Tretman kisikom koji obožavaju zvijezde dostupan i u Zagrebu

Eva Longoria attends the Eva Longoria Foundation annual dinner at Four Seasons Hotel Los Angeles at Beverly Hills on October 12, 2017 in Los Angeles, California., Image: 352767020, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Sve stanice našeg tijela imaju nešto zajedničko, a to je neprestana potreba za kisikom. Bez njega se ne može odvijati niti jedan proces u našem tijelu, a u slučaju nedostatka kisika, počinju se nakupljati štetni spojevi što dovodi do uništavanja stanica.

Barbara Palvin (realbarbarapalvin / 04.12.2017), Image: 356887632, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Kako manjak kisika šteti koži?

Manjak kisika s godinama je sve vidljiviji i na našoj koži, pri čemu je glavni problem smanjena proizvodnja kolagena što rezultira mlohavošću kože i nastankom bora. Smanjivanje tonusa vidljivo je na našem licu već nakon 25-e godine života, jer neprekidno opada proizvodnja novog kolagena, čime koža gubi elastičnost i počinje starjeti.

Hit tretman u Hollywoodu

Poznavajući važnost kisika za zdravlje i ljepotu kože, osmišljeni su i specijalni uređaji za pomlađivanje kože kisikom, čija popularnost među slavnim damama Hollywooda neprekidno raste, pa su tako Eva Longoria, Victoria Beckham i Julia Roberts samo neke od zvijezda koje ne kriju svoje oduševljenje ovim revolucionarnim tretmanom.

Eva Longoria and Victoria Beckham attend the 6th edition of The Global Gift Gala at the Four Seasons Hotel London at Park Lane with Eva Longoria as Honorary Chair., Image: 268006149, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR COVER USAGE., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Možemo li kisikom do ljepše i zdravije kože?

Medicinska istraživanja svakodnevno dokazuju pozitivne učinke kisika na kožu, pri čemu su najmoćniji benefiti svakako antibakterijsko djelovanje u liječenju akni, stimulacija proizvodnje kolagena za povećanje elastičnosti kože te poticanje cirkulacije i metabolizma kože, što doprinosi blistavom, svježem i pomlađenom izgledu.

Tretman je u vrlo kratkom roku postao obožavan među ženama diljem svijeta jer pomaže u detoksikaciji kože od štetnih utjecaja iz okoline i dubinski čisti pore, uništavajući bakterije u njima.

Istraživanja pokazuju kako povećana koncentracija kisika pomaže koži u bržoj izmjeni stanica i borbi protiv slobodnih radikala, što pomaže tijelu da brže odbaci oštećene stanice kože na površini i tako uspješnije umanji akne, ožiljke i mrlje na koži.

September 28, 2017 - Paris, FRANCE - Balmain.MODEL ON BACKSTAGE, WOMAN, PARIS FASHION WEEK 2018 WOMEN READY TO WEAR FOR SPRING SUMMER, PRET A PORTER, FR�œHLING FRUEHLING SOMMER.PAPS18, Image: 351469760, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Prilagođava se svakom problemu kože

Uređaj za terapiju kisikom djeluje na dublje slojeve epiderme i tako potiče čišćenje lica, izmjenu stanica i obnavljanje kože. Kisik se ubrizgava u stanice kože kako bi se skinuo mrtvi sloj kože s površine i uklonile manje nepravilnosti, a koža će po završetku izgledati svježe i odmorno, jer tretman ublažava bore, podočnjake i znakove umora.

Kako bi se potaknula i dubinska hidratacija kože, uz kisik se koriste i aktivni serumi i hidratori, pa su rezultati terapije vidljivi odmah nakon tretmana. Vrsta seruma koji se u tretmanu koristi ovisi o specifičnim problemima i potrebama kože, a kisik pospješuje apsorpciju seruma pa će i koristi od preparata biti veće nego kad ih nanesemo kod kuće.

Tretman traje 20 do 45 minuta, ovisno koji dodatak tretiranju kisikom odaberete (masaža lica, maska…). Većini osoba dovoljno je jedan do tri tretmana u nizu za postizanje odličnih rezultata, a za potpuni revitalizirajući i anti-age učinak preporuča se 10 uzastopnih tretmana (u periodu od 4 do 6 tjedana).

Close up girl

Kako funkcionira tretman?

Tretman ioniziranim kisikom dostupan je u Agila centru za nutricionizam i aromaterapiju u Zagrebu, a odvija se u nekoliko faza, pa je tako nužno započeti proces temeljitim čišćenjem lica kako bi kisik mogao prodrijeti duboko u pore. Zatim se na kožu raspršuju kozmetički pripravci u vrlo malim česticama pod određenim nadtlakom molekularnog kisika.

Vrlo je važna veličina čestice koja se raspršuje, a Oxycutan uređaj ima mogućnost raspršivanja pripravaka na čestice manje od 3 mikrona, kako bi mogle prodrijeti kroz epidermalni sloj kože. Uređaj koristi molekularni kisik koji je pokazao iznimnu sposobnost u istraživanjima kod ubrzanog cijeljenja rana i revitalizacije kože nakon oštećenja, jer povećava protok hranjivih tvari u epidermis.

Cijena tretmana kisikom u Agila centru iznosi 100 kuna.

Pročitajte još i ...