Sve što nam treba za ljeto – hidratacija, antioksidansi i jak SPF

Priznajmo, svi brojimo dane do početka godišnjeg odmora i uživanja na plaži ili u planinama. Kako bismo se bezbrižno prepustili svim ljetnim radostima, znamo da se moramo kvalitetno pripremiti. Pritom valja imati na umu da sunce nije jedini neprijatelj kože.

Onečišćeni zrak potiče suhoću, nastanak bora i sitnih mrlja na licu. S druge strane, koliko god da nam tijelo vapi za tekućinom na vrućinama, isto se događa i s našom kožom. Samo hidratizirana koža je ona koža kojoj ćemo pomoći da čim dulje bude  bez bora. Rješenje je jednostavno: hidratacija + antioksidansi + jak SPF = zdrava koža bez bora.

Uz kronološko starenje te starenje povezano s načinom života,  moramo se nositi i s oksidativnim stresom, glavnim uzrokom starenja kože. Ovaj biološki fenomen stvaraju slobodni radikali koji oštećuju strukturu stanica poput onih u našoj DNK, membranama, proteinima, itd. Naše tijelo prirodno proizvodi slobodne radikale i naše stanice prirodno imaju obrambeni mehanizam. S godinama raste neravnoteža između vanjskih uzročnika stresa (oksidacija) i obrambenih sposobnosti tijela (antioksidansi).

Oksidativni stres

Broj potencijalnih uzročnika stresa povećava se s godinama i životnim iskustvima (UV zračenje, zagađenje, pušenje, itd.), obrambeni mehanizmi tijela su savladani, a starenje se ubrzava. Zato antioksidansi imaju ključnu ulogu u borbi sa starenjem. To su molekule koje potiskuju slobodne radikale ili njihovim zaustavljanjem (vitamini C i E) ili ojačavanjem sustava protiv slobodnih radikala u koži (selen, cink, koenzim Q 10 i superoksid dismutaza).  One ograničavaju štetan utjecaj oksidativnog stresa, koji je odgovoran za starenje kože, na stanice kože.

Ljetna kozmetička torbica

Tijekom ugodnog druženja s omiljenim francuskim dermokozmetičkim brendom Eau Thermale Avène u zagrebačkom restoranu i baru El Toro, podsjetili smo se na sve što treba imati u svojoj kozmetičkoj torbici ovoga ljeta, kako bismo zdravo preplanuli, a svojoj koži pružili sve ono što joj u takvim, rekli bismo, ekstremnim uvjetima treba.

Za početak, to je bočica Avène termalne izvorske vode koju uvijek treba imati na dohvat ruke kako bismo se tijekom dana mogli osvježiti.  To je mala, ali dobra navika koja čini veliku razliku za kožu.

Tu je i Hydrance UV Bogata hidrirajuća krema SPF 30 – Antioksidans. Ona  hidrira i svakodnevno štiti kožu od UV zraka, slobodnih radikala i onečišćenja iz okoliša.  Umiruje suhu do vrlo suhu osjetljivu kožu i osigurava obnavljanje rezervoara vode u koži, ispunjujući ih Avène termalnom izvorskom vodom koja ima dokazano umirujuće i antiiritacijsko djelovanjeŠtiti od vanjskih agresija (UV zrake, slobodni radikali, onečišćenje okoliša) uz pomoć Sunsitive Protection fotozaštitnog kompleksa SPF 30 i antioksidansa Pre-tokoferil.

A-OXitive linija zadovoljava potrebe kože u svako doba dana, zahvaljujući proizvodima koji se prilagođavaju bioritmu kože te u pravom trenutku oslobađaju optimalnu količinu djelatnih sastojaka. Primjerice, hidratantna aqua-gel tekstura suptilnog mirisa A-OXitive vodene kreme vidljivo zaglađuje kožu lica i oslobađa prirodni sjaj kože.

Provitamini C i E neutraliziraju štetni utjecaj slobodnih radikala, dok su za zaglađenost kože i prikrivanje umornih područja lica zaduženi bakrenasti i sedefasti aktivni sastojci koji ujednačavaju ten. Na površini kože se stvara svojevrsni nevidljivi veo koji pruža 24-satnu hidraciju i svježinu, služi kao barijera koja sprječava prodor nečistoća u dublje slojeve kože, ali bez osjećaja neugode i zatezanja.

Sanja Benco, Nikolina Lalić i Andrea Svržnjak iz Eau Thermale Avene

Svi Eau Thermale Avène proizvodi rezultat su dugogodišnjih istraživanja i prodaju se samo u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama. Više o svim proizvodima možete pročitati na https://www.eau-thermale-avene.com.hr/.

Pročitajte još i ...