Stigao hit serum koji radi lifting lica u samo 7 dana!

Sjećate li se basne o cvrčku i mravu? Kako je mrav marljivo skupljao zalihe za zimu dok je cvrčak pjevušio kao da ne postoji sutra… Sada tu sliku primijenite na svoju kožu i promislite koje to delicije ona želi uskladištiti za dane “gladi”. Pomoći ćemo vam – odgovor je kolagen. Uvijek kolagen!

Ljepilo koje drži stanice kože na okupu

Definiciju znamo, kolagen je važan protein s višestrukim funkcijama: u našem tijelu nastaje u dermisu, unutarnjem sloju kože građenom od vezivnog tkiva. Njegov naziv potječe od grčke riječi kolla, što znači ljepilo, a da nomen u ovom slučaju jest omen, govori i to što je riječ o bjelančevini koja doista ima ulogu ljepila – drži stanice kože čvrsto na okupu.

Kolagen je odgovoran za strukturu kože, a pripisuju mu se i brojna regenerativna svojstva. Kolagenska vlakna povezuju kožu s dubljim strukturama ispod nje, a osim potporne i vezivne, imaju hranjivu ulogu – štite stanice i osiguravaju im neometanu komunikaciju te primitak potrebnih tvari. Nažalost, razina kolagena se smanjuju kako starimo. Od otprilike 25. godine, svake godine počinjemo gubiti oko 1% kolagena.

Što utječe na gubitak kolagena?

Osim genetskih predispozicija i prirodnog procesa starenja, pretjerano izlaganje suncu može oštetiti kolagen u koži, što dovodi do pojave bora i gubitka elastičnosti. Pušenje, stres, nedostatak sna, okolišni faktori također mogu poremetiti procese obnavljanja kože i smanjiti sintezu kolagena u tijelu te oštetiti postojeći kolagen, što ubrzava proces starenja.

Činjenicu da se sinteza kolagena u organizmu usporila nećete primijetiti odmah jer se vidljive promjene neće dogoditi preko noći. Također, ta pojava neće izazvati nikakve ozbiljne nuspojave u vidu smetnji, bolova i slično, ali, ono što sa sigurnošću znamo je da su posljedice ovoga procesa mrski znakovi starenja – duboke bore, ovješena koža, manjak prirodne napetosti kože, ali i njezine čvrstoće, sjaja i blistavosti…

Formula za blistavost i punoću kože

Ukratko, kolagen je najveći ženski saveznik u očuvanju mladolikosti kože. Ako se pitate kako ga “dostaviti” u kožu, odgovor je  – zaboravite poslovicu da se klin klinom izbija i da ćete kolagenom nadomjestiti kolagen. Naime, kako bi kolagen mogao prodrijeti u dermis, molekula mora biti izrazito mala. Upravo zato, vijest koju ćemo s vama podijeliti moramo staviti u kategoriju – breaking news!

Znanstveni tim Dermalogice osmislio je proizvod koji je doslovce ispred svog vremena. Riječ je o moćnom Pro-Collagen Banking Serumu koji kombinacijom biljnih aminokiselina i biomimetičkih peptida povećava sintezu kolagena, štiti kožu od štetnih okolišnih čimbenika, poboljšava hidrataciju i neutralizira procese koji pridonose ubrzanom starenju. Tijekom dvomjesečnog kliničkog ispitivanja Pro-Collagen Banking Serum pokazao je 94 % bolje rezultate u očuvanju prirodnog kolagena u usporedbi s netretiranom kožom.

Tajna je u aminokiselinama

Dermalogica Pro-Collagen Banking Serum je bogat aminokiselinama, temeljnim gradivnim jedinicama kolagena. Svaka od tih aminokiselina ima ulogu u procesu stvaranja, očuvanja i zaštite kolagenskih vlakana, što pomaže koži zadržati punoću, fleksibilnost i mladenački izgled.

Glavni sastojak ovog seruma je snažan antioksidans karnozin dipeptid, poznat kao “eliksir mladosti”. Ovaj biomimetički peptid imitira prirodno prisutan karnozin u organizmu, sprječavajući glikaciju (vezivanje glukoze na kolagen) i vraćajući vitalnost stanicama kroz proces deglikacije. Uz aminokiseline biljnog podrijetla, koje grade kolagen i pružaju efekt nježnog liftinga i učvršćivanja, dio je patentiranog Pro-Collagen Preserving Complexa tvrtke Dermalogica.

Drugi sastojak koji djeluje protiv starenja je ekstrakt divljeg indiga, biljke s dugom tradicijom u ajurvedskoj medicini. Ovaj ekstrakt smanjuje razinu hormona stresa kortizola, potiče oslobađanje opuštajućeg neuropeptida beta endorfina, umiruje crvenilo te djeluje protuupalno.

Arginin PCA, kombinacija dviju aminokiselina, sprječava glikaciju i čuva postojeći kolagen svojim antioksidativnim djelovanjem. Kombinacija estera jojobe i poliglutaminske kiseline pruža dugotrajnu hidrataciju i potiče blistavost kože, dok ekstrakt cvijeta ružičastog karanfila potiče proizvodnju “baby kolagena” – kolagena tipa III koji je najzastupljeniji pri rođenju, ali se s godinama smanjuje u koži. Zbog ovog ekstrakta, koža postaje otpornija, mekša i zaglađenija.

Za kraj, podsjećamo na basnu o cvrčku i mravu s početka teme. Budite marljivi mrav i opskrbite se optimalnom dozom kolagenskih vlakana uz Dermalogica Pro-Collagen Banking Serum kako bi vaša koža bila blistava, čvrsta i mladolika u svakom životnom razdoblju.

Pročitajte još i ...