljivost na dodir, postupak se izvodi brzo i ne zahtijeva hospitalizaciju.

Iz arhive dr. Simona Ouriana. Izvor: Instagram
Iz arhive dr. Simona Ouriana. Izvor: Instagram

Masno tkivo vs. implantati

Ipak, treba naglasiti da nije svatko idealan kandidat za ovu metodu. Naime, za postizanje veće stražnjice potreban je dovoljan udio masnog tkiva, stoga mršave žene sitnije građe uglavnom nemaju dovoljno masti za značajnije povećanje. Treba uzeti u obzir i da jedan dio tkiva ne uspije, pa za primjetnije rezultate postupak treba ponoviti. Ako je riječ o takvim osobama, bolje je i sigurnije rješenje povećanje stražnjice implantatima.

Ipak, za pogodne kandidate brazilian butt lift izvrsno je rješenje koje ostvaruje prirodne rezultate. Cijena takvog oblikovanja i povećanja stražnjice iznosi 30–40 tisuća kuna jer se ustvari radi o dvije operacije (liposukcija i lipotransfer).

Izvor naslovne fotografije: Instagram

Pročitajte još i ...