Top tretmani za pomlađivanje lica u 40-ima

Carla Bruni in the new ad campaign of Bulgari Diva, Image: 218170776, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

U 40-ima koža lica postaje suha, bore izraženije, naplaćuju se i grijesi iz mladosti poput prekomjernog izlaganja sunčevim zrakama bez adekvatne zaštite. Zbog svega toga koža postaje suha i treba joj vratiti vlažnost i svježinu. Sastojci poput peptida, antioksidansa i hijaluronske kiseline kožu čine ljepšom, a ten ujednačenijim. Dobro je koristiti i regenerativne kreme, maske za lice koje sadrže proteine i vitamine C i E, a na područje oko očiju treba redovito nanositi kremu jer su upravo na tom dijelu bore najizraženije.

Mikrodermoabrazija i laser protiv mrlja na koži

Svjež i odmoran izgled ključan je za kožu u 40-ima. Postoji niz tretmana koji osvježavaju kožu. Primjerice, tretmanom mikrodermoabrazije nježno se otklanja gornji sloj kože te stimulira rast novih kožnih stanica koje obnavljaju oštećeno tkivo. Tako se regenerira koža, umanjuju bore i ublažavaju hiperpigmentacija. Za obnavljanje dubljih slojeva kože vrlo je učinkovit tretman Dermarollerom kojim se prirodnim putem obnavlja koža. Tim se postupkom stvara novi kolagen i nove stanice te se povećava prokrvljenost kože.

Crvenilo kože, mrlje i fotooštećenja nastala nakon prekomjernog izlaganja UV zrakama mogu se ukloniti laserima kojima se istovremeno potiče sinteza kolagena i elastina te se na taj način uklanjanju bore, a licu daje mladolikiji i svježiji izgled.

Cate Blanchett

PRP, fileri, botox i konci

Odmornost lica danas se uspješno postiže još jednom, 100 posto prirodnom metodom – PRP terapijom kojom se faktorima rasta pomaže pri proizvodnji novog kolagena te poboljšava oštećena koža uz usporavanje i otklanjanje znakova starenja. PRP terapijom poboljšava se oštećena koža, a suspenzijskim nitima rješava se opuštenost lica.

Kada je za kirurški face-lifting prerano, a za kreme prekasno, rješenje su suspenzijske niti. Silhouette Soft koncima postiže se rezultat liftinga lica koji je vidljiv odmah, a idealni su za blaže oblike visećih obraza, obrva i vrata.

profimedia-0182582591

Uz to, hijaluronski fileri u posljednje su vrijeme postali vrlo popularni kada je riječ o popunjavanju bora lica, a umjerenim botoxom postiže se zategnutije čelo.

Za odmorniji izgled riješite se podočnjaka

Problem podočnjaka koji najčešće dodaju nekoliko godina i ostavljaju dojam iscrpljenosti danas se može riješiti dermalnim filerima u samo 15 minuta. Nekirurško uklanjanje podočnjaka zato je vrlo popularna metoda koja brzo vraća licu svježinu, čineći ga mlađim i odmornijim. Učinkoviti i brzi postupak izvodi se ubrizgavanjem filera u područje ispod donjeg kapka. Potom se filer oblikuje masiranjem, a učinak je vidljiv odmah nakon apliciranja.

Pročitajte još i ...