Dr. Mladen Duduković: Savršeno tijelo 5 do 12

SEX AND THE CITY: THE MOVIE, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Sarah Jessica Parker, 2008., Image: 97185222, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; ©New Line Cinema/Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett

Večer dočeka Nove godine jedan je od najiščekivanijih, ali i najpamćenijih tuluma godine. Osim što mnogi pohrle u trgovine po nove outfite, za kompletno glamurozan izgled najprije se treba pobrinuti o figuri.

Budući da smo prošli sredinu studenog i da je Silvestrovo sve bliže, vremena je sve manje. Naravno da nam je želja zablistati na dočeku i razmišljamo je li već prekasno za neke ozbiljnije korekcije na našem tijelu

Izbor novogodišnje haljine jedna je od važnijih stvari u planiranju savršenog dočeka, a pri odabiru razmišljamo što bismo na tijelu mogli istaknuti, a što malo prikriti kako bismo istaknuli još i više. Ipak, nije kasno jer su nam na raspolaganju različite estetske opcije.

profimedia-0306040005

Za lijepe želje nikada nije kasno

Znate kako se kaže, za lijepe želje nikada nije kasno, tako nije kasno niti da istaknete i oplemenite vašu ljepotu bez obzira što su nam blagdani već jako blizu.

Kada razgovaramo o ljepoti tijela i zahvatima kojima je možemo dodatno naglasiti, a nemamo previše vremena, moram savjetovati kako je najbolje igrati na sigurnu kartu, odnosno na umjerene korekcije i konzervativne zahvate. Kao primjer naveo bih zatezanje kože tretmanima radiofrekventne energije, ultrazvuka i lasera.

Dr. Mladen Duduković
Dr. Mladen Duduković

Sva tri tipa uređaja rade na principu unosa energije u određenu dubinu kože ili potkožja, tj. na principu zagrijavanja tkiva i poticanja reaktivne kolageneze, odnosno stvaranja novog kolagena koji će učvrstiti i zategnuti kožu. Kolageneza nastupa otprilike 3 tjedna nakon podražaja pa će se i prvi rezultati vidjeti nakon 3 – 4 tjedna ili nakon 2 – 3 tretmana jer se, ovisno o izboru uređaja, rade svakih 7 – 10 dana u serijama od 4 do 6 tretmana, a svaki traje od 15 – 30 minuta.

Za navedene tretmane obično nisu potrebne ozbiljnije konzultacije niti veliko planiranje pa bih ih svakako naveo kao pogodne za ovu temu. Tretmanima su zahvaćene veće površine tijela poput nogu, trbuha ili bokova.

Nešto invazivniji tretmani poput frakcionirane radiofrekvence također se mogu izvesti u kratkom vremenu prije Nove godine. Treba napomenuti da je princip rada isti, samo je tretman nešto invazivniji jer se mikroiglama radi penetracija kroz kožu i termička se ozljeda događa na ciljanoj dubini u tkivu. Tretman se radi na manjim područjima poput lica, vrata, dekoltea ili dlanova.

Russian fashion model Irina Shayk in promotional pictures and clip stills from Blumarine Fall Winter 2017-2018 collection., Image: 338758404, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Od neinvazivnih tretmana svakako bih spomenuo i regulaciju znojenja botoxom. U novogodišnjoj noći čeka nas puno hrane, pića, plesa i zabave, a nema ništa nezgodnije od znojnih krugova ispod ruku kod osoba koje se pretjerano znoje. Zahvat ne spada u estetske, ali rezultat svakako doprinosi cjelokupnom dojmu.

Za one kojima manji i konzervativni zahvati nisu nešto što bi smatrali dovoljnom promjenom za ulazak u još jednu novu godinu, na raspolaganju su i neke operacije koje se još uvijek teoretski stignu obaviti.

“Veće” korekcije

Ako računamo da je i za „velike“ operacije poput body contouringa (zahvati liposukcije i liftinga dijelova tijela) i korekcije dojki (povećanje silikonskim implantatima, podizanje ili smanjivanje) vrijeme oporavka oko 4 tjedna, i one svakako mogu doći u obzir, ali novogodišnja noć nikako nije opravdanje da se oni učine bez ozbiljnog promišljanja i racionalne odluke.

profimedia-0347980599

Bez obzira na „hitnost“ situacije, za operacijsku promjenu izgleda treba se dobro pripremiti i kvalitetno konzultirati jer je takva promjena trajna, a time i naš kirurški zadatak puno ozbiljniji od onih konzervativnih.

Ako pak već dulje vrijeme želite promjenu i sigurni ste u ispravnost vaše odluke, a novogodišnju noć smatrate dodatnim poticajem, požurite do vašeg plastičnog kirurga koji će možda uspjeti pronaći „rupu“ u svom rasporedu i omogućiti vam doček iz snova u novoj haljini otvorenog dekoltea i užeg struka. Ali stvarno požurite jer je za te stvari doslovno 5 do 12 :).

Pročitajte još i ...