Ne propustite predavanje dr. sc. Jelene Meštrović Štefekov o tretiranju hiperpigmentacija niacinamidom

Koliko ste puta pročitali “ovaj moćni sastojak…” u opisu proizvoda namijenjenog njezi kože? Kada je riječ o niacinamidu, to je istina. Ovaj “multitasker” posvjetljuje i zaglađuje kožu, smiruje upale i crvenilo, sprječava bore, uklanja mrlje od hiperpigmentacija, suzbija stvaranje masnoće i održava kožnu barijeru čvrstom. Prilično impresivan popis, zar ne?

Ovaj put naglasak stavljamo na hiperpigmentacije, mrske mrlje na koži koje nam ostaju kao podsjetnik na ubojite UV zrake, stres, ožiljke, hormonalne promjene… I želimo ih se riješiti! Na sreću, niacinamid, ili vitamin B3, jedan je od dragulja u svijetu skincarea koji postaje sve prepoznatiji kao učinkovito rješenje za tretiranje ovih neželjenih gostiju na koži.

Ujednačen, svjetliji i zdraviji ten

Ono što ga čini zaista posebnim u tretiranju hiperpigmentacija je njegova sposobnost da inhibira transfer melanina (pigmenta koji daje boju koži) u površinske stanice kože. Kroz redovitu upotrebu, niacinamid ne samo da pomaže u smanjenju postojećih mrlja, već i sprječava nastanak novih, podržavajući ujednačen, svjetliji i zdraviji ten.

Od 2020., kada je odnio titulu, neprijeporne zvijezde skincarea kao “najguglaniji” sastojak, niacinamid čvrsto drži poziciju jednog od najpoželjnijih kozmetičkih sastojaka. Na ovogodišnjem je DEMIK-u dobio je i “svojih 5 minuta” slave.

O svim tajnama niacinamida i njegova uspješnog korištenja, posjetiteljima Estetica Demik 2023 stručnog skupa govorit će dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov iz Poliklinike Meštrović Štefekov, koja će 3. studenoga održati predavanje pod nazivom “Niacinamid u tretiranju hiperpigmentacija”, s početkom u 13:50 sati.

“Poznat i kao nikotinamid, niacin i vitamin B3, niacinamid ima brojne učinke u koži. Smatramo ga posrednikom, ‘komunikatorom’ među stanicama kože koji je u mogućnosti stabilizirati, ‘resetirati’ njihove mehanizme, energizirati ih, usmjeriti prema homeostazi”, objašnjava dr. sc. Štefekov.

Niacinamid je, objašnjava naša predavačica, sastavni dio koenzima – obnavlja stanični NAD+ i energiju mitohondrija, smanjuje oksidativni stres, smiruje upalni odgovor, obnavlja kožnu barijeru, usporava procese starenja i smanjuje izraženost hiperpigmentacija, odnosno “ne dozvoljava” prekomjerno nakupljanje pigmenta melanina, osobito one nastale djelovanjem izvanjskih čimbenika.

“Studije pokazuju da nikotinamid smanjuje količinu melanina koja se isporučuje keratinocitima, odnosno modulira interakciju između ove dvije vrste stanica kože. Time smanjuje pojavnost hiperpigmentacija i ujednačuje ten.  Ipak, temeljni molekularni mehanizam ovog posebnog sastojka i dalje je predmet istraživanja”, zaključuje dr. sc. Štefekov.

—————————————————————————

Stručni skup Estetica Demik 2023 održat će se u petak, 3. 11. 2023. u hotelu Hilton Garden Inn Zagreb, Radnička cesta 21, s početkom u 9:40 sati.

Ulaz na stručni skup je besplatan, ali je moguć isključivo uz prethodnu prijavu. PRIJAVITE SE OVDJE:

FORMULAR ZA PRIJAVU

 U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na info@estetica.hr.

Generalni pokrovitelj Estetica Demik stručnog skupa 2023. je Vichy.

Pročitajte još i ...