Punije usne 24-godišnjakinje: pogledajte vrhunske rezultate

Već dugo nije postojao tretman, zahvat ili postupak koji je toliko čvrsto držao prvo mjesto na listi najpoželjnijih kao što je to popunjavanje usana.

Na samom vrhu najtraženijih tretmana

Prije više od 20 godina povećane usne povezivali smo isključivo s hollywoodskim starletama i pokojom ekstravagantnom glumicom, no danas je veća vjerojatnost da ćete na ulici sresti ženu koja je posjetila estetskog liječnika kako bi „popravila“ usne (ili je barem poželjela) nego ženu koju estetski tretmani ne zanimaju.

Od srednjoškolki, preko studentica, poslovnih žena, majki, pa sve do dama u zrelijim godinama kojima mladolikost nije samo odlika vanjštine, već i stanje duha – ljubiteljice estetskih tretmana danas ne poznaju dobne granice. A baš poput ostatka svijeta, i u Hrvatskoj je povećanje usana na samom vrhu najtraženijih zahvata.

Pročitajte i: Što je dobro znati prije povećanja usana filerima?

Punije, naglašenije usne – ali uz zadržavanje prirodnosti?

S istom se željom i 24-godišnja Marion – punije, naglašenije usne priželjkuje – tvrdi – već duže vrijeme, a konačno je došao trenutak da želja postane stvarnost. Jedino što je preostalo je odabir idealnog liječnika u čije će se ruke s povjerenjem prepustiti.

Fotografija prije tretmana

Nakon pomnog razmišljanja i prikupljanja iskustava, odabir je pao na dr. med. Irenu Filipović-Grčić, vlasnicu zagrebačke Poliklinike za oftamologiju BLUE VISION.  Već pri dolasku, pacijentica je komentirala kako s odabirom sigurno nije pogriješila, jer osim što interijer poliklinike odiše veselim, razigranim duhom, i osmijeh liječnice ostavio je jednako pozitivan dojam.

dr. med. Irena Filipović-Grčić

Prije svega, zanimalo nas je s kojim je ciljem pacijentica došla na tretman i kakav točno rezultat od njega očekuje?

„Duck face“ nije in

„Iako želim punije, senzualnije i naglašenije usne, najvažnije mi je da rezultat bude prirodan. Nikako ne želim pri pogledu u ogledalo dobiti dojam ‘duck face’ efekta, a važno mi je i da je osjećaj potpuno prirodan“, objasnila je Marion.

Bez obzira na današnje trendove na društvenim mrežama – koji često ističu pretjerivanje i „prekorigiranje“ pojedinih dijelova lica po uzoru na zvijezde reality showova, današnja je pacijentica željela vrlo suptilne promjene, kojima će njene usne i dalje izgledati „kao njene“, samo ljepše, punije i skladnije.

Znajući kako je, osim odabira iskusnog liječnika čiji nam prijašnji radovi ulijevaju povjerenje, ključan i odabir vrhunskog materijala, nametnulo se pitanje – koji filer koristiti? Dr. Filipović-Grčić pacijentici je preporučila E.p.t.q. S 100 filer, čiji je uvoznik i distributer za Hrvatsku tvrtka DnA Technologies, a s kojim ima izvrsna iskustva u postizanju vrhunskih rezultata s vrlo prirodnim dojmom.

Mekan, kohezivan filer ključan je za lakšu integraciju i prirodan izgled

Zašto je liječnica smatrala da je Marion idealan kandidat baš za ovaj proizvod te kako znati hoće li isti odgovarati i vama?

Pacijentica je bila idealan kandidat za apliciranje E.p.t.q. filera, i to upravo proizvoda S 100, jer je njen cilj bio povećati volumen usnica i naglasiti njihovu prirodnu putenost, no u potpunosti zadržati prirodni oblik“, objašnjava liječnica.

Kod mlađih djevojaka, tvrdi dr. Filipović-Grčić, koža je elastična i meka, pa je i aplikacija filera te njegovo oblikovanje i integracija u okolno tkivo lakša i prirodnija.

