Učinak mezoterapije postignite sami: Proizvod uz koji vam puder više neće trebati

FOR EDITORIAL USE ONLY. Balmain Backstage Paris Ready to Wear. Spring/Summer 2016. American model Lily Aldridge. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 263356544, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Niske temperature, hladan vjetar, ali i česte promjene uvjeta prilikom ulaska u grijane prostore mogu dodatno isušiti kožu, narušiti zdravlje prirodnog zaštitnog sloja ili izazvati iritacije na osjetljivoj i reaktivnoj koži te čak i zdravi ten učiniti sivkastim, beživotnim i naizgled starijim.

Nepovoljni uvjeti mijenjaju način na koji koža funkcionira

Osim neujednačenog izgleda, sivkast ten bez prirodnog sjaja dodatno naglašava i znakove starenja, a o uzrocima više ne moramo niti nagađati – osim vanjskih uvjeta, na stanje kože uvelike utječe i stresna svakodnevica, a manjak sna, neredoviti obroci i prevelika količina vremena provedena u zatvorenom prostoru ne utječu samo prividno na izgled lica, već zaista mijenjaju način na koji koža funkcionira.

Dok je nekada bilo riječ tek o nagađanju, danas je znanstvenim studijama dokazano da su biokemijski procesi koje uzrokuje ubrzan životni tempo iznimno nepovoljni za naš ten – nekad zdrava koža postaje sve sklonija upalama i podložnija poremećajima koji uzrokuju štetu i ostavljaju nepravilnosti na njenoj površini.

Sporija izmjena stanica dovodi do brže pojave znakova starenja

Kod pojave umornog, beživotnog tena kojem nedostaje prirodne blistavosti i zdravog sjaja, ne smijemo zaboraviti na još jedan faktor – brzinu izmjene stanica. Iako je riječ o možda najvažnijoj pojavi kad je u pitanju ujednačenost tena, većina žena nije sigurna o čemu se točno radi.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Tory Burch Backstage New York Ready to Wear. Autumn/Winter 2017. American model Grace Elizabeth. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 329424294, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

U dermatološkim krugovima poznat i kao „cell turnover“, proces izmjene stanica osnovni je princip obnavljanja površinskih stanica naše kože, a upravo njemu dugujemo sposobnost organizma da oštećene i mrtve stanice kože odbaci kako bi napravio mjesta za one nove, zdrave.

U mladosti taj proces funkcionira besprijekorno – sitne, oku nevidljive ozljede i oštećenja koje koža svakodnevno trpi zacjeljuju se brzo i učinkovito, a organizam po završetku tog procesa mrtve stanice sam odbacuje, otkrivajući ispod obnovljenu i zaglađenu površinu kože.

Kako starimo, brojne se funkcije našeg tijela usporavaju, a proces izmjene stanica jedan je od prvih pokazatelja da je koža počela starjeti – zbog smanjenih potencijala obnove, ten postaje sivkast, neujednačen, beživotan, a sitne bore na licu sve izraženije. Struktura, ali i čitav izgled kože određeni su upravo sposobnošću samoobnove, a vrijeme prirodne obnove površinskih stanica već se nakon 40-e gotovo dvostruko produljuje.

Vraćanje mladolikog sjaja nije nemoguće

Iako je usporena izmjena stanica pojava koja se javlja usporedno sa starenjem kože, to nikako ne znači da se s negativnim promjenama koje donosi trebamo pomiriti.

Tijelo ponekad ne može bez naše pomoći obaviti odbacivanje oštećenih stanica dovoljno brzo i učinkovito, a najbolje što u tom slučaju možemo učiniti je upotrijebiti specijalizirane sastojke usmjerene upravo na ubrzano odbacivanje mrtvih stanica koje se nakupljaju u porama i narušavaju zdravlje i ljepotu tena.

Kada je u pitanju „oslobađanje“ kože od površinskih nečistoća te poticanje brže izmjene stanica, AHA kiseline zlatni su standard u dermatološkom pristupu, jer osim proširenih i začepljenih pora, rozaceje i ljuskanja suhe kože, nevjerojatan učinak pokazuju i na reduciranje oštećenja od sunca i drugih sitnih mrlja.

