Ako razmišljate o filerima, ovo morate znati

RestylaneGroup3

Sve do prije nekoliko godina fileri su bili tabu tema. Danas se pak radi o jednom od najpopularnijih tretmana kojim se gotovo instantno brišu bore i s lica skida i do nekoliko godina. U intervjuu za Vogue dermatologinja dr. Radmila Lukian otkriva sve o ovom popularnom tretmanu pomlađivanja. Intervju prenosimo u cijelosti.

CPE/October 2013-Supermodels Naomi Campbell & Claudia Schiffer team up to support fight against cancer cause by posing for Tommy Hilfiger for Breast Health International campaign featuring the specially designed handbag. In charge of the photography was the legendary Patrick Demarhcelier.

Dermalni fileri koriste se za brisanje bora, nadoknadu volumena i popunjavanje usana. Na tržištu je dostupno nekoliko marki filera, ali najpouzdaniji i najsigurniji svakako su Restylane i Juvéderm, na bazi hijaluronske kiseline i neanimalnog podrijetla.

Jedna od prvih liječnica koja je u Dubai „donijela“ Restylane bila je dr. Radmila Lukian. Dr. Lukian kvalificirana je dermatologinja koja se može pohvaliti 17-godišnjim iskustvom. Posebno je zainteresirana za moderne anti-age metode, stoga je za Vogue otkrila sve o novim postupcima pomlađivanja.

S koliko godina fileri dolaze u obzir?
Ovisi odlučuje li se osoba na tretman kako bi se uljepšala, korigirala nepravilnost ili prevenirala starenje. Moji su klijenti uglavnom osobe iznad 30. godine.

EXCLUSIVE-Cancun, Mexico -10/18/16-Adriana Lima at Breathless Riviera Cancun Resort And Spa -PICTURED: Adriana Lima -, Image: 303444711, License: Rights-managed, Restrictions: EXCLUSIVE, Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images

Što se događa kada popuste učinci Restylanea ili botoxa?
Nakon što se fileri razgrade, koža se vraća u svoje prvobitno stanje. Jednom kada pacijenti vide učinke i prednosti filera, zbog kojih se osjećaju samopouzdano i lijepo, odluče se vratiti na tretman kada rezultati popuste, ali to rade kako bi zadržali učinke, a ne zato što izgledaju lošije nego prije ili zato što su postali ovisni o filerima.

Koliko traju rezultati tretmana filerima i kolika je doza potrebna?
Proizvodi poput Restylanea potiču prirodnu proizvodnju hijaluronske kiseline, pa što češće odlazite na tretmane, potrebna je manja doza za svaki sljedeći tretman. Učinci filera traju od 6 do 9 mjeseci, ovisno o načinu života i stanju kože pacijenta.

Koja je razlika između Restylane filera i Restylane Skinboostera?
Restylane Skinboosteri ubrizgavaju se u srednji sloj dermisa kako bi nadoknadili nedostatak hijaluronske kiseline. Drugim riječima, Restylane Skinboosteri djeluju na uravnoteženje hidratacije kože. Dakle, nemaju isti učinak kao volumizirajući fileri za popunjavanje udubljenja ili bora. Skinboosteri su manje koncentrirani od filera i imaju dugoročne učinke. Ako se apliciraju ispravno, odgađaju proces starenja.

English fashion model Rosie Huntington-Whiteley poses for UGG Spring 2017 collection., Image: 326969605, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Tko su idealni kandidati za skinboostere?
Osobe koje su se prekomjerno izlagale suncu i imaju oštećenja kože, osobe dehidrirane kože ili one kod kojih se pojavljuju prvi znakovi starenja, idealni su kandidati za tretman skinboosterima.

Što se najčešće tretira filerima?
Najčešće se tretiraju nazolabijalne bore i usne.

Postoje li nuspojave nakon tretmana?
Mogu se pojaviti minimalne nuspojave u obliku crvenila, oteklina ili modrica koje se smanjuju nakon 3 – 4 dana. Pojava modrica može se ublažiti izbjegavanjem aspirina i drugih lijekova i medicinskih proizvoda koji razrjeđuju krv (kao što su Advil i Motrin), a ublažavanju nuspojava može pomoći i uzimanje suplemenata s vitaminom E i omega-3 masnim kiselinama 10-ak dana prije tretmana. Nema zapreka – pacijent se može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana.

Koliko ranije bi bilo dobro napraviti tretman prije vjenčanja ili nekog važnog događaja?
Mjesec dana prije eventa. Tretman se može ponoviti ili korigirati nakon dva tjedna. Modrice se nakon aplikacije filera nerijetko pojavljuju i, iako se većina trudi slijediti upute kako bi ih izbjegla, u slučaju da se ipak pojave, potrebno je tjedan ili dva da se u potpunosti povuku.

Koliko se brzo vide rezultati tretmana?
Rezultati se vide odmah po završetku tretmana.

Izvor: Vogue

Pročitajte još i ...