Osvježavajuća formula i miris citrusa – njega kose koja oduševljava

Karlie Kloss attends the 'Youth' Premiere during the 68th annual Cannes Film Festival on May 20, 2015 in Cannes, France., Image: 245909843, License: Rights-managed, Restrictions: Worldwide rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Crystal pictures

Kada osjetite karakteristični miris citrusa – na što prvo pomislite? Mnogi će reći ljeto, svježinu, boravak u prirodi i neki neobjašnjivi “boost” energije.

Miris koji popravlja raspoloženje i koncentraciju

Upravo se voće iz porodice citrusa smatra pravim podizačem raspoloženja, a u aromaterapiji se citrusna eterična ulja nazivaju i “radosnim” uljima. Njihove arome mogu povoljno utjecati na poboljšanje koncentracije, smanjenje stresa, umirenje i relaksaciju organizma, ali i na kreiranje ravnoteže emocija.

, Image: 166552753, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Food and Drink Photos

Stoga nas ne čudi što brojni preparati za higijenu i njegu posežu za citrusnim komponentama – jer nam osim svoje primarne funkcije, donose i malu dnevnu dozu aromaterapije – i to u vlastitoj kupaonici.

Prirodna formula s energizirajućim svojstvima

Kad su u pitanju proizvodi koji su ovaj koncept doveli do savršenstva – moramo spomenuti vodeći europski ljekarnički brend za njegu kose – Klorane. Ovaj je laboratorij poznat po iznimnoj posvećenosti očuvanju okoliša te botaničkom naslijeđu, a sada nam predstavlja još prirodniju formulu unutar svoje bogate ponude – Šampon s pulpom citrusa.

Ovaj šampon zadovoljava potrebe svih tipova kose – od normalne do masne, zahvaljujući glavnom sastojku Citrusu. Vrsta Citrus medica L. posebno je odabrana zbog mekoće pulpe i njenih energizirajućih i pročišćavajućih svojstava.

Ekskluzivna kombinacija koja pročišćava kosu

Citrus, veličanstveno voće izvorno uzgajano na Mediteranu, tradicionalno se koristi zbog svojih tonizirajućih i pročišćavajućih svojstava. Ova vrsta uzgaja se na Korzici, poštujući okolni ekosustav.

Zagađenje zraka, tvrda voda i nakupljeni talog na kosi uzrokuju da normalna kosa postaje otežana i devitalizirana, a ovaj šampon sadrži ekskluzivnu kombinaciju pulpe citrusa i sastojka koji pročišćavaju kosu i vlasište.

Uklanja zaostali talog s kose i vlasišta, neutralizira štetne učinke tvrde vode na kosi i tonizira vlasi. Revitalizirana, kosa postaje lagana i dulje ostaje čista. Idealan je za normalnu kosu koja lako postaje otežana te je prikladan za čestu uporabu.

Idealno rješenje za osobe koje često peru kosu

Ako i vi spadate među žene koje ne mogu izdržati duže od dva dana između pranja kose, svakako biste trebali pronaći nježan šampon koji neće oštetiti vlasište i ukloniti prirodnu zaštitnu barijeru. Klorane Šampon s pulpom citrusa prikladan je za vrlo često korištenje – pa čak i svakodnevno, jer sadrži sastojke visokog stupnja podnošljivosti.

Bez obzira na blagu i prirodnu formulaciju, ovaj će šampon vrlo učinkovito očistiti vlasište od viška sebuma i pritom revitalizirati kosu – bez osjećaja težine.

Posvećenost prirodi i ljudima

Filozofija Laboratorija KLORANE oduvijek počiva na istraživanju i iskorištavanju snage biljaka, ali i na očuvanju biljnog nasljedstva. Pa tako već više od 25 godina uz Laboratorije KLORANE djeluje i KLORANE botanička fondacija, koja njeguje strast za botanikom i posvećena je zaštiti biljne baštine diljem svijeta.

Napore Laboratorija Klorane u doprinosu izazovima održivog razvoja prepoznao je  ECOCERT, koji je dodijelio ovom brendu oznaku izvrsnosti ECOCERT 26000 – temeljem istraživanja koja su napravljena tijekom evaluacije temeljene na načelima ISO standarda 26000 i mišljenja Etičkog povjerenstva.

Pročitajte još i ...