Laserskim uklanjanjem dlačica do glatke kože cijelog tijela

English fashion model Rosie Huntington-Whiteley poses for UGG Spring 2017 collection., Image: 326969579, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Iako je bujna kosa oduvijek bila poželjna, pretjerana dlakavost na pojedinim dijelovima tijela brojnima predstavlja estetski problem. Postoje razne metode odstranjivanja dlačica, poput uklanjanja dlaka britvicom, voskom, čupanjem i sl., ali one daju samo kratkotrajne rezultate. Kako bi se dlačice dugotrajnije uklonile, potrebno je spriječiti njihov rast.

profimedia-0347980599

Dugotrajnije uklanjanje dlačica

Dugotrajnije uklanjanje dlaka postiže se laserskim uklanjanjem, a energija lasera koristi se kako bi se onemogućio njihov ponovni rast.

Kada su dlake čvrste i tamne, proizvodi se više topline koja oštećuje matrične stanice oko dlačica te se tako onemogućuje rast. Takvim se načinom postiže drastično smanjenje dlačica na području tretiranom laserom.

Iako se dlačice tako uspješno otklanjaju, broj tretmana određuju fiziološki faktori. Primjerice, učinkovitost tretmana ovisi o boji i debljini dlačica te dubini njihova korijena, stoga je potrebno više tretmana u slučaju crvenih i svijetlih dlačica, dok je kod crnih dlačica potrebno manje tretmana. Nije zanemariv niti tip kože koji imate, stoga se prije uklanjanja dlačica radi plan ovisno o tipu kose i kože. Ciklus rasta dlake, njezina debljina i područje tretiranja također utječu na trajanje rezultata.

Portuguese fashion model Sara Sampaio stars in Calzedonia Swimwear 2014 advertising campaign., Image: 190308388, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Rješava se i problem uraslih dlaka

U pravilu je potrebno nekoliko tretmana kako bi koža bila što duže bez dlačica. Noge, ruke, pazusi, gornja usna, brada, bikini područje i intimna zona područja su koja se najčešće tretiraju iako je dlačice moguće ukloniti s gotovo svakog dijela tijela, izuzev kapaka i očne jabučice.

Lasersko uklanjanje dlaka odlično je rješenje za sve one koji žele postići glatku kožu na što duže vrijeme, a tretman je najpogodniji za osobe svijetle puti koje imaju tamne dlačice, iako i drugi tipovi kože i dlačica nisu isključeni i također se mogu podvrgnuti tretmanu. Laserskim uklanjanjem dlačica uspješno se rješava i problem uraslih dlaka.

Preporučuje se podvrgnuti tretmanu nekoliko puta u intervalu od 4 do 8 mjeseci jer dlake rastu u određenim fazama, a melanin koji sadrži osnovu dlake povezan je s korijenom samo u fazi rasta, stoga se za vrijeme tretmana različite dlake nađu u različitom vremenu faze pa je potrebno tretman ponoviti.

Tretman laserskog uklanjanja dlačica nije bolan, zapravo je veoma ugodan zahvaljujući sustavu hlađenja kože s anestetskim svojstvom koji je ugrađen u laser. Iako se može osjetiti lagano štipanje ili lagani ubodi, većina pacijenata tretman podnosi s lakoćom.

Pročitajte još i ...