Sada je pravi trenutak za strategiju protiv pigmentacijskih mrlja. Imamo rješenje!

Možda ste zadovoljni stanjem svoje kože, ali pokušavate izbrisati nekoliko tvrdoglavih tamnih mrlja nakon dugog toplog ljeta i ujednačiti ton, možda vam je ostao trajan podsjetnik nakon istiskivanja prištića, možda muku mučite s melazmom nakon trudnoće (i niste jedini jer se, prema istraživanju s tim tamnim mrljama bori 50-70% trudnica)… Koji god razlog bio, želite da pigmentacijske mrlje – nestanu.

Korak 1: prevencija uz visok SPF

Naravno, najbolja strategija protiv hiperpigmentacija je prevencija i dobro zaštićena koža od UV zraka. Naime, njihov nastanak veže se uz pretjeranu produkciju melanina, pigmenta koji koži, kosi i očima daje prirodnu boju. Pretjerana produkcija melanina događa se zbog izlaganja suncu bez zaštite, ali i zbog genetskih faktora, dobi, hormonalnih promjena te ozljeda i upala kože. Proizvede li koža preveliku količinu melanina u kratkom vremenu, kao nuspojava nastat će lokalizirane mrlje, tamnije od ostatka kože, čija boja može varirati od svijetlo smeđe do gotovo crne.

Tretman pigmentacijskih mrlja zahtijeva ciljano djelovanje na sve mehanizme povezane s njihovim nastajanjem, kao i usmjeravanje aktivnih sastojaka do melanocita u bazi epiderme. Jedinstvena kombinacija zaštite i korekcije, Emulsion PIGM 400 SPF 15 na dnevnoj bazi korigira pigmentacijske nepravilnosti i “brani” kožu od štetnog utjecaja sunca te je tako štiti od preranog starenja. Pojačava blistavost te kožu čini trenutačno svjetlijom i ujednačenijom.

Inovacija u Biologique Recherche liniji PIGM 400, Emulsion PIGM 400 SPF 15 kombinira dvostruko zaštitno i korektivno djelovanje uključivanjem kombinacije 100 % prirodnih mineralnih filtara. Zahvaljujući kombinaciji aktivnih sastojaka koji djeluju na mrlje i zaštitne obrane od UV zraka, emulzija djeluje na melanogenezu. Posvjetljuje i štiti, smanjuje postojeće pigmentacijske mrlje i sprječava pojavljivanje novih. Svojom tekućom i laganom teksturom Emulsion PIGM 400 SPF 15 svakodnevno štiti od štetnih utjecaja sunca i sprječava prerano starenje kože.

Zaštitno djelovanje

Sadrži mineralne filtre titanijev dioksid i cinkov oksid. Čestice su prirodnog porijekla, odbijaju UVA i UVB zrake te štite epidermu od štetnih učinaka sunca.

Djelovanje protiv tamnih mrlja

Za to su zaslužni ekstrakt šišarke hmelja koji regulira pigmentaciju i smanjuje pigmentacijske poremećaje, šećerni polimer koji ograničava pojavu pigmentacijskih mrlja izazvanih UV zrakama ili onečišćenjem te antipigmentacijski kompleks koji potiskuje pigmente odgovorne za pojavu pigmentacijskih mrlja.

Posvjetljujuće djelovanje

Ovaj učinak postiže zahvaljujući vrijednim sastojcima. To su oligosaharidi iz pšeničnih mekinja koji djeluju na procese nastanka melanina u koži, ekstrakt morskog ljiljana koji znatno smanjuje veličinu i intenzitet pigmentacijskih mrlja te ekstrakt lista bijelog čaja koji je bogat polifenolima. Ograničava upalnu reakciju, obnavlja blistavost, svježinu i vitalnost kože, štiti kožu od oksidativnog stresa i sprečava njeno starenje zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima.

Pročitajte još i ...