Najpoznatije majke i kćeri Hollywooda

Da je za dobar izgled osim zdravog životnog stila i brige o tijelu važna i genetika, nije tajna. Tako često možemo svjedočiti primjerima majki i kćeri koje, svaka u svije vrijeme, zasluženo dospiju na liste najljepših žena svijeta.

Hollywoodske ljepotice nisu iznimka, a danas vam donosimo primjere slavnih majki i kćeri svjetske showbusiness prijestolnice, u čijem slučaju se moramo složiti da je genetika „odradila svoj dio“ i između generacija prenijela ne samo glumački talent, već i zanosnu ljepotu.

Liza Minelli i Judy Garland

Listu počinjemo s dvije bezvremenske ljepotice koje svrstavamo u klasične dive starog Hollywooda, Lizom Minnelli i Judy Garland.

Liza Minnelli jedna je od najpoznatijih američkih glumica i pjevačica i svakako spada u ikone showbusinessa, a najveću slavu donijela joj je uloga u filmskoj adaptaciji broadwayskog mjuzikla Cabaret za koju je nagrađena Oscarom za najbolju glavnu glumicu.

Minnelli je rođena u filmskoj obitelji, njen je otac bio čuveni redatelj Vincente Minnelli, a majka slavna glumica i pjevačica Judy Garland, rođena kao Frances Ethel Gumm. Garland je karijeru započela u filmu Clarka Gablea, a proslavila ju je kultna uloga Dorothy u filmu Čarobnjak iz Oza. I danas je njeno ime sinonim showbusinessa, a smatra je se najvećom zvijezdom zlatnog doba hollywoodskih mjuzikala.

Ingrid Bergman i Isabella Rossellini

Još jedna filmska ikona 20. stoljeća je bila je i Ingrid Bergman, švedska filmska i kazališna glumica i trostruka dobitnica Oscara, koju je Američki filmski institut uvrstio u top 5 najvećih ženskih glumačkih zvijezda u povijesti.

Najpoznatija je po ulozi u klasiku Casablanca iz 1942., u kojem je glumila s Humphreyjem Bogartom, a bila je i jedna od muza slavnog Alfreda Hitchcocka, koji joj je dodijelio glavne uloge u čak tri filma koja je režirao.

Njena je kćer Isabella Rossellini, talijanska glumica, redateljica, i model svjetske slave. Prva Isabellina uloga bila je u filmu Il Prato, a 1980. pojavila se u filmu s Martinom Scorseseom, za kojeg se kasnije i udala.

U nastavku karijere redovito je krasila naslovnice najčitanijih modnih časopisa, uključujući Vogue, Marie Claire, Harper´s Bazaar, Vanity Fair i Elle. U čast njenoj bogatoj karijeri modela, 1988. u pariškom Muzeju moderne umjetnosti održana je izložba fotografija posvećenih ovog ljepotici.

Kate Hudson i Goldie Hawn

Kate Hudson američka je glumica najpoznatija po brojnim ulogama u romantičnim komedijama, a posljednjih je godina sve traženija i u ozbiljnijim naslovima. Već u 21. godini zaslužila je nominaciju za Oscara za ulogu u filmu Almost Famous, a danas je jednako popularna kao svoja majka, hollywoodska diva Goldie Hawn.

Goldie Hawn planetarnu je popularnost stekla već u samim počecima karijere, dobivši Oscara za svoju prvu filmsku ulogu, debi u filmu Kaktusov cvijet 1969. Kroz gotovo 50 godina dugačku karijeru Goldie je snimila više od 40 filmova i zaslužila više od 20 nominacija za razne glumačke nagrade , a titulu jedne od najomiljenijih žena Hollywooda priskrbile su joj njene prepoznatljive plave oči i vesela, mladenačka osobnost.

Kate i Goldie jedan su od omiljenih celebrity parova majke i kćeri, obje prepoznatljive po profesionalnim uspjesima i prirodnoj ljepoti, bez većih skandala u karijeri.

Angelina Jolie i Marcheline Bertrand

Slavna Marcheline Bertrand, punog imena Marcia Lynne Bertrand zasluženo se nalazi na ovoj listi, jer je osim po glumačkom talentu, zapamćena ostala i po nesebičnoj posvećenosti humanitarnom radu. Glumačka karijera trajala joj je svega desetak godina, od početka 70-ih do početka 80-ih godina prošlog stoljeća, no veći je uspjeh postigla u producentskim vodama. Njen dokumentarni film Trudell 2005. osvojio je nagrade na Sundance Film Festivalu i Tribeca Film Festivalu, a dobitnik je i specijalne nagrade žirija za najbolji dokumentarac na Seattle International Film Festivalu.

Happy mother's day! 🌹 #marchelinebertrand #angelinajolie

A post shared by Marcheline Bertrand (@marchelinebertrand) on

Njena kći iz braka s Oscarom nagrađenim glumcem Johnom Voightom je planetarno popularna Angelina Jolie. Angelina je dobitnica tri Zlatna globusa i Oscara za najbolju sporednu ulogu, a tijekom cijele karijere ne silazi s lista najljepših žena svijeta, a 2006. proglašena je najljepšom ženom u izboru časopisa People.

Od majke je naslijedila i suosjećanje prema potrebitima, pa je osim glumačke karijere, svjetski poznata i po svom humanitarnom radu. Veleposlanica je dobre volje UNHCR-a, a njen angažman u suzbijanju siromaštva i borba za bolesnu djecu u Africi priskrbili su joj i brojna priznanja međunarodnih humanitarnih udruga.

Dakota Johnson, Melanie Griffith i Tippi Hedren

Melanie Richards Griffith, kći je slavne Tippi Hedren, Hitchcockove muze poznate po glavnoj ulozi u filmu Ptice.

Melanie je od rane mladosti uključena u svijet filma, a prva zabilježena uloga bila joj je u filmu Night Moves s Geneom Hackmanom. Nagradu Društva filmskih kritičara za najbolju sporednu ulogu zaslužila je ulogom u filmu Body Double redatelja Briana De Palme 1984, a četiri godine kasnije nominirana je za Oscara za glavnu ulogu u filmu Working girl, za koju je osvojila i Zlatni Globus.

Danas je Melanie, nažalost, osim po glumačkoj karijeri, poznata i po neuspjelim i pretjeranim estetskim zahvatima, koji su njeno lice doveli gotovo do neprepoznatljivosti.

Njena kćer iz braka s Donom Johnsonom, Dakota Johnson, u samo nekoliko godina glumačke karijere, već je zabilježila brojne uloge. Proslavila ju je uloga u romantičnoj drami Pedeset nijansi sive, za koju je primila nagradu People’s Choice za omiljenu dramsku glumicu i nagradu BAFTA za zvijezdu u usponu. Iako je karijera Dakote Johnson tek započela, publika vjeruje kako je talentom zaslužila nastaviti niz slavne majke i bake.

Pročitajte još i ...