Kreme sa SPF-om vam iritiraju kožu? Ovo su top formule za vas…

Ništa u našu svakodnevicu nije unijelo toliko optimizma kao proljetno sunce. Skori dolazak proljeća poklopio se s otvaranjem terasa kafića pa je atmosfera postala opuštenija, a umjesto „novog normalnog“ učinilo nam se načas da se na gradske ulice vratila dobra stara ležernost…

No, dermatolozi su ostali realni – sunce u mozgu oslobađa serotonin, poznat kao hormon sreće, i uz to je odličan izvor vitamina D, koji je iznimno važan za imunitet, no njegove zrake istodobno jako loše utječu na kožu. I to ne samo ljeti, kada je UV zračenje najjače. Proljetno je sunce također opasno, posebice jer mu se izlažemo naglo, nakon dugog perioda u kojem smo bili pokriveni od glave do pete… I posebice ako nam je koža osjetljiva.

Stoga punu pozornost treba posvetiti preparatima sa zaštitnim faktorom, koje dermatolozi preporučuju nanositi tijekom cijele godine. A kvalitetni SPF osnova je ne samo zaštite kože, nego i dobro osmišljene anti-ageing strategije, posebice kad je riječ o netolerantnoj koži – onoj koja burno reagira na proizvode za higijenu i njegu. Kako bi se izbjegla ova reakcija, preporučuje se upotreba formula s minimalnim brojem sastojaka – takozvanih “clean” proizvoda po kojima je poznat i brend Eau Thermale Avène.

Proizvodi koji štite i umiruju kožu

Proizvodi iz Avèneove mineralne linije pružaju netolerantnoj i alergijama sklonoj koži 100-postotnu mineralnu zaštitu, bez kemijskih filtara te bez mirisa i parabena.

Mineralnu liniju čini ekskluzivna kombinacija fotoprotektivnih filtara, rezultat rada istraživačkih laboratorija Pierre Fabre, koja osigurava visoku zaštitu od širokog spektra UVA-UVB zraka (dugih i kratkih). Snažan antioksidans pre-tokoferil štiti od negativnog djelovanja slobodnih radikala, dok Avène termalna izvorska voda umiruje i djeluje antiiritirajuće te ostavlja trenutačni osjećaj ugode na koži. Kože je, dakle, nakon aplikacije u potpunosti “namirena”.

Mineralna krema za zaštitu od sunca SPF 50+

Jedan od aduta linije je ova mineralna krema, koja omogućuje vrlo visoku zaštitu od sunca za netolerantnu kožu – koja ne podnosi kemijske filtre i parfeme. Sadrži, naime, mineralne filtre za vrlo visoku, dugotrajnu i stabilnu zaštitu od širokog spektra UVB-UVA zraka, uz optimalnu toleranciju kože. Pre-tokoferil je tu za dugotrajnu staničnu zaštitu od oksidativnog stresa, dok Avène termalna izvorska voda djeluje umirujuće, antiiritacijski i omekšavajuće. Bogata tekstura kreme ujedno hidrira, što je iznimno važno i za zdravlje, i za ljepotu kože.

Iz iste kolekcije na raspolaganju su i Mineralno mlijeko za zaštitu od sunca SPF 50+ te Mineralni fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ i, a ostale proizvode možete pogledati OVDJE.

Intense Protect 50+ 

Ova je krema novost u kolekciji brenda Avène, a već je oduševila brojne dame. Koje su to njezine top performanse? Invativni proizvod štiti od ultraširokog spektra sunčevog zračenja i udovoljava najvišim standardima za njegu kože uz minimalni utjecaj na okoliš, zbog čega se odmah svidio ekološki osviještenim ženama. Njegov spektar zaštite ne pokriva samo UVB i UVA zrake, već štiti i od visokoenergetskog vidljivog plavog svjetla (HEV Blue Light).

Još je jedna stavka iznimno važna kod ovog proizvoda: odlično, naime, funkcionira kao postoperativna zaštita, zaštita svježih ožiljaka te tetovaža – na koje, savjetuju dermatolozi, za sunčana vremena treba posebno paziti.

Zahvaljujući hibridnoj teksturi upija se za tri sekunde, a osigurava intenzivnu hidrataciju tijekom osam sati. Krema je nude nijanse, a nudi transparentni završni sloj, čak i na koži tamnijeg tona. Bonus je i činjenica da odlično štiti kožu, a pritom na njoj ne ostavlja bijele tragove.

Intense Protect 50+ dobra je zaštita od sunca čak i za najosjetljiviju kožu, poput kože trudnica, beba, osoba svjetlije puti, a pruža i intenzivnu zaštitu za najintenzivnije trenutke života – zbog čega ga vole ovisnice o adrenalinu: osvajačice planinskih vrhova i poklonice ronjenja, jer kožu optimalno štiti i na visinama, i u dubinama. A kako su mora i oceani ključni za ravnotežu ekosustava, Intense Protect 50+ poštuje morsku bioraznolikost s ciljem da i buduće generacije uživaju u životu istom radošću kao i mi sada.

Ostale proizvode iz Narančaste kolekcije namijenjene osjetljivoj koži pogledajte OVDJE.

Premda je ovo vrijeme za mnoge stresno, strah da će vam lice izgorjeti na suncu ili se pak osuti nakon aplikacije kreme sa zaštitnim faktorom posve sigurno možete skinuti s liste svojih strahova.

Pročitajte još i ...