Tretman koji je uzdrmao svijet estetike: Bez noža i oporavka, a s 10 godina manje

Stanjeni kapci, naborane usne, podočnjaci, spušteni obrazi, umorne oči… Kada se ujutro pogledamo u ogledalo, čini nam se da su bore zavladale na našem licu i dekolteu. Često poželimo da samo lijepo ispare, odjednom i same od sebe. Ali, onda opet, kome se ide na operaciju? Prolazi nam kroz glavu koliko mrzimo samu pomisao na operaciju, na rizike, vrijeme oporavka, objašnjavanje prijateljima, poznanicima, poslovnim partnerima, sva ta pitanja gdje smo bili i zašto…

Nema više suvišnih pitanja jer se u Hrvatskoj pojavio tretman koji je uzdrmao svijet estetike i pomaknuo granice estetske medicine. Riječ je o najnovijoj metodi podmlađivanja koja na lice, vrat i dekolte ima isti učinak kao i plastična operacija, ali bez noža i za mnogo manje novca.

Renew lift tretman_close up tretmana na regiji cela

Zove se Renew Lift. Ova jedinstvena ultrazvučna metoda nekirurškog liftinga podiže opušteno tkivo na licu, vratu i dekolteu, otklanja bore, daje tonus mišićima, definira konture lica i vraća volumen.

Višak opuštene kože nestaje, nema neželjenih posljedica, komplikacija niti crvenila nakon tretmana, osim što ćete izgledati 10 godina mlađe i ljepše

Proizvodnja kolagena – ključ mladolike kože

Kolagen je važan sastojak kože i jedan od glavnim čimbenika mladolikog izgleda. U 20-ima je proizvodnja kolagena optimalna zahvaljujući balansu, no s godinama opada njegova razina u koži te se javljaju prvi znaci starenja: koža postaje sve tanja, isušena, dehidrirana, epiderma se smanjuje zajedno sa slojevima mrtvih stanica, a ujedno se i smanjuje količina hijaluronske kiseline koja zadržava vodu oko kolagena i elastičnih vlakana, što im osigurava elastičnost i vlažnost. Podočnjaci postaju izraženi, javljaju se bore i dolazi do pada tonusa kože.

Poliklinika Bagatin prva je uvela Renew Lift, aparat nove generacije koji se bori protiv svih znakova starenja. Tretman izvode vrhunski liječnici, dermatolozi i kirurzi s odličnim poznavanjem anatomije lica koja je iznimno potrebna.

„Ovakav pristup definitivno je promijenio perspektivu u pogledu mogućeg nekirurškog liftinga lica i vrata. Dobrobiti ultrazvuka uvidjeli su već mnogi stručnjaci s područja anti-aginga diljem svijeta koji njime postižu fascinantne rezultate. Naime, po prvi puta se na prirodan način može tretirati SMAS tkivo, odnosno 3. sloj tkiva lica koji ovija mišiće zadužene za ekspresiju lica“, objasnila nam je dr. Jolanda Kanižaj Rajković, spec. dermatovenerologije iz Poliklinike Bagatin.

Renew lift uredaj

Što sve može Renew Lift?

Ovaj revolucionarni uređaj može:

 • potpuno ukloniti bore na čelu
 • podignuti obrve za 3 – 4 mm
 • popraviti i učvrstiti podočnjake te suziti proširene pore
 • podignuti obraze
 • ublažiti i/ili potpuno ukloniti nazolabijalne bore
 • zategnuti vrat
 • zategnuti i ukloniti podbradak
 • zategnuti dekolte

Na kojem principu radi Renew Lift?

Tehnologijom fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta (HIFU) kontrolirano se zagrijava tkivo na određenoj dubini unutar kože gdje dolazi do pokretanja regeneracijskog procesa. Prvi rezultati kod većine klijenata uočavaju se neposredno nakon tretmana, a krajnji rezultat vidljiv je do tri mjeseca od tretmana.

Kako izgleda tretman Renew Liftom?

Nakon čišćenja lica, na licu se iscrtavaju linije koje omogućuju liječniku da se tretman izvodi konkretnije i pažljivije te da se prate linije kretanja aparata. Potom se ultrazvučnom sondom prelazi preko lica, a sam tretman traje od 20 do 120 minuta.

Renew Lift tretman: dr. Jolanda Kanižaj Rajković s pacijenticom
Renew Lift tretman: dr. Jolanda Kanižaj Rajković s pacijenticom

Kada se vidi učinak tretmana i koliko je tretmana potrebno?

Učinak se vidi odmah nakon tretmana, sekundarni učinak vidljiv je nakon 2 tjedna, a najbolji rezultati vide se nakon 3 mjeseca.

Zašto je najbolji rezultat nakon 3 mjeseca?

Iako pacijenti mogu vidjeti rezultate već neposredno nakon tretmana, krajnje podizanje i toniranje tretiranih regija odvija se tijekom 2 – 3 mjeseca jer se umorni kolagen obnavlja i zamjenjuje novim i jačim.

Koliko traje rezultat tretmana Renew Liftom?

Rezultati ovoga tretmana traju od jedne do dvije godine (ovisno o problematici koja se tretira), što je njegova velika prednost.

Što se smije nakon tretmana?

Nema vremena oporavka i pacijent odmah može obavljati svakodnevne aktivnosti. Koža će trenutno izgledati blistavije, a bore će biti zaglađene.

Renew lift tretman_dr. Jolanda Kanizaj Rajkovic

Koje su prednosti Renew Lifta u odnosu na face lifting?

Nekoliko je prednosti Renew Lifta u odnosu na face lifting:

 • koži se ne narušava integritet
 • nema anestezije
 • tretman je neinvazivan
 • ne postoji vrijeme oporavka
 • povoljnija cijena

Pročitajte još i ...