Željana Bolanča: Savršeno lice 5 do 12

Top view of two joyful beautiful young women lying on background of sparkling confetti

Advent je sve bliže, a božićni ukrasi već su zabljesnuli izlozima. Doček Nove godine polako postaje sve češća tema razgovora. I dok jedni rezimiraju čitavu godinu i s nostalgijom gledaju unatrag, drugi s novom godinom očekuju neki novi početak i donose nove odluke i već započinju s pripremama za doček. Pripreme za doček gotovo uvijek podrazumijevaju odjeću i obuću, ali nemojte zaboraviti na kožu jer nijedan komad odjeće ne može privući pozornost kao sjajna, glatka i blistava koža. Iako sigurno postoji skupina žena koje tijekom čitave godine redovito brinu o koži, vjerujem da postoje i one koje se se sjete kože samo pred važne događaje. Nešto slično kao i podsjetnik na celulit u garderobi trgovine tek kad kupujemo kupaći kostim tik pred godišnji odmor.

profimedia-0269197077

Koje tretmane možemo učiniti mjesec dana pred dočeka, a da nam koža zablista?

Uglavnom su hijaluronski fileri i botox prva asocijacija kada se govori o estetskim tretmanima lica. Klijenti ih najviše i vole jer se njihov učinak vidi jako brzo.

  • Tretman botoxom za bore na čelu i bore smijalice – tijekom prosinca, a najkasnije do 15. 12. možete napraviti tretman botoxom. Stručno injektiran i u pravim dozama za tretiranu regiju, učinkovito otklanja sve bore s čela, glabele (između obrva) i bore smijalice.
  • Povećanje usana hijaluronskim filerima – za doček Nove godine možete pažnju posvetiti i svojim usnama. Dame s punim usnama duže izgledaju mlađe, stoga uz ovaj brzi i učinkoviti tretman uspješno možete vizualno pomladiti svoje lice.
  • Uklanjanje podočnjaka hijaluronskim filerima – podočnjaci daju umoran izgled licu. Većina dama svakodnevno pokušava podočnjake ublažiti korektorom i puderom. Učinkovitije i trajnije rješenje svakako je injektiranje hijalurona, a stručnom rukom u potpunosti se mogu ukloniti podočnjaci i izbrisati umor s lica. Savjetujemo ga napraviti minimalno tjedan dana prije bitnog događaja.
Karolina Kurkova
Karolina Kurkova

Za  dame koje ne žele ni hijaluron ni botox, već samo tretmane koji utječu na strukturu kože i daju joj sjaj, vrlo su učinkoviti kemijski pilinzi.

  • Kemijski pilinzi – idealni su za sjaj, glatkoću kože i blistavost. Do božićnih blagdana možete napraviti blage pilinge koji gotovo nemaju nuspojave, ali su svejedno učinkoviti. Nuspojave podrazumijevaju crvenilo i ljuštenje kože pa ih je preporučljivo napraviti svakih 7 dana, a rezultat je sjajna i glatka koža za doček. Kako bi se to postiglo, idealna je glikolna kiselina ili kombinacija glikolne i mliječne, salicilne i kojične kiseline.

Ako želite nešto više od sjaja i glatkoće kože, mezoterapija je odličan izbor.

  • Mezoterapija – izvrstan tretman za zabljesnuti u novogodišnjoj noći. Preporučljivo je napraviti 2–3 tretmana svakih 10-ak dana. Najučinkovitija je kombinacija hijalurona i vitamina C, ali može se napraviti koktel od različitih kombinacija vitamina. Neposredno prije tretmana preporučuje se učiniti i kemijski piling za maksimalni učinak. Iako ne spada u tretmane s trenutačnim učinkom, 14 dana prije mezoterapije može se napraviti i microneedling kako bi se potaknula sinteza novog kolagena.

Ako se pak ne odlučite za odlazak na neki od navedenih tretmana, uvijek možete kod kuće svako jutro koristiti serum vitamina C, a navečer vitamin A. Preporučljivo je i jednom tjedno napraviti mehanički piling kojim se otklanjaju mrtve stanice kože, čime se postiže svježiji i blistaviji izgled.

Pročitajte još i ...