Remek-djela svjetskih plastičara – zavirite u galeriju

Hrvatski su plastičari apsolutno u rangu svjetskih, no ponekad nas jednostavno vuče da malo zavirimo i izvan granica domovine, u galeriju remek-djela stranih plastičnih kirurga koja se zove – Instagram. Ono što smo ondje pronašli totalno nas je oduševilo!

Društvene su mreže bez sumnje promijenile standarde ljepote. Fotografije „prije i poslije“ preplavljuju Instagram profile estetskih kirurga i dermatologa, uživo se prate postupci poput oblikovanja stražnjice, apliciranja filera ili botoxa, a u komentarima se postavljaju pitanja i traže odgovori. Čija su nas djela najviše impresionairala? Plastični su kirurzi ponekad zaista poput kipara… Jeste li znali da jedan od najpoznatijih zaista i jest – diplomirani kipar?

Dr. Dominic Bray

Ovaj renomirani londonski plastičar pohađao je višu specijalističku izobrazbu iz otolaringologije, kirurgije glave i vrata i subspecijalizirao se za plastičnu kirurgiju lica, s izraženim zanimanjem za reanimaciju lica nakon paralize.

Dok je na Harvardu provodio istraživanja paralize lica, jednog se jutra probudio s – paralizom lica, koja je bila posljedica moždanog udara uzrokovanog nedijagnosticiranim srčanim problemom. No, oporavio se uz puno truda i otvorio privatnu praksu…

Ubraja se u grupu vodećih plastičnih kirurga lica u Londonu, a glavni mu je cilj vratiti ženama i muškarcima samopouzdanje. Koristeći samo najnaprednije i najsigurnije tehnike koje su danas dostupne, u svojoj ordinaciji izvodi lifting vrata, obrva, mini lifting lica i operaciju kapaka. Član je Europske akademije za plastičnu kirurgiju lica te međunarodni član Američke akademije za plastičnu kirurgiju. A koliko zna pomladiti osobu – uvjerite se i sami!

Dr. Simon Ourian

Simon Ourian, plastični kirurg sa sjedištem na Beverly Hillsu, možda je najpopularniji svjetski estetičar – jer je “odgovoran” za izgled popularne reality obitelji, klana Kardashian – Jenner.

No, oni nisu jedine zvijezde u njegovoj ordinaciji: u svojoj klinici Epione ugošćuje mnoge druge zvijezde, među kojima su i Sofia Vergara, Cara Delevingne, Iggy Azalea, Lady Gaga… Ne podvrgavaju se, naravno, sve operacijama – neke dolaze samo da bi im slavni liječnik poboljšao kvalitetu kože i tako pridonio blistavosti lica i mladolikosti općenito.

On je, inače, diplomirani kipar pa ne treba čuditi da klijenticama pristupa poput skulptora. Kao što smo uspjeli vidjeti na njegovom Instagram profilu, svoje transformacije često bazira na modeliranju jawlinea, tj. linije čeljusti, što rezultira profinjenijim crtama lica. 

Dr. Dirk Kremer

Dr. Dirk Kremer stručnjak je za pomlađivanje vrata. Naborani vrat rješava kombinacijom liposukcije i postupka tijekom kojeg se koriste  duge igle kako bi se stvorila mreža koja podupire obješene mišiće vilice i vrata. Prepoznatljiv je po usredotočenosti na osobni pristup – pacijenta vodi od prvih konzultacija pa do kraja zahvata. Njeguje moderni odnos u kojem se trudi biti stalno dostupan klijentima. I do svog izgleda drži jako puno, što se vidi na slikama na njegovom Instagram profilu.

Dr. David W. Kim

Dr. David W. Kim, kirurg iz San Francisca, poznat je po svojoj tehničkoj virtuoznosti i konzervativnom pristupu. Kako kaže, dobro napravljen nos izgleda kao da ste rođeni s njim. Dr. Kim vjeruje u prirodno lijep izgled i unikatnu ljepotu. Smatra kako svi zahvati i tretmani moraju biti u skladu s prirodnim karakteristikama, što je osobito važno za operacije nosa.

Dr. Constantino G. Mendieta

Plastični kirurg iz Miamija tvrdi da je započela prava revolucija u postupcima oblikovanja guze. Specijaliziran je za operacije „ispod pojasa“, a slovi za jednog od najboljih kirurga za postupke na stražnjici i bedrima. Nazivaju ga umjetnikom za stražnjice, stoga ni ne čudi da prima pacijente koji dolaze sa svih strana svijeta upravo po njegove usluge. Kako je otkrio u jednom intervjuu, najpoželjnije su stražnjice A-oblika kojima se ističe odnos struka i bokova. Na upit je li ikada odbio nekome „srediti“ stražnjicu, odgovara kako nikada nije vidio stražnjicu koju on ne može učiniti još boljom. Zanimljivo je također da uljepšava i potkoljenice, što malo tko radi.

Da zaključimo: premda smo uvijek nekako skloni zastupati tezu da je “prirodno najljepše” (što, priznajmo, nekad drži vodu, a nekad baš i ne), zanimljivo je zaviriti u svijet mogućnosti estetske kirurgije – pa makar nam to bila samo dobra tema uz jutarnju kavu!

Pročitajte još i ...