Dr. Siniša Glumičić: O face liftingu Tereze Kesovije i tajnama hollywoodskih diva

April 4, 2014 - New York, New York, USA - Sarah Jessica Parker attends the 2014 DVF Awards at United Nations Headquarters on April 4, 2014 in New York City, Image: 189560949, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Zašto hollywoodske dive ne stare, kako uspijevaju uvijek izgledati besprijekorno i koje su njihove metode pomlađivanja? Odgovore smo potražili kod dr. Siniše Glumičića koji je za portal Estetica.hr otkrio je strogo čuvane tajne hollywoodskih glumica te hrvatske dive Tereze Kesovije za čiji mladoliki izgled svakodnevno dobivamo upite.

_dsc3535
dr. Siniša Glumičić

Svakodnevno dobivamo upite o tome tko je radio lifting lica Tereze Kesovije. Znate li što o tome?
Tereza Kesovija izgleda sjajno, radila je lifting, što nije skrivala, i tko god je radio, jako je lijepo napravio. Znam da mi je spominjala da je lifting radila u Francuskoj. Uglavnom, ona stvarno, s obzirom na godine koje ima, majstorski izgleda.

Što koristi Sarah Jessica Parker, koju mnogi uzimaju kao simbol netipične ljepote, za koštunjavi izgled koji nema „puffy“ efekt?
Ne sumnjam da koristi botox i filere, ali smatram da nema operirani izgled zasad, još nema niti godine za to. Ona je baš građena tako, mršavo i špicasto i kada netko ima baš tako naglašenu bradu, u kasnijoj se životnoj dobi pojavljuju vrećice, tako da ona ima dobru predispoziciju.

Kada se kod žena bore toleriraju, a kada ne toleriraju? Primjerice, George Clooney sada izgleda bolje nego prije 15 godina. Imate li neku ženu za primjer?
Ima žena koje fantastično lijepo stare, recimo Monica Bellucci koja je ušla u ozbiljnije godine, baš je prava žena, i izgleda jako lijepo i prirodno. Čak bih rekao da možda izgleda atraktivnije sada nego prije. Michelle Pfeiffer je u svojim 40-ima, 50-ima bila na vrhuncu svoje erotičnosti i ljepote, ali neupitno, činjenica je da se starenje više „oprašta“ muškarcima i da muškarci dobivaju svojevrsnu patinu i možda neku interesantniju priču, dok se za žene uvijek smatra: „Gle stari, više nije toliko interesantna“. Nije fer, ali je tako.

74th Annual Golden Globe Awards - Arrivals. The Beverly Hilton Hotel, Beverly Hills, CA. Pictured: Monica Bellucci. EVENT January 8, 2016 Job: 170108A2, Image: 310364881, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Tko lijepo stari, a tko lijepo ne stari po vašem mišljenju?
Tereza Kesovija lijepo stari. Naravno, imate one koji lijepo stare uz pomoć estetske kirurgije i one koji stare prirodno lijepo, međutim, što se tiče nekakvih imena sa svjetske scene, muškarci su uglavnom u redu. Primjerice, Brad Pitt stvarno izgleda mladenački dobro. Mislim da je Tom Cruise pretjerao u jednom trenutku s botoxima i filerima, ali se isto dobro drži. To su sve muškarci koji su stalno u oku kamere i njihov je posao izgledati dobro. Oni se bave sobom, treniraju i jedu vjerojatno vrlo kvalitetno, izbjegavaju intoksikacije, pušenje i sl. Što se žena tiče, tu bih morao malo razmisliti… Osim Monice Bellucci, Cathérine Deneuve je žena koja je došla u kasne godine i uvijek je lijepo izgledala. Kada ste lijepi mladi i kada se kroz život trudite ostati u što boljoj formi, pratit će vas ljepota i u starosti. Ali istina, muškarcima se to drukčije gleda, dok su kod žena ljudi puno kritičniji.

D 89795-08 Brad Pitt and George Clooney. . American actors Brad Pitt (left) and George Clooney, pictured attending a photocall for 'Burn After Reading' at the 65th Venice International Film Festival 2008 in Venice, Italy, 27/08/2008., Image: 222283177, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Što se tiče Madonne, mediji su se raspisali o rukavicama koje ne skida s ruku. Priča se da skriva ruke koje izgledaju staro i naborano. Je li istina da ne postoji niti jedna metoda kojom bi se ruke mogle „ispeglati“?
Itekako postoji. Može se raditi lipotransfer, dakle može se kolektirati masno tkivo iz drugog dijela tijela i dati što u nabore na dlanovima, što u druge zone. To se zove autolipotransfer. Može se napraviti i lifting nadlaktice. Napravi se rez u aksili pa se koža zategne, ali je onda prisutan veći ožiljak.

madonna

Neki kažu da je Madonna estetskim operacijama sredila cijelo lice. Mislite li da je u pitanju botox i hijaluron ili estetske operacije?
Mislim da je ona radila lifting. S obzirom na to da je Madonna izrazito fizički aktivna, dolazi do topljenja potkožnog masnog tkiva i lice počinje starjeti, pa čak i uz sve moguće filere, treba muskulaturu vratiti u prijašnju poziciju. Zbog toga mi se čini da je ona imala baš neku vrstu operacije.

Što mislite o izgledu Nicole Kidman?
Nicole Kidman je jedan interesantan slučaj jer ima slika gdje izgleda fantastično, a ima slika gdje je definitivno pretjerala s pumpanjem usana i lica. Inače, vidio sam je uživo, sjedio sam dva mjesta od nje na finalu Wimbledona, još kada je bila s Tomom Cruiseom. Ona je izuzetno prirodno lijepa žena tako da joj nije trebalo ništa od svega toga, ali, na svu sreću, nadam se da je to reverzibilno i da dolazi na svoje.

profimedia-0228923457

Osjećate li još uvijek strast prema poslu?
Apsolutno da. Ja živim taj posao, nije mi posao da ga radim, nego ga živim. Nije mi problem i popodne i navečer o tome pričati. Izrazito ga volim i sretan sam zato što radim posao koji volim.

Imate li tremu prije operacija?
Nula treme!

Koristite li što od estetske medicine na sebi?
Ne, nisam nikada primio ni filer ni botox, što se vidi, niti sam išta operirao, ali vodim neku brigu, barem bazičnu, u smislu da uvijek imam neku hidratantnu kremu. Hoću li doći u godine kada će me nervirati te neke pretjerane bore pa ću nešto napraviti, ne mogu još reći, ali trenutno nisam konzument.

Pročitajte još i ...