Maskare za osjetljive oči idealne za sezonu alergija

Maskara je jedan od omiljenih makeup komada svake žene. Čak i ako ne želite nanijeti puder, rumenilo, sjenilo i ruž, samo sloj dobre maskare učinit će izgled glamuroznijim, oči većima i otvorenijima, a lice ženstvenijim.

Budući da se nanosi na oči, odnosno trepavice, važno je da je maskara koju koristite dovoljno nježna, posebice ako imate problema s alergijama ili osjetljivošću očiju. Maskara bi trebala biti hipoalergena i oftalmološki testirana, a, ukoliko nosite kontaktne leće, prilagođena i najosjetljivijim očima. Kako biste izbjegli upalu oka, pazite koji makeup birate, a jednako je važno odabrati i proizvod za uklanjanje šminke koji ne iritira oči.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Gucci Backstage Milan Ready to Wear. Spring/Summer 2013. Dutch model Bette Franke. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 219655557, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Makeup, alergije ili leće?

Alergije, suhoća očiju, nošenje leća, umor, određena zdravstvena stanja, ali i makeup te proizvodi kojima se makeup uklanja mogu uzrokovati različite probleme očiju.

Područje oko očiju, kao i same oči, jedno je od najosjetjivijih dijelova tijela i jedno od područja kojemu najviše štete vanjski faktori zbog čega se broj žena s osjetljivim očima udvostručio posljednjih 15 godina. Bockanje, suzenje, crvenilo, suhoća i reakcija u obliku alergije ili netolerancije pri uporabi određenih kozmetičkih proizvoda oblici su kojima se manifestira osjetljivost očiju, zbog čega nije čudno što oftalmolozi imaju učestale upite na temu osjetljivosti.

Makeupa se ne morate odreći

Problemi s očima vrlo su iritirajući, a često izazivaju frustracije jer se problem može prolongirati ili učestalo pojavljivati. Upala oka može se pojaviti na jednom ili oba oka, razlozi joj mogu biti brojni. Može nastati kao posljedica alergijske iritacije, a nekvalitetan ili neprilagođen makeup može je dodatno pogoršati.

Ponekad oči mogu peći kao reakcija na kemijske supstance, poput sastojaka koji se nalaze u šamponima, kloru iz bazena, kremi ili makeup-u. Ako imate problema s osjetljivošću očiju ili vam šminka ne odgovara zbog toga što nosite leće, ne znači da se makeup-a morate zauvijek odreći.

Kozmetički brandovi sve više u obzir uzimaju potrebe osjetljive kože, kose i očiju, a najpoznatiji među njima svakako su Eau Thermale Avène i La Roche-Posay koji u svojoj ponudi imaju posebno prilagođen makeup, a ovoga smo puta izdvojili maskare idealne za osobe osjetljivih očiju.

March 1, 2017 - Paris, FRANCE - Christophe Guillarme. MODEL ON BACKSTAGE, MAKEUP, MAKE UP HAIR, HEAD, FACE, EYES, WOMAN, PARIS FASHION WEEK 2017 WOMEN READY TO WEAR FOR FALL WINTER, DEFILE, FASHION SHOW RUNWAY COLLECTION, PRET A PORTER, MODELWEAR, MODESCHAU LAUFSTEG AUTUMN HERBST .PARFW17, Image: 324002648, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Avène Couvrance Visokopodnošljiva maskara

Avène Couvrance Visokopodnošljiva maskara namijenjena je osobama s osjetljivom kožom i očima, posebice osobama koje nose kontaktne leće te osobama koje su sklone alergijama, visokoj kožnoj netoleranciji, visokoj očnoj netoleranciji, nakon kirurških zahvata ili kod poremećaja rasta trepavica.

Pruža trostruko djelovanje: pojačava volumen, razdvaja i uvija trepavice. Jednostavno se uklanja, stoga nema potrebe za trljanjem očiju, ne razmazuje se te ne sadrži dodatne mirise ni parabene.

La Roche-Posay Toleriane maskara Extension

La Roche-Posay Toleriane maskara Extension za povećanje i produljenje trepavica namijenjena je osobama koje imaju osjetljive oči, nose kontaktne leće ili su skloni alergijama. 

Formula je obogaćena sastojkom SRP, novim polimerom koji dugotrajno jača i omekšava trepavice. Trepavice su jače i besprijekorno oblikovane od korijena do vrha. Boja se jednako raspoređuje duž cijele trepavice, za učinak maksimalnog produljenja. Uglađuje i jača trepavice te nanosi boju duž cijelih trepavica.

La Roche-Posay Toleriane maskara Volume

La Roche-Posay Toleriane maskara za ekstremni volumen i intenzivni pogled namijenjena je osjetljivim očima i osigurava visoku oftalmološku toleranciju.

Pruža bogati volumen i jednostavno se uklanja, bez osjećaja neugode. Mikro-prozračna formula intenzivno jača trepavice i daje volumen bez otežavanja, a četkica razdvaja svaku trepavicu bez iritacija područja oko očiju. Trepavice su ojačane i volumizirane, bez osjećaja otežavanja.

Pročitajte još i ...