Zašto su presudne za mladolikost lica? Tretman koji naglašava jagodice novi je standard pomlađivanja

Pomladiti čitavo lice odjednom teško je ostvarivo, posebno ako težimo prirodnom dojmu bez vidljivih tragova da smo „nešto popravljali“. Pristupimo li mu ispravno, cilj pomlađivanja ionako nije obrisati svaku boru niti promijeniti crte lica, već istaknuti upravo one karakteristike koje na svom licu volimo i zbog kojih lice odiše mladolikošću čak i kada nam se bore već ozbiljno naziru.

Simbol atraktivnosti koji je s trona “skinuo” i pune usne

Iako se ljepota zaista nalazi u očima promatrača, a baš svaka osoba ima svoje standarde lijepoga, neke se karakteristike ljudskog smatraju univerzalno privlačnima, posebno kad je u pitanju estetika ženskog lica.

Visoke, čvrste i pune jagodice posljednjih su nekoliko desetljeća postale simbol atraktivnosti – mogli bismo se složiti kako su s trona skinule čak i pune usne, a zvijezde poput Keire Knightley, Halle Berry i Angeline Jolie upravo visokim jagodicama duguju titulu „vječno mladolikih lica“.

Slavni estetičar otkrio čije su jagodice najpoželjnije

Jedan od najpoznatijih britanskih estetskih kirurga, Julian De Silva iz londonskog Centre For Advanced Facial Cosmetic & Plastic Surgery, nedavno je za magazin The Sun izjavio da je upravo poznata hollywoodska glumica pokrenula trend među ženama – sve veći broj ih se odlučuje naglasiti upravo jagodice, radije nego ispeglati bore ili povećati usne.

„Nevjerojatno visoke, pune i čvrste jagodice Keire Knightley njenom licu daju simetriju i definiciju, a to je karakteristika koja se zadržava čak i starenjem te licu daje ljepotu i profinjenost koja ne prolazi s godinama“, izjavio je poznati estetski kirurg, dodajući kako su osim njenih, vrlo „tražene“ i jagodice Michelle Pfeiffer, Scarlett Johansson i Care Delavigne.

Scarlett Johansson honored with star on the Hollywood Walk of Fame. Hollywood, CA. May 2, 2012. Job: 120502A1., Image: 127941215, License: Rights-managed, Restrictions: 015, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Zašto nas pomlađuju bolje od bilo kojeg drugog zahvata na licu?

Iako nisu sve žene prirodno blagoslovljene visokim jagodicama – riječ je ipak o crtama lica koje ovise o građi i položaju kostiju, jedna je karakteristika zajednička mladolikim licima – podignute i popunjene jagodice ispod kojih se obrazi lagano uvlače, stvarajući sjenu koja dodatno naglašava čvrste, zategnute i snažno definirane konture lica.

Gubitak koštane potpore koji se javlja s godinama prirodno će licu dati ispijeni, umorni i opušteni izgled, a manjak definicije jagodica utječe na strukturu čitavog lica – upravo se iz tog razloga tisuće poznatih i nepoznatih dama odlučuje pomlađivanju lica pristupiti vrlo suptilno, promišljeno i pametno – umjesto uklanjanja svake vidljive bore i nabora, volumen i čvrstoću vraćaju jagodicama, a rezultat se odražava na svježinu, mladolikost i zategnutost cijelog lica.

Prije i poslije tretmana Restylane filerom

Suptilna promjena koja potpuno redefinira lice

„Ne samo da ćemo s vremenom izgubiti volumen obraza i jagodica, već će se on pojaviti gdje ga ne želimo – oko čeljusti i podbratka, a čim najširi dio lica prestane biti direktno ispod očiju, čitavo lice djeluje kao da visi“, tvrdi dr. Julian De Silva.

Hijaluronska kiselina najpopularniji je materijal za popunjavanje izgubljenog volumena, a njena aplikacija pomoću filera bez konkurencije najizvođeniji je anti-ageing tretman na svijetu, i to s dobrim razlogom – prirodna je, možemo je aplicirati vrlo ciljano, a rezultati su vidljivi odmah, bez potrebe za oporavkom.

Koža postaje zategnutija, bore manje vidljive, a prirodan izraz lica je zadržan

Iako je promjena koja nastaje apliciranjem hijaluronskih filera u obraze zapravo vrlo suptilna, njihov je učinak nevjerojatan. Prirodna ljepota, šarm i izraz lica u potpunosti se zadržava, no čitavo lice djeluje čvršće, razbuđenije, zategnutije i prije svega odmornije.

Zatezanjem prirodnih kontura koje su s godinama izgubljene vratit će i prirodan pad svjetlosti tamo gdje je potreban – na najviše točke lica, a lifting i popunjavanje jagodica smanjit će i vidljivost nazolabijalnih bora te ukloniti sitne nabore koji se na obrazima mogu pojaviti već u 30-ima.

on the red carpet at the 19th annual amfAR New York Gala at Cipriani Wall Street on February 8, 2017 in New York City. Photo by /UPI, Image: 316126300, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPI

Kvaliteta materijala – faktor koji ne smijete izostaviti

Ipak, bez obzira na to što je riječ o brzom, jednostavnom i neinvazivnom tretmanu, važno je imati na umu kako je i kvaliteta korištenog materijala često presudna za kvalitetu konačnog rezultata, pri čemu su renomirani brandovi uvijek najsigurniji izbor – Restylane hijaluronski fileri omiljen su izbor brojnih svjetski poznatih dermatologa, a osim izvrsnih rezultata i duge tradicije, iza ovog branda stoje i brojna tehnološka istraživanja koja garantiraju kvalitetu i sigurnost svakom pacijentu.

Kad su u pitanju različite namjene filera, ključna karakteristika pri odabiru materijala je – gustoća, pa će tako Restylane Volyme biti idealan kada je jagodicama potrebno vratiti volumen, jer će se zbog nešto veće gustoće savršeno stopiti s tkivom i zadržati željeni oblik.

S druge strane, za postizanje lifting efekta regije obraza i jagodica s ovim se filerom najčešće kombinira i Restylane Lyft, proizvod namijenjen upravo podizanju, zatezanju i učvršćivanju kreiranog volumena, dok je naglašavanju i definiranju kontura lica namijenjen Restylane Defyne hijaluronski filer.

Tretman popunjavanja, podizanja i zatezanja jagodica Restylane filerima dostupan je u: Poliklinici Milojević, Poliklinici Dermalife, Poliklinici Edumed, Ordinaciji LazarićPoliklinici CutisPoliklinici DudukovićPoliklinici Maletić, Poliklinici Dermangio, Ordinaciji Manestar, Poliklinika Kvaternik, Poliklinika Labar, Ordinaciji Najev (Split), telefon: 021 469 077, mobitel: 091 7671 698, Poliklinici Rosso, Bolnici Arithera, Poliklinici Lesić, Poliklinici Šlaj Anić i u drugim poliklinikama i ordinacijama u Hrvatskoj.

Pročitajte još i ...