Tretman broj 1 među svjetskim estetičarima dostupan u Hrvatskoj – pogledajte rezultate!

Dok je prije desetak godina ultimativni pojam ženske ljepote bio fokusiran na „sveti trio“ – pune usne, visoke jagodice i zaglađeno čelo; danas je anti-age pojam broj jedan – svjež izgled lica.

Svjež, zategnut i blistav izgled lica nije lako postići

Iako zvuči kao korak prema prirodnijim standardnima ljepote i mladolikosti, upitamo li iskusne dermatologe i estetske liječnike – prirodno svjež, zaglađen, odmoran i zdrav izgled lica nije nimalo lako postići. Svakim apliciranjem dermalnih filera tretiranim regijama lica dodajemo volumen, čime možemo konturirati željeni dio lica gotovo do savršenstva, no što kad nam to nije cilj?

U krugovima estetske medicine i kirurgije vlada uvriježeno mišljenje da se dermalnim filerima i botoxom oblikuju crte lica, dok se kirurškim i aparativnim metodama zateže opuštena koža – no ovu je paradigmu ozbiljno poljuljao proizvod koji se nedavno pojavio na tržištu.

Broj 1 u pomlađivanju među svjetskim estetičarima

Riječ je o biostimulatoru naziva Sculptra, koji nam dolazi iz brenda Restylane – poznatog i kao tvorca dermalnih filera, čiju hijaluronsku kiselinu obožavaju estetičari i ljubitelji estetskih tretmana diljem svijeta.

Što uopće podrazumijeva tretman biostimulacije?

Koncept pomlađivanja temeljen na prirodnim regenerativnim sposobnostima našeg organizma nije nov, no biostimulacija kože s preciznim ciljem proizvodnje novog kolagena i elastina donijela je pravu revoluciju u anti-ageing krugove. Restylane Sculptra prvi je i originalni biostimulator kože koji je odobrila i poslovično stroga američka Agencija za hranu i lijekove, a namjena mu je snažno poticanje kože na proizvodnju novog kolagena.

Strukturne promjene duboko u koži vidljive su na njenoj površini

Sigurni smo da vam važnost kolagena i njegovo ulogu u mladolikom izgledu lica ne moramo niti napominjati, no samo ćemo reći kako ga gubite i brže nego što ste mislili. Iako je jedan od najzastupljenijih proteina u našem organizmu te čini čak 75% sastava kože, kolagen tijekom procesa starenja (koji počinje već u dvadesetima) drastično opada.
S obzirom na to da se njegova razina neprestano smanjuje, a tijelo ne može sintetizirati novi istom brzinom, neminovno dolazi do strukturalnih promjena duboko u dermisu.

Tretman koji je s razlogom postao hit

Što to znači? U dubljim slojevima naše kože nalazi se ekstracelularni matriks koji sadrži kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu – a odgovoran je za čvrstoću, elastičnost i otpornost kože.

Jednom kad stopa propadanja kolagenskih i elastinskih vlakana postane prebrza, koža gubi svoja elastična svojstva i dolazi do stvaranja bora na njenoj površini. Iako je ovaj proces dobro istražen i poznat estetskim liječnicima, klasični dermalni fileri tretirali su većinom posljedicu – a ne uzrok opuštanja kože.

Iz tog je razloga Sculptra u kratkom vremenu postala pravi hit – jer koži vraća tonus i elasticitet, zaglađuje površinske bore i dokazano potiče sintezu kolagena u dermisu. Takvu nevjerojatnu učinkovitost ovaj tretman duguje spoju pod nazivom Poli- L- laktična (polilaktična) kiselina – a rezultati naprosto oduševljavaju.

Biokompatibilan sastav za potpuno prirodan rezultat pomlađivanja

Poli-L-laktična kiselina, poznata i kao PLLA [1], biokompatibilna je tvar koja nalikuje na mliječnu kiselinu prirodno prisutnu u organizmu – a njen je glavni zadatak pokretanje prirodne regeneracije u koži. Ovaj polimer potpuno se apsorbira u kožu, a djelovanje mu je brže, snažnije i dugotrajnije od svih dosad dostupnih skinboostera, filera i tretmana namijenjenih poticanju sinteze kolagena.

Djelujući na glavni uzrok pojave znakova starenja, gubitak kolagena, Sculptra obnavlja strukturu same kože – i to ciljanim poticanjem sinteze kolagena tipa 1. Apliciranjem mikročestica Poli-L-Laktične kiseline, naš organizam pokreće procese zadužene za obnovu i regeneraciju, čime se koži vraća čvrstoća, kvaliteta, prirodan volumen i površinska zategnutost – i to bez „nafilanog“ izgleda koji se može dogoditi kod aplikacije prevelike količine klasičnih dermalnih filera.

Rezultati su s vremenom sve bolji

Kako izgleda proces? Kod inicijalne primjene, Restylane Sculptra aplicira se u seriji od 2 do 3 tretmana, s nekoliko tjedana razmaka između tretmana. S obzirom na to da je riječ o tretmanu koji se oslanja na prirodne procese u koži, rezultati će biti ne samo dugotrajni, već i vremenom sve bolji i bolji. Koža će nakon nekoliko tjedana postati zategnutija, svježija i čvršća, a straha od neprirodnog izgleda naprosto nema – jer poli-L-laktična kiselina ne kreira volumen, već potiče tijelo na kreiranje novog kolagena.

Kako točno djeluje mehanizam sinteza kolagena i zašto je ovaj tretman donio pravu revoluciju, pogledajte u videu:
https://www.youtube.com/watch?v=TqiWf320ETY

Tretman možete napraviti i u Hrvatskoj!

Kao što često volimo napomenuti, hrvatski estetičari nimalo ne zaostaju za svjetskim kolegama te se mogu svrstati uz bok najvećima, a tretman Restylane Sculptra dostupan je u domaćim poliklinikama i ordinacijama:

Specijalistička ordinacija opće kirurgije dr. Ana Štanfel, Murad centar, Poliklinika Mitrović, Poliklinika Jakić, Poliklinika Lege Artis, Poliklinika Kvaternik, Cirkonij Centar, Ordinacija dentalne medicine Jelena Filipović-Zrnić, Poliklinika DermalifePoliklinika Dermamed, Poliklinika Milojević, Poliklinika Kustec, Poliklinika Lohuis Filipović, Dr. Suzana Smoljo (Ordinacija Kos-Grabar i Dental centar Mirakul), Specijalna bolnica Medico (dr. Darinka Periša), Poliklinika Held, Ordinacija opće medicine dr. Ivana Najev, Ordinacija Kedmenec Bartolić  te u mnogim drugim poliklinikama i ordinacijama.

Pročitajte još i ...