Formula koju obožavaju žene svih generacija: pegla bore i vraća blistavost tenu

Za razliku od ljudi koji vas potaknu da iz sebe izvučete najgore, postoje i oni uz koje se osjećate kao bolja osoba, naprosto iz vas izvlače – ono najbolje. Tako je i sa sastojcima kozmetičkih preparata: dok jedne nikako ne biste trebali kombinirati, drugi međusobno imaju savršenu „komunikaciju“ pa u sinergiji čine čuda za kožu.

Među potonjima su i C vitamin i ferulična kiselina, koji čine bazu nekih od najprodavanijih seruma na kozmetičkoj sceni.

Antioksidansi koji se savršeno nadopunjuju

Brojni dermatolozi potvrđuju učinkovitost ovog spoja naglašavajući da se kombiniranjem dvaju snažnih antioksidansa poboljšava njihovo djelovanje: ferulična je kiselina, naime, jedna od rijetkih tvari koje pomaže stabilizirati vitamin C kako bi njegova učinkovitost bila još veća.

Danas su antioksidansi zlatni standard anti-ageinga jer se bore protiv slobodnih radikala, nesparenih elektrona u vanjskoj elektronskoj ljusci koji u organizmu „stvaraju zbrku“.

Kako iskoristiti potencijal vitamina C?

Slobodni radikali nastaju svakodnevno kao nusprodukti u procesu razlaganja kisika tijekom oksidacije u stanicama. Njihovo gomilanje narušava zdravlje i ubrzava pojavu znakova starenja. Jedan od najpoznatijih antioksidansa je vitamin C, čiji je potencijal u svom serumu C Ferulic Edafence savršeno iskoristio renomirani španjolski brend Endocare – spojivši ga s feruličnom kiselinom.

U pametnoj je formuli zbog nje još stabilniji pa stoga i snažniji – svakako jedna od najviših koncentracija vitamina C na tržištu – a ima i veći fotoprotektivni kapacitet, stoga se prometnuo u jednog od najjačih igrača na anti-ageing sceni.

Rješenje za sivkast, umoran ten

Što točno čini koži? Osim što osnažuje njezinu obrambenu funkciju, odlično je rješenje za jednu od najvećih boljki današnjice, posebice kod žena nakon četrdesete – umoran ten kojem nedostaje sjaja.

Zahvaljujući niskoj molekularnoj masi, etil askorbinska kiselina se upija u kožu gdje se pretvara u čisti vitamin C i djeluje na obnavljanje stanica te posvjetljuje i osvježava ten. Povećava čvrstoću i elastičnost kože, čime je ublažena vidljivost bora i ostalih oštećenja na koži.

A s obzirom na to da je dokazano da brzina kojom se pojavljuju znakovi starenja ne ovisi samo o genetskoj predispoziciji, nego na nju uvelike utječu vanjski čimbenici poput zagađenja kojem je koža izložena, formulu ovog proizvoda čini patentirana tehnologija Edafence® kojoj je glavna komponenta ekstrakt biljke Deschampsia antarctica, koja znanstveno dokazano djeluje kao zaštita od onečišćenja iz okoliša, izrazito niskih i visokih temperatura, smoga i dima cigareta.

Faktori rasta iz sluzi puža

SCA® faktori rasta iz pročišćene sluzi puža Cryptomphalus aspersa jedan su od aduta seruma Endocare C Ferulic Edafence, kojem je cilj potaknuti kožu da se štiti i regenerira sama. Vrlo jaki stimulatori prirodnih mehanizama dermalne regeneracije – u kombinaciji sa svim nabrojenim aktivnim sastojcima u visokim koncentracijama – „boostaju“ volumen i čvrstoću te smanjuju fine linije i bore poboljšavajući tonus i elastičnost kože.

Za sve one koji svoje njegujuće rituale žele imati sasvim pod kontrolom – i koji se s vremena na vrijeme požele počastiti intenzivnijim anti-ageing tretmanom – brand Endocare nudi tri moćna koncetrata u ampulama. Sadržaj svake epruvete traje 2 dana, a za optimalne rezultate preporučuje se svakodnevno nanošenje tijekom jednog mjeseca.

Endocare [concentrate]+, anti-ageing serum koji sadrži visoku koncentraciju SCA® faktora rasta – prirodni izvor regeneracije kože s antioksidativnim i regenerativnim svojstvima. Pridonosi obnavljanju kolagena, elastina i hijaluronske kiseline, važnih komponenti potpornih struktura kože.

Prisutnost vitamina C i E pomaže u „popravljanju“ strukturnih oštećenja uzrokovanih oksidativnim stresom, a zbog intenzivno regenerirajućih svojstava žene ga rado koriste nakon dermokozmetičkih tretmana. Posebice perfekcionistice, koje ništa ne žele prepustiti slučaju i koje uvijek razmišljaju nekoliko koraka unaprijed.

Endocare tensage [concentrate]+ intenzivni je tretman protiv starenja koji se sastoji od deset ampula (svaka sadržava 2 ml) s moćnim serumom koji se brzo apsorbira i oduševljava efektom kod svih tipova kože. Karakterizira ga visoko regenerirajuća aktivnost jer sadržava SCA® faktore rasta koji stimuliraju stvaranje novih stanica u najaktivnijim slojevima kože kao i patentiranu TENSDERM® TEHNOLOGIJU koju čine peptidi za vraćanje elastičnosti i pružanje učinka zatezanja. Iz tih razloga upravo je ovaj intenzivan tretman dobar odabir za zreliju kožu kojoj želimo vratiti punoću, smanjiti znakove starenja i pružiti zdrav izgled.

Najveću koncentraciju vitamina C sadrži treći intenzivni tretman – Endocare C PURE [concentrate]+ koji je namijenjen ublažavanju vidljivih znakova starenja i iznimnom osvježavanju tena uz vraćanje prirodnog sjaja koži.

Visoka koncentracija stabiliziranog čistog vitamina C od 15% u ovoj bezuljnoj formuli ima snažan antioksidativni učinak uz pružanje blagog posvjetljivanja tena,  SCA® faktori rasta pomažu u regeneraciji kože, izglađivanju finih linija i bora te povećavaju čvrstoću, dok proteoglikani osiguravaju vlažnost tako da se ovaj intenzivni tretman kao i prethodna dva može koristiti kroz cijelu godinu uz adekvatnu zaštitu od sunca.

Pročitajte još i ...