Znate li što je to Moisture Sandwich i zašto je to ključni skincare trend ove zime?

Temperature su se ove sezone prvi put spustile ispod nule, a to itekako osjeća i naša koža. Prva potreba joj je – puuuno vlage. Uzrok tome je ledeni zrak, ali i onaj suhi koji nastaje uslijed centralnog grijanja. Sada nam naprosto više nisu dovoljni lagani fluidi ni isključivo hidratantne kreme.

No, kako bismo kožu kvalitetno njegovali i tijekom hladnih zimskih mjeseci te je zaštitili od svih štetnih utjecaja, nastala je nova metoda koja je toliko učinkovita da je već proglašena glavnim skincare trendom ove zime. Riječ je o metodi zvanoj Moisture Sandwich. 

Tajna ove metode ne leži ni u kakvoj posebnoj čaroliji – radi se naprosto o tome da se proizvodi za njegu kože nanose određenim redoslijedom kako bi se vlaga ‘zaključala’ u koži te kako bi se tamo zadržala dugo i štitila kožu od isušivanja. A tu je i mali trik: kožu između prva dva koraka treba lagano navlažiti vodom ili, još bolje, laganim sprejem za lice.

Tako molekule vode pomažu da se aktivni sastojci iz krema bolje upiju u kožu. To se prije svega odnosi na hijaluronsku kiselinu. Osim toga, na ovaj ćete način, osim dubinske hidratacije, postići i toliko željenu blistavost i onaj posebni glow koji zimi zna izostati.

Ako do sada još niste shvatili zašto se ovaj novi trend zove Moisture Sandwich, recimo da njime vlagu zaključavamo u kožu, slično kao i kada dvije šnite kruha namažemo maslacem ili krem sirom.

Kako funkcionira Moisture Sandwich?

Kao i kod mnogih drugih skincare postupaka, i ovdje sve započinje temeljitim čišćenjem kože, a zatim se proizvodi za njegu nanose prema kriteriju teksture – od tekućih prema gušćima. Jedino tako koža će moći apsorbirati i onaj posljednji sloj. Koje ćete proizvode uključiti u ovu rutinu, naravno, ovisi o vašem tipu kože i njezinoj eventualnoj problematici. Ono što je dobro jest da za ovu rutinu ne morat kupovati nove proizvode, već možete koristiti one koje već imate kod kuće, samo ih krenite nanositi na ovaj način.

Nakon čišćenja, slijedi maglica za lice ili par kapi vode, a zatim, bez duljeg čekanja, dok je koža još vlažna, nanosimo serum koji će vlagu iz maglice dovesti u dubinu kože. Nakon toga na red dolazi bogata hranjiva krema koja će se svojim slojem pobrinuti za to da vlažnost dulje ostane u koži. Što je koža suša, to krema, odnosno, posljednji korak ove rutime, mora biti bogatija.

A middle-aged woman looking at her face in the mirror

Isprobajte Moisture Sandwich čim prije i vidjet ćete kako će vam vaša koža biti zahvalna i uzvratiti vam zdravim sjajem i blistavošću.

 

Pročitajte još i ...