Kako iz kože izvući maksimum u četrdesetima?

U četrdesetima koža lica postaje osjetno suša, bore izraženije, naplaćuju se i grijesi iz mladosti poput prekomjernog izlaganja sunčevim zakama bez adekvatne zaštite, zbog čega joj treba vratiti vlažnost i svježinu. Sastojci poput peptida, antioksidansa i hijaluronske kiseline kožu čine ljepšom, a ten ujednačenijim.

Dobro je koristiti i regenerativne kreme, maske za lice koje sadrže proteine i vitamine C i E, a na područje oko očiju treba redovito nanositi kremu jer su upravo na tom dijelu bore najizraženije.

Mikrodermoabrazija i laser protiv mrlja na koži

Svjež i odmoran izgled najpoželjniji je adut u četrdesetima, no ponekad ga je teško postići bez truda – kao u dvadesetima. Srećom, postoji niz tretmana koji osvježavaju kožu. Primjerice, mikrodermoabrazija nježno uklanja gornji sloj kože te stimulira rast novih kožnih stanica koje obnavljaju oštećeno tkivo. Tako se regenerira koža, umanjuju bore i ublažavaju hiperpigmentacija.

Za obnavljanje dubljih slojeva kože vrlo je učinkovit tretman Dermarollerom kojim se prirodnim putem obnavlja koža. Mikroubodima  se potiče stvaranje novog kolagena te se povećava prokrvljenost kože.

Crvenilo kože, mrlje i fotooštećenja nastala nakon prekomjernog izlaganja UV zrakama mogu se ukloniti laserima kojima se istovremeno potiče sinteza kolagena i elastina te se na taj način uklanjanju bore, a licu daje mladolikost i svježiji izgled.

Cate Blanchett

PRP, fileri, botox i konci

Odmornost lica danas se uspješno postiže još jednom, sto posto prirodnom metodom – PRP terapijom u kojoj se koristi krv pacijenta. Ona se centrifugira, nakon čega se izdvaja plazma bogata trombocitima iz kojih se oslobađaju brojni faktori rasta. Faktori rasta pomažu pri proizvodnji novog kolagena te tako usporavaju nastanak znakova starenja i uklanjaju one postojeće.

PRP terapijom poboljšava se stanje oštećene kože, a suspenzijskim nitima rješava se opuštenost lica.

Kada je za kirurški face-lifting prerano, a za kreme prekasno, rješenje su suspenzijske niti. Silhouette Soft koncima postiže se rezultat liftinga lica koji je vidljiv odmah, a idealni su za blaže oblike visećih obraza, obrva i vrata.

profimedia-0182582591

Uz to, hijaluronski fileri u posljednje su vrijeme postali vrlo popularni kada je riječ o popunjavanju bora lica, a umjerenim botoxom postiže se zategnutije čelo.

Za odmorniji izgled riješite se podočnjaka

Problem podočnjaka koji najčešće dodaju nekoliko godina i ostavljaju dojam iscrpljenosti danas se može riješiti dermalnim filerima u samo 15 minuta.

PACIFIC PALISADES, LOS ANGELES, CA, USA - SEPTEMBER 20: Caruso's Palisades Village Opening Gala held at Palisades Village on September 20, 2018 in Pacific Palisades, Los Angeles, California, United States. 20 Sep 2018, Image: 387712628, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency

Nekirurško uklanjanje podočnjaka zato je vrlo popularna metoda koja brzo vraća licu svježinu, čineći ga mlađim i odmornijim. Učinkoviti i brzi postupak izvodi se ubrizgavanjem filera u područje ispod donjeg kapka. Potom se filer oblikuje masiranjem, a učinak je vidljiv odmah nakon apliciranja.

Pročitajte još i ...