„Filer koji smo odabrali vrlo je nježan, ali visoke kohezivnosti, što znači da će ostati točno na onom mjestu na koje smo ga aplicirali – bez neželjene migracije u okolna tkiva. Osim toga, zahvaljujući teksturi E.p.t.q. S 100 filera, upalna reakcija tkiva je vrlo blaga te možemo odmah vidjeti kako će usne u konačnici izgledati“, ističe liječnica.

Oblik, konture i kutevi usana – važno je paziti na svaki detalj

Iskusna doktorica za popunjavanje usana pacijentice koristila je 1 mililitar filera, a tvrdi kako će ta količina biti dovoljna za većinu mlađih osoba za postizanje prirodnih rezultata. Prilikom aplikacije, ističe, važno je pratiti oblik usana, poštivati njihove konture, Kupidov luk te kuteve usana, kako ne bi došlo do pretjerane profilne projekcije i neželjenog ‘duck face’ efekta.

No, kako smo se i uvjerili, kad je u pitanju stručna ruka i vrhunski filer, mjesta za strah nema. Trajnost rezultata, tvrdi dr. Filipović-Grčić, ovisi o prirodnom metabolizmu osobe, no ističe kako je filer u svakom slučaju najbolje ponovno aplicirati nakon mjesec dana od prvog tretmana – riječ je o uobičajenoj praksi nazvanoj „touch-up“ tretman, u kojem liječnik procjenjuje koje je dijelove usana potrebno dodatno popuniti, a najvažnije od svega – ponovnom aplikacijom trajanje željenog učinka značajno se produljuje.

„Odabir idealnog filera ovisi o željenom učinku koji težimo postići, ali i o kvaliteti kože usana te samom obliku usana – neće ista tekstura filera odgovarati svakoj pacijentici i svakim usnama“, objašnjava liječnica te dodaje kako je E.p.t.q. S100 mekan proizvod koji se lako oblikuje, a njegova ga viskoznost čini idealnim za suptilne, prirodne rezultate i osjećaj prirodnih usana.

Brend čiji su proizvodi osvojili liječnike, ali i pacijentice

„Za povećanje usnica, ovisno o željenom rezultatu i trenutnom izgledu usana, može se koristiti i S300 filer uvoznika i distributera DnA, pri čemu je njime moguće postići znatno voluminozniji izgled, a s obzirom na to da, pogotovo kod dama u zrelijim godinama, moramo promatrati čitavu regiju oko usana – izvrsna je vijest da se istim filerom mogu tretirati i nazolabijalne i marionetske linije oko usana.

Kad su gušći fileri s jačim efektom remodeliranja u pitanju, naša sugovornica ističe kako je S500 filer idealno rješenje za preoblikovanje lica, stvaranje lifting efekta i nadomještanje izgubljenog potkožnog masnog tkiva, što je posebno važno kod mršavijih, ali i starijih pacijentica.

U svakom slučaju, za odabir idealnog preparata i tehnike nanošenja, ključno je otvoreno razgovarati s pacijentom, kako bi čitav proces bio u skladu s očekivanim rezultatima.

Čišći ten i savršene usne – rezultati koji zadivljuju

Kad je u pitanju 24-godišnja Marion, njenom licu zaista nije potrebno remodeliranje – tvrdi liječnica, a nježno volumizirane usne donijet će joj dozu senzualnosti i ženstvenosti koju je priželjkivala.

Prije i poslije: povećanje usana filerima E.p.t.q.

 

Prije i poslije: povećanje usana filerima E.p.t.q.

Ipak, pacijentica je izrazila zabrinutost oko blažih akni i manjih ožiljaka od akni koje ima na licu, a dr.Filipović-Grčić za nju je imala savršeno rješenje – Vitten PN Plus mezoterapiju, iznimno kvalitetnu formulu distributera DnA technologies namijenjenu dubinskoj regeneraciji stanica na bazi polinukleotida.

Ovaj će proizvod već nakon prvog tretmana donijeti iznimna poboljšanja – nakon nekoliko tjedana, pacijentica će primijetiti smanjenje ožiljaka i smirivanje akni, a tretman će značajno djelovati i na poboljšanje elastičnosti kože te smanjenje mrljica.

Sve o proizvodu koji sužava pore i briše mrljice pročitajte OVDJE.

Iako će na smanjenje ožiljaka morati pričekati nekoliko tjedana, Marion će u svojim novim usnama početi uživati – odmah.

Pročitajte još i ...