Završio šesti TAMC: Donosimo izvješće s prestižnog estetskog kongresa!

U hotelu Lone u Rovinju prezentirana su najnovija dostignuća iz područja estetske medicine, od zahvata u estetskoj plastičnoj kirurgiji do neinvazivnih zahvata pomlađivanja i korekcija izgleda. Naime, po šesti put u Hrvatsku, a prvi put u Rovinj, stigle su zvijezde estetske medicine, i to zahvaljujući ponajprije dr. Nikoli Milojeviću, estetskom liječniku i vlasniku zagrebačke Poliklinike Milojević.

Predavanja koja su punila dvije dvorane hotela Lone već od ranog jutra održali su vrhunski stručnjaci, ali i govornici kao Tapan Patel, Tatjana Pavičić, Jonathan Sykes, Michael Kane, Jani van Loghem, Sonja Sattler… a predavača je ukupno bilo više od 60.

 

Više od 700 akreditiranih sudionika iz 40 zemalja, između ostalih Kanade, SAD-a, Južne Koreje, Poljske, Turske, Velike Britanije, Njemačke, Austrije, Italije, Bugarske, Grčke, Egipta, Libanona, Indije, Australije i Nizozemske pratilo je više od 70 predavanja, live injektiranja iz botoksa , filera ili krvne plazme, live sekcije za oblikovanje tijela, ali i veliki simpozij vezan uz longevity.

Simpozij o dugovječnosti “Proslava 10. godišnjice epigenetskih i glikanskih satova biološke starosti, kao izuzetan dodatak programu TAMC-a približio je složeno, relevantno područje medicine koje se stalno razvija, a svoja su znanja sa sudionicima podijelili upravo najveći stručnjaci iz tog područja: Tim Spector, Steve Horvath, Andrea Maier, Riccardo Marioni i Gordan Lauc.

“Sretan sam i ponosan, sve se poklopilo na najljepši mogući način, od fantastičnog line upa najboljih svjetskih estetičara, do evo divnog vremena koje nas je dočekalo u Rovinju, i prekrasnog hotela Lone u kojem se kongres održao prvi, ali sigurno ne i zadnji put. Glavna je tema ovogodišnjeg kongresa pogled prema budućnosti, a u tom su smjeru išla i sva predavanja, a imali smo i veliki, odličan simpozij o dugovječnosti. Čak je i zabavni dio kongresa bio okrenut prema budućnosti, Back to the future party oduševio je sve koji su prisustvovali , a ono što me puni osobitim ponosom je činjenica da se sve moje kolege vesele sljedećem, sedmom TAMC kongresu.

Ništa ovo ne bi bilo moguće bez mog tima, posebno bih istaknuo svoje kolege Tatjanu Pavičić i Tapana Patela, članove znanstvenog odbora TAMC kongresa. Pripreme za sljedeći TAMC već su počele, s još više vrhunskih stručnjaka, zabave i ljepote”, dr. Nikola Milojević, predsjednik kongresa ne krije ponos.

TAMC koji među strukom već godinama slovi za edukativan, inovativan, ali i zabavan kongres kao malo koji, podržali su Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Grad Rovinj, The Dermatology, Aesthetics & Surgery International League (DASIL) i Hrvatsko društvo estetske medicine, kao i generalni sponzora Galderma.

I ove godine TAMC JE potvrdio svoj slogan “It is not a congress, it’s a TAMC!” pa iako su se predavanja na kongresu odvijala vrlo intenzivnim tempom – paralelno u dvije kongresne dvorane hotela Lone, nije nedostajalo ni ugodnih druženja u prijateljskoj atmosferi, a upravo prijateljska atmosfera, uz po riječima nekih od najvećih estetičara svijeta nevjerojatan program, ono je što ovaj kongres izdvaja od ostalih i zbog čega mu se s nestrpljenjem vraćaju iz godine u godinu.

Pročitajte još i ...