Vrijedi li uložiti u kućni aparat za uklanjanje dlaka?

Otkad smo se, prije gotovo 20 godina, prvi put susreli s izrazom IPL, svijet uklanjanja dlačica zauvijek se promijenio. IPL je kratica za Intense Pulsed Light, odnosno Intenzivno pulsirajuće svjetlo  – a odnosi se na proces fotoepilacije.

Tehnologija koja je zauvijek promijenila način na koji uklanjamo dlačice

Emitiranjem svjetlosne energije, koja se ispod površine kože pretvara u toplinsku, dolazi do oštećenja korijena dlačice te sprječavanja, odnosno usporavanja novog rasta dlake.

Svjetlosnu energiju upija melanin u folikulu dlačice ili hemoglobin u krvi (kod svjetlijih dlačica), a pretvaranjem u toplinsku energiju odvija se proces termolize – uništenja korijena i dlačice. Važno je napomenuti kako dlačice ne otpadaju tijekom tretmana, već u periodu između nekoliko dana i nekoliko tjedana nakon tretmana.

S obzirom na to da IPL može uništiti, odnosno oštetiti samo dlačice u anagenoj fazi (fazi rasta) – jer su tada spojene s korijenom – tretman je potrebno ponoviti nekoliko puta, kako bismo što veći broj dlačica „ulovili“ u fazi rasta i dobili što bolje rezultate.

Victoria's Secret has posted a photo on Instagram with the following remarks: Live that dream & #SaleIntoSummer with deals on bras, panties & more! Ends 5.28. Twitter, 2018-05-28 12:37:59. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 373169564, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Danas u njima uživamo u udobnosti vlastitog doma

Kad se IPL tehnologija pojavila na tržištu, na tretmane dugotrajnog uklanjanja dlačica odlazili smo liječniku ili specijaliziranim medicinskim kozmetolozima – a u udobnosti vlastitog doma i dalje smo mogli birati jedino između britvica, voska i električnih epilatora; nakon kojih smo gotovo sa sigurnošću mogli računati na iritacije, crvenilo i urasle dlačice.

Tek u posljednjih nekoliko godina uređaji za dugotrajno uklanjanje dlačica bazirani na IPL tehnologiji stigli su u naše domove – a žene diljem svijeta jedva su ih dočekale.

Vrijedi li uložiti u ovakav uređaj?

Uređaji za kućnu upotrebu danas spadaju u najtraženije beauty saveznike dama svih dobi, no kad su u pitanju najučinkovitiji, u pomoć smo pozvali stručnjake. S obzirom na to da smo uvijek u potrazi za najboljim proizvodima na tržištu, ove godine u Estetica Premium Product natječaj uvrstili smo vrlo uzbudljivu kategoriju: Najbolji uređaj za njegu tijela, u kojoj će troje uglednih kirurga – dr. sc. Mladen Duduković, dr. Hrvoje Kisić i dr. Maja Malić birati najučinkovitiji.

Posebno nas raduje činjenica da je jedan od nominiranih upravo SMOOTHSKIN PURE FIT IPL UREĐAJ ZA ODSTRANJIVANJE DLAČICAjer ćemo konačno dobiti odgovor na pitanje: vrijedi li uložiti u kućni uređaj za uklanjanje dlačica?

Dr. Maja Malić testira SMOOTHSKIN PURE FIT IPL UREĐAJ ZA ODSTRANJIVANJE DLAČICA

Riječ je o Premium verziji najbržeg IPL uređaja na tržištu – koji dlačice na čitavom tijelu može tretirati u svega deset minuta. Složit ćete se, deset minuta inače bi vam bilo potrebno samo da napravite piling prije korištenja britvice ili da skupite hrabrosti za “druženje” s vrućim voskom. Ovaj je vrhunski uređaj namijenjen kao pomoć u prekidu ciklusa rasta dlaka, kako bi doveo do trajnog smanjenja broja neželjenih dlačica.

Za najbolje rezultate pridržavajte se uputa

Ovaj kućni uređaj za uklanjanje dlačica djeluje na principu svjetlosne energije koja se prenosi kroz površinu kože te upija melanin koji se nalazi u vlasi dlake. Upijena svjetlosna energija pretvara se u toplinsku energiju (ispod površine kože) koja sprječava rast folikula dlaka. Nakon tretmana dlačice će otpasti u periodu između nekoliko dana i 1 do 2 tjedna.

S obzirom na to da je rast dlaka cikličan te ima 3 različite faze, tretman IPL-om učinkovit je samo kada su dlake u anagenoj fazi, odnosno fazi rasta. Nisu sve dlake istovremeno u fazi rasta pa bi za idealne rezultate svaka osoba trebala slijediti preporučeni režim tretmana – jednom tjedno kroz 12 tjedana.

Noge, pazusi, bikini zona ili lice – tretirajte čitavo tijelo!

Tretman je moguće izvesti u tri različita tipa rada, a uređaj sadrži inteligentni ugrađeni senzor kože – pa je pogodan za korištenje na čitavom tijelu. Neovisno o tome želite li se riješiti dlačica na nogama, ispod pazuha, na bikini zoni, podlakticama, trbuhu ili pak licu, možete odabrati optimalan program i način rada.

Zahvaljujući specijalnom FIT nastavku za preciznost, omogućeno je i korištenje na malim područjima, poput nadusnice, obraza, brade ili pak drugih delikatnih dijelova tijela. 

Iako IPL uređaji ponekad zahtijevaju nešto veću početnu investiciju, SMOOTHSKIN PURE FIT IPL UREĐAJ ZA ODSTRANJIVANJE DLAČICA nabaviti možete po zaista prihvatljivoj cijeni – a trenutno je i na izvrsnom popustu koji možete vidjeti OVDJE.

S obzirom na to da je cijena uređaja ekvivalent iznosu koji bismo inače platili za jedan tretman jedne zone tijela – možemo zaključiti kako se ova investicija zaista isplati. Jedna od najuzbudljivijih karakteristika ovog vrhunskog kućnog beauty uređaja je i neograničen broj bljeskova – što znači da možete tretirati sve zone tijela, u svim fazama rasta dlačice te uživati u glatkoj koži bez straha od “iskorištavanja” maksimalnog broja bljeskova uređaja.

Detalji koje je važno upamtiti

Prije izvođenja tretmana, ne zaboravite obrijati odabrani dio tijela – kako bi melanin u korijenu dlake najbolje apsorbirao energiju – a na tretirano područje nemojte nanositi gelove, kreme niti bilo kakve druge kozmetičke proizvode.

Ne morate brinuti niti o snazi uređaja – ugrađeni senzor sam prepoznaje ton kože te njemu prilagođava potrebnu razinu izlazne snage. U slučaju pretamne kože, uređaj će vas upozoriti da izvođenje tretmana nije moguće, a na vama je da uređaj koristite odgovorno i u skladu s uputama proizvođača. Neka od pravila sigurnog korištenja su – ne izvodite tretman na preplanuloj ili oštećenoj koži, nakon tretmana pričekajte barem tjedan dana prije izravnog izlaganja tretiranih dijelova suncu te najvažnije – slijedite upute o učestalosti korištenja.

Pročitajte još i ...