Profesionalni rezultati

Kao brand okrenut razvoju inovativnih formula i rješavanju konkretnih problema tena, Dermalogica je predstavila prvi kućni tretman koji daje profesionalne rezultate – Rapid Reveal Peel. Osim što je riječ o najjačoj formuli s AHA kiselinama dostupnoj u slobodnoj prodaji, ovaj se eksfolijacijski „heroj“ može smatrati i pravim dermatološkim tretmanom kojeg možete napraviti sami kod kuće, a njegova je učinkovitost klinički dokazana.

U čemu se krije njegova učinkovitost? Za razliku od BHA kiselina, alfa-hidroksilne su mnogo nježnije te su prikladne čak i za osjetljivu kožu, što se posebno može reći za mliječnu kiselinu. Poznata i pod imenom „laktatna kiselina“, u dermatološkom se kontekstu najčešće koristi za izbjeljivanje ožiljaka i mrlja od akni te zaglađivanje teksture i plitkih oštećenja na koži.

Ne uzrokuje isušivanje u dubljim slojevima, već je usmjerena na hidrataciju i ujednačavanje sitnih nepravilnosti, a poznavatelji kozmetike znaju da se na ovu moćnu predstavnicu AHA kiselina mogu osloniti i za sprječavanje prvih bora i preranog gubitka kolagena.

Sastojci koji ujednačavaju ten i djeluju na znakove starenja

Baš poput ostatka Age Smart linije, Rapid Reveal Peel usmjeren je na brzu i učinkovitu revitalizaciju i obnovu tena te vraćanje izgubljene mladenačke svježine. Ipak, poznavajući sve moguće zamke koje se kriju iza korištenja kiselina, ovaj će tretman lice pomladiti i zagladiti vrlo učinkovito, ali nježno. Mliječna kiselina, naime, u kožu penetrira sporije od glikolne, zbog čega isti rezultat postiže s manje iritacija te je izvrsna čak i za osobe čija koža teže podnosi agresivne kiseline. Dopiranjem do dubljih slojeva, ova će moćna kiselina pomladiti kožu “iznutra” prema “van”, potičući stvaranje novog kolagena i elastina.

Kućni piling profesionalnog učinka zaglađuje i pomlađuje kožu u samo nekoliko minuta tjedno. Jedinstvenom kompleksom fitoaktivnih AHA ekstrakta, mliječne kiseline i biljnih enzima iz fermentirane bundeve vraća tenu blistavost i svježinu – bez neželjenih posljedica. Rapid Reveal Peel pakiran je u praktičnoj torbici, u 10 pojedinačnih doza od 3 ml radi lakše upotrebe.

Moćni piling koji se temelji na jedinstvenom kompleksu fitoaktivnih AHA kiselina uklonit će površinski sloj odumrlih stanica, ali i ublažiti sitne bore te ukloniti površinske ožiljke i diskoloracije. Dodatak biljnih enzima iz fermentirane bundeve u formuli osigurat će čak 44% bržu obnovu stanica, a način na koji biljni enzimi mrtve stanice uklanjaju s površine kože zaista je jedinstven – oni doslovno “probavljaju” proteine mrtvih stanica.

S obzirom na to da biljni enzimi ne mijenjaju pH kože, osiguran je produženi učinak njege, zbog čega nakon tretmana nema iritacija, zatezanja,  niti potrebe za opravkom. Kako bi piling djelovao na sve nepravilnosti tena, ovaj je proizvod obogaćen rižinim mekinjama koje ujednačuju ton kože i ubrzavaju staničnu diobu, i egzotičnom australskom limetom koja osvježava i vraća prirodnu blistavost kože.

Jedinstvena kombinacija sastojaka tako kompletno transformira ten – učvršćuje kožu, zaglađuje bore, ublažava hiperpigmentacije i nesavršenosti tena te vraća zdravi sjaj i svježinu.

Idealan za njegu kože između dermatoloških tretmana, ali i za sve dame koje nemaju vremena prepustiti se rukama profesionalca, a ipak žele iznimne učinke, Dermalogica Rapid Reveal Peel svojim sastojcima razotkriva zdravu, čvršću i zategnutiju kožu, pritom ne izazivajući dehidraciju. Ovom formulom koža nadoknađuje ono što gubi starenjem – mladolikost, sjaj, tonus i ljepotu, a izvrsni se rezultati postižu već nakon mjesec dana, uz vrlo sigurnu formulu, prilagođenu čak i najosjetljivijoj koži.

Pročitajte još i ...