Koju je dijetu provodila Pippa Middleton prije vjenčanja?

ENGLEFIELD- UK -20th May 2017: The wedding of Pippa Middleton, sister of Kate, Duchess of Cambridge takes place at St Mark's Church Englefield in Berkshire Pippa marries James Matthews Present at the ceremony were her sister, Kate with Prince William and Prince Harry Prince George and Princess Charlotte were pageboy and bridesmaids Pool Photo supplied by Ian Jones, Image: 332988539, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Allpix Press

Vjenčanje je dan iz snova koji se planira do detalja, a među najvažnijim stvarima je i odabir savršene vjenčanice koja će pristajati „kao salivena“. Uvriježena i za mladenke naporna tradicija prije vjenčanja je dijeta. Gotovo da je postalo kulturološki očekivano da mladenka izgubi koji kilogram prije tog velikog dana, a sve kako bi izgledala najljepše moguće za dan iz snova.

Pippa Middleton wedding to James Matthews., Image: 332958798, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Pritisku nije odoljela ni Pippa Middleton koja je strogom dijetom ispoštovala to nepisano „pravilo“. Rigorozan režim prehrane zaslužan za Pippinu vitku liniju naziva se Sirtfood dijeta. Bazira se na konzumaciji hrane koja potiče nastajanje skupine enzima pod nazivom sirtuin. Istraživanja su pokazala da oni drže metabolizam pod kontrolom i ubrzavaju sagorijevanje kalorija, a uz to reguliraju razne upalne procese u tijelu i štite stanice tijela.

Zdrave namirnice i kontroliran unos

Primjeri namirnica koje aktiviraju sirutin su zeleni čaj, nezaslađena kava, agrumi, jabuke, celer, kelj, datulje, kurkuma, tamna čokolada (s minimalno 75 posto kakaa), losos, orasi, maslinovo ulje itd. Dijeta se provodi tako da se prva tri dana u organizam unosi 1000 kalorija dnevno konzumiranjem 3 smoothieja i 1 obroka napravljenog od namirnica s popisa dozvoljene hrane. Od četvrtog do sedmog dana unosi se 1500 kalorija dnevno, i to konzumiranjem 2 smoothieja i 2 obroka. Druga faza je faza „održavanja“ i za vrijeme nje konzumiraju se dva Sirtfood obroka dnevno i jedan zeleni sok. Ovom dijetom ispitanici su gubili otprilike 3 kilograma u 7 dana.

20 May 2017. Pictured: Catherine, Duchess of Cambridge Pippa Middleton James Matthews The wedding of Pippa Middleton and James Matthews at St Mark's Church in Englefield Green., Image: 332994146, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Goff Photos

Nutricionisti naglašavaju kako je ovo prije svega režim prehrane, a ne drastična dijeta za nezdravi gubitak kilograma. Cilj prehrane je osnažiti metabolizam i imunosni sustav te poboljšati opće zdravstveno stanje koje će uz obaveznu tjelesnu aktivnost naposljetku uroditi i gubitkom viška kilograma.

Iako se radi o zdravoj hrani, nutricionisti se slažu da je zabrinjavajuće unositi samo 1000 kalorija dnevno, posebice u razdoblju planiranja vjenčanja koje je stresno za svaku mladenku. Iako je Pippa bez sumnje pokazala vitku liniju i zablistala u prekrasnoj vjenčanici, na nasmiješenom licu ipak su bili vidljivi i tragovi umora, što ne čudi s obzirom na naporne pripreme za vjenčanje i strogi režim prehrane kojeg se pridržavala.

Pročitajte još i ...