Otklonite umoran izgled: Podočnjaci i kako ih ukloniti

English fashion model Cara Delevingne estas in Penshoppe Spring 2015 advertising campaign., Image: 218169183, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Starenjem koža slabi i postaje tanja i suša zbog čega dolazi do sve upadljivijih jastučića i tamnih kolutova ispod očiju. Kreme u takvim slučajevima uglavnom ne čine značajnu razliku jer su podočnjaci i višak kože ispod donjeg kapka uglavnom povezani s nakupljanjem masnog tkiva u tom dijelu lica.

Takvo stanje očnih kapaka može se ublažiti blefaroplastikom, ali, kada je riječ konkretno o podočnjacima, učinkoviti se tretman izvodi tankom iglom koja se injektira u područje donjeg kapka, filer se ubrizgava neposredno iznad kosti očