Konturirajte čitavo lice bez trunke makeupa – s rezultatima koji traju mjesecima

Sve otkad je pojam konturiranja lica ušao u svijet ljepote, nije sišao s naslovnica. Ideja da je moguće „promijeniti“, korigirati i vizualno popraviti crte lica potpuno je zaludila vizažiste i ljubitelje estetike diljem svijeta. Tko ne bi volio jednostavnim tehnikama i postupcima naglasiti jagodice, istaknuti bradu, riješiti se podočnjaka i obješenog izgleda lica?

Popularizaciji konturiranog izgleda lica svakako su doprinijele i brojne poznate osobe poput sestara Kardashian, no ovaj je trend postao toliko raširen da se sve češće počela izražavati potreba za trajnijim rješenjima, koja će konturiran izgled lica osigurati bez svakodnevnog nanošenja velikih količina makeupa.

Istaknutije konture – mlađi i čvršći izgled lica

Konturiranje nije postalo popularno bez razloga – isticanje kontura čitavom licu daje mladenačkiji, čvršći i estetski skladniji izgled, jer nas podsjeća na lice mlade osobe kod koje gravitacija još nije učinila „svoje“.

Prisjetite li se svog lica prije desetak ili petnaestak godina, vjerojatno će vam pred očima biti upravo takva slika – zategnutiji obrazi, čvršća brada, izraženija čeljust i visoke, definirane jagodice. Takav je učinak danas moguće postići vrlo jednostavnim postupcima koji ne uključuju bolne operacije niti duge oporavke, a čiji rezultati traju mjesecima – nerijetko čak i godinama.

Pogađate – riječ je o hijaluronskim dermalnim filerima, anti-age „čarobnjacima“ koji u samo nekoliko minuta mogu korigirati sve one detalje kojima niste zadovoljni, a istovremeno djelovati potpuno prirodno, kao da ništa na licu niste pretjerano mijenjali. Na tržištu danas postoje brojni brendovi dermalnih filera, no u među najrenomiranije svakako pripada Restylane zbog klinički dokazane sigurnosti, učinkovitosti i neškodljivosti, koji širokim rasponom proizvoda različitih gustoća osigurava idealne rezultate na različitim dijelovima lica.

April 12, 2015 - Los Angeles, California, U.S. - Jennifer Lopez arrives for the 2015 MTV Movie Awards at the Nokia theater. (Credit Image: © Lisa O'Connor/ZUMA Wire)

Materijal koji se u koži prirodno nalazi

Korištenjem prirodnog materijala poput hijaluronske kiseline, osigurava se kompatibilnost s tkivom i smanjuje vjerojatnost nuspojava i alergijskih reakcija, no to nije jedina prednost ovog načina oblikovanja lica – koža će hijaluron prepoznati kao prirodnu supstancu koja se savršeno integrira u okolno tkivo, a svakim se ubodom potiče i prirodno stvaranje kolagena koji je jednako tako odgovoran za mladolik izgled.

Fileri će osim nadomještanja volumena, djelovati i kao najdublja moguća hidratacija – vežući na sebe velike količine vode, hijaluronska kiselina će popuniti sitne praznine među stanicama kože, pružajući instantni „plump“ učinak i zaglađenu, savršenu površinsku teksturu kože.

Dio lica koji ne smijete zanemariti

Iako smo navikli na široku uporabu hijaluronskih filera na svim regijama lica, i dalje se najčešće spominje u kontekstu podizanja jagodica i popunjavanja usana. Srećom, veliki napredak u tehnikama aplikacije rezultirao je uvođenjem novih indikacija, a u centar pažnje napokon je doveo i regiju najpogođeniju znakovima starenja – donju trećinu lica.

Svima nam je jasno da se s godinama naše lice mijenja, no važno je znati kako se ne mijenja samo stanje i čvrstoća kože, već i dublje strukture – dolazi do atrofije dubljih slojeva masti i mišića te do stanjenja koštane potpore koja licu daje strukturu i izražajnost kontura.

Ove su promjene posebno vidljive upravo na području jagodica, brade i linije čeljusti, jer opuštena i slaba brada ne kreiraju samo dojam opuštenosti kože, već stvaraju i omraženi efekt podbratka.

Apliciranjem Restylane Lyft filera postiže se bolja projekcija brade, a konturama čeljusti vraća se izgubljena „oštrina“ – a osim na lice koje je s godinama izgubilo izražajnost kontura i koštanu potporu, ova je tehnika izvrsno rješenje i za osobe koje žele korigirati crte lica i/ili nepravilnosti neovisno o godinama.

Tako se, primjerice, i kod mlađih osoba može postići dojam zategnutije kože, ali i istaknutijih, više postavljenih jagodica i isturenije brade – rezultati tretmana hijaluronskim filerima nalikuju rezultatima konturiranja lica, s jednom bitnom razlikom – traju neusporedivo duže.

Kad je u pitanju oslabljena linija čeljusti kojoj nedostaje malo čvrstoće i definicije, dermatolozi preporučuju korištenje Restylane Defyne filera, kojim se postiže prirodan izgled zategnute i zaglađene kože, a zahvaljujući njegovoj jedinstvenoj teksturi, moguće je korigirati i promjene nastale u dubljim strukturama, pa čak i omražene jastučiće na vanjskim rubovima brade, poznatije kao „prejowl sulcus“.

Bez straha od neprirodnog izgleda

Uz sve se estetsko-dermatološke tretmane veže ista bojazan – hoće li rezultat izgledati prirodno? Uz korištenje Restylane hijaluronskih filera strahu nema mjesta, jer je riječ o jednom od najrenomiranijih brendova na svijetu, čiji su fileri potpuno biokompatibilni – upravo iz tog razloga vjeruju mu žene diljem svijeta, jer je rizik od nuspojava smanjen na minimum, a vrijeme oporavka zapravo ne postoji – ovakvom se tretmanu zaista možete prepustiti u „pauzi za ručak“.

MANHATTAN, NEW YORK CITY, NY, USA - SEPTEMBER 06: Daily Front Row's 2018 Fashion Media Awards held at the Park Hyatt New York on September 6, 2018 in Manhattan, New York City, New York, United States. 06 Sep 2018, Image: 385634182, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency

S obzirom na to da se hijaluronska kiselina prirodno nalazi u koži, njeno nadomještanje na precizno odabranim pozicijama na vrlo prirodan način remodelira konture lica, a kad je pitanju konturiranje jagodica i donjeg dijela lica, ne postoji djelotvornije rješenje.

Ovaj se inovativan, neinvazivan i iznimno učinkovit tretman preporučuje svima koji žele ukloniti estetski problem slabe brade, manjka definicije u liniji čeljusti i opuštene kože duž donjeg dijela lica.

Pročitajte još i ...