Opuštena koža i duboke bore dekoltea nestaju u jednom tretmanu

Za tekst na slovenskom jeziku kliknite link: Estetica.hr

U vremenu pojačane svijesti o anti-age metodama i njezi lica i tijela, većina žena redovito koristi proizvode za njegu kože te brine o zdravlju i izgledu kože, no jedno je područje našeg tijela često zanemareno.

Fashion model Emma Stern in the phothoshoot for Wildfox Fall 2014 lookbook., Image: 205313814, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Područje koje je često zanemareno

Tijekom prirodnog procesa starenja, naša koža gubi kolagen i elastin, sve teže zadržava vlagu, prestaje biti elastična i na njoj se počinju stvarati bore i linije.

Iako kožu lica redovito njegujemo, a mnoge žene i dermatološkim tretmanima održavaju mladolikost lica, područje dekoltea vrlo često ostaje zanemareno sve dok se na njemu ne pojave izraženi znakovi starenja.

Opuštena koža, sitne linije i duboke bore na području dekoltea vizualno dodaju godine svakoj ženi, jer izrazito narušavaju estetiku ženskog tijela. Čak i žene čiji je dekolte uvijek bio čvrst, nakon 40-e primjećuju znakove starenja i opuštanje kože, a sve zbog nedostatka elastičnosti.

** RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN FRANCE ** Hollywood, CA - Monica Bellucci at the Italian Institute of Culture Los Angeles Creativity Awards held at the Harmony Gold theatre in Hollywood Pictured: Paz Vega *UK Clients - Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 361994233, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI

Najčešći uzrok preranog starenja dekoltea

Najčešći uzrok preranog i preintenzivnog starenja kože i pojave bora je izlaganje sunčevoj svjetlosti bez zaštite. UVA i UVB zrake oštećuju dublje slojeve naše kože, nanose nepovratnu štetu i značajno ubrzavaju proces starenja kože.

Područje dekoltea najviše je pogođeno negativnim utjecajem sunčevog zračenja jer je zbog odjeće koju nosimo, najveći dio vremena izloženo direktnom suncu.

Iako smo naučili da je nanošenje zaštitnog faktora iznimno važno za naše lice, ipak većina žena ne koristi proizvod sa SPF-om i na području dekoltea, što dodatno oštećuje kožu i ubrzava starenje.

Actress Julianne Moore arrives for the new movie "Suburbicon" during the 2017 Toronto International Film Festival in Toronto, ON, Canada, on Saturday, September 9, 2017., Image: 348898118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Namreškana koža na području dekoltea

Mnoge žene već nakon 30-e primijete promjene na području dekoltea, a osim sunca, za njihovu su sve raniju pojavu zaslužni i životni stil, dobivanje i gubljenje na težini, utjecaji iz okoliša, zdravlje i kvaliteta kože, ali i brojni drugi faktori.

Prirodni gubitak kolagena s kojim se susrećemo s godinama, čini našu kožu opuštenom, a bore sve izraženijima. Zahvaljujući smanjenoj elastičnosti, koža postaje namreškana i prekrivena linijama, što je posebno izraženo na području dekoltea.

Ključni pojam u prevenciji starenja

Bilo da je riječ o koži lica ili tijela, pojam koji se nalazi u središtu anti-age filozofije posljednjih godina je kolagen, a za to postoji i dobar razlog. Kolagen opravdano nosi titulu najvećeg čuvara mladosti kože, jer joj omogućava elastičnost i čvrstoću, sprječavajući stvaranje bora uslijed svakodnevnih pokreta.

Iz tog je razloga najučinkovitije pomlađivanje upravo ono koje djeluje na povećanje proizvodnje novog kolagena u koži, jer je tako potaknut prirodni proces regeneracije i pomlađivanja, čime se koži prirodno vraća elasticitet i čvrstoća.

Metoda kojom se potiče prirodna proizvodnja kolagena

Prije stvaranja dubokih bora, na prevenciju će izvrsno djelovati kreme i serumi, no u trenu kada su bore već izražene i uočljive, vrijeme je za intenzivniji tretman koji potiče kolagen. Ultherapy trenutno je jedan od najpopularnijih tretmana tog tipa na tržištu, a u kratkom je roku stekao naklonost žena diljem svijeta.

Ako želite zaglađeni, pomlađeni dekolte, kakav ste imali nekada, ova metoda izvrsno je rješenje za vas. Ultherapy nosi naziv prema kombinaciji riječi terapija i uređaja Ulthera, a riječ je o potpuno neinvazivnom postupku koji koristi energiju ultrazvuka za zatezanje kože i smanjene bora i linija.

Izvor fotografije: Ultherapy.com

Koristeći se revolucionarnom tehnologijom fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta (HIFU), ultrazvučni se valovi usmjeravaju na određenu dubinu kože. Uređaj koristi toplinu tih valova kako bi zagrijao duboke strukture u koži, čime se remodelira postojeći kolagen i potiče stvaranje novog kolagena, što dovodi do zategnutije i pomlađene kože, smanjenih bora i linija.

Pomlađeni dekolte nakon jednog tretmana

S obzirom na to da je kolagen prirodni protein sadržan u našoj koži, a omogućuje joj čvrstoću, izdržljivost i napetost, konstantno održavajući strukturu kože.

Ulthera unesenom toplinom ubrzava metabolizam stanice i fibroblasta koji proizvode kolagen, čime se stimulira povećana proizvodnja novog kolagena, što rezultira prirodno zategnutijom kožom.

Već jedan tretman bit će dovoljan za pomlađeni i bitno čvršći dekolte, a nakon tretmana nije potrebno nikakvi vrijeme oporavka, jer ne zahtijeva rezove, šavove, niti ikakve invazivne metode. S obzirom na to da se radi o procesu poticanja kolagena, rezultati se razvijaju kroz 90 dana koliko je potrebno da se obnovi kolagen.

Osim na ublažavanje i uklanjanje bora na dekolteu, izvrsne rezultate pruža kod pada tonusa i opuštanja kože te kod tretmanima zatezanja koža lica i vrata.

Za razliku od lasera, Ulthera djeluje na dubinske slojeve kože

Kako točno Ultherapy usporava starenja i pomlađuje dekolte? Za razliku od lasera čije je djelovanje površinsko, fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta tretira vrlo male točke duboko u koži, pri čemu izaziva vrlo mala kožna oštećenja, odnosno lezije, koje su zatim stimulirane na prirodne procese regeneracije. Time je osigurano da okolno područje neće biti oštećeno, kao niti površinski sloj kože.

Izvor fotografije: Ultherapy.com

Pokrećući prirodni proces obnove kože, kroz sljedećih nekoliko mjeseci stvara se novi kolagen, a koža time postaje zategnuta, sjajna, čvrsta, boljeg tonusa i pomlađenog izgleda.

Gdje je dostupan Ultherapy tretman dekoltea?

Želite li prije ljeta svom dekolteu podariti mladenačku zaglađenost i sjaj, ovaj tretman dostupan je u poliklinikama Estetika Medart i Derma Centar Rogaška u Sloveniji.

Pročitajte još i ...