Tajna ljepote Azijatkinja

Sigurno ste se barem jednom zapitali koja je tajna porculanskog tena i dugotrajne mladosti Azijatkinja. Za početak, osim kućne njege, dame na Istoku svjesne su važnosti dermatologa, stoga ih vrlo često posjećuju.

June 12, 2016: Lucy Liu arriving at the 70th Annual Tony Awards, held at the Beacon Theater in New York City., Image: 290256178, License: Rights-managed, Restrictions: CODE000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, INF

Estetski tretmani kao dio uobičajene njege kože

Iako je Istok sinonim za ubrzani tehnološki napredak, manje je poznato da tamo estetski kirurzi i dermatolozi nude i razvijaju značajno veći broj različitih tretmana nego u zapadnim zemljama. Potražnja je za takvim tretmanima velika, konkurencija razvijena, a inovativni pristup utječe na kontinuirani razvitak metoda, stoga cijene ostaju pristupačne.

Žene s Istoka barem jednom tjedno posjećuju svoje omiljene salone i uživaju u trenutcima opuštanja uz masažu lica i kozmetičke usluge. Iako je kod nas to još uvijek luksuz, Azijatkinje ovaj korak ne propuštaju. Njihova obavezna dnevna rutina uključuje čišćenje balzamima na bazi ulja te gelovima ili pjenama za umivanje.

Wwashing Face

Obavezan dio dnevne njege je i korištenje bezalkoholnih tonika i seruma te esencija koje podrazumijevaju nešto slično serumu, ali puno vodenastije teksture i bržeg upijanja. Moć esencija osobito je izražena dolaskom nižih temperatura i grijanja kada koža počinje zatezati suhoćom i dehidriranošću. Svježinu svog lica Azijatkinje održavaju vodicama koje prskaju na lice za održavanje vlage tijekom dana. Pilinzi, kreme za područje oko očiju, hidratantne kreme i kreme sa zaštitnim faktorom obavezan su sadržaj njihove kozmetičke torbice.

Dašak Istoka nalazi se i u Vichyjevoj novoj dnevnoj njezi Slow Âge koja djeluje na znakove starenja koji se odvijaju pod utjecajem okoline, odnosno UV zraka, zagađenosti, stresa i umora te loših životnih navika. Jedan od važnih sastojaka je snažni antioksidans iz ekstrakta korijena „bajkalske kapice“ koja se u Kini koristi već 2 000 godina i jedna je od 50 osnovnih biljaka tradicionalne kineske medicine.

slow-age

Injekcije za blistavost

Što se tiče botoxa, on se primjenjuje u mikro dozama tijekom dužeg vremenskog perioda, zbog čega je i učinak kontroliraniji, a nuspojave svedene na minimum.

Azijatkinje koriste i tehniku koju nazivaju injekcijom za blistavost, a radi se o injektiranju većeg broja malih doza hijaluronske kiseline pod kožu što izaziva povećanu blistavost kože lica. Rezultati traju oko dva tjedna, stoga se ovaj tretman koristi za posebne prigode. Kod nas se takav učinak postiže mezoterapijom ili Dermarollerom.

Na Istoku postoji nešto slično nekirurškoj korekciji nosa, a radi se o uljepšavanju izgleda nosa uz pomoć filera.

Azijatkinje krasi mladoliki izgled i blistav i gladak ten, a tajna se krije u svakodnevnoj brizi za kožu, umjerenosti i redovitom posjetu dermatologu. Ukoliko uvrstite neke od njihovih rituala u svoju njegu, sigurno nećete požaliti.

Pročitajte još i ...