Silhouette Soft – rješenje za opušteno lice

S godinama, osim pojavljivanja bora, dolazi i do slabljenja tonusa kože. Zbog toga ona postaje opuštenija i obješenija. Fileri i botox vrlo su učinkoviti kod ublažavanja bora, ali „zatezanje“ lica potrebno je postići nekim drugim tretmanima.

Podizanje lica nitima trenutno je jedna od najpopularniji neoperativnih metoda za podizanje i zatezanje kože, odnosno za potpuni učinak face-liftinga. Radi se o metodi u kojoj se pomoću posebnih igala uvode niti ispod kože. Niti koje se koriste razgradive su te se u cijelosti uklanjaju iz organizma, potičući razvoj novog kolagena.

Ovakva metoda pomlađivanja idealna je za osobe koje imaju znakove starenja u vidu oslabljenog tonusa kože, odnosno spuštenosti i obješenosti lica. Tretman je pogodan za muškarce i žene koji imaju dovoljno kvalitetnu kožu kako bi se postavile niti, umjerenu obješenost u donjem dijelu lica i nazolabijalne brazde koje nisu dublje od 5 mm.

Silhouette Soft jedna je od metoda kojom se nitima podiže lice. Osnovni sastojak Silhouette Soft niti jest polilaktična kiselina (PLA), medicinski polimer koji se godinama koristi u kirurgiji. Radi se o biokompatibilnom i biorazgradivom materijalu, koji nakon umetanja oko 3–5 mm u tkivo dovodi do trenutačnog zatezanja i podizanja kože, a potom i stimulira sintezu kolagena. Učinak pomlađivanja takvom metodom traje 18–24 mjeseca, a rezultati se poboljšavaju s vremenom jer dolazi do sve veće sinteze kolagena. Ono što daje posebnost ovom tretmanu jesu konusi na nitima koji se usidre u tkivo i daju jak učinak zatezanja i podizanja kože, a potom povećavaju sintezu kolagena. Silhouette Soft prvenstveno se koristi za podizanje središnjeg dijela lica, ali i za podizanje obrva, donjeg dijela lica i vrata. Izvrstan učinak postiže se unošenjem jedne niti, ali se za maksimalni učinak tretmana preporučuje napraviti po dvije niti na svakoj strani lica.

Prednost je ovog tretmana postupno bolji efekt – naime, nakon unošenja niti s vremenom ne dolazi do pogoršanja stanja lica i smanjenosti efekta, već je rezultat sve bolja i svježija koža te zategnutije lice.

Pročitajte još i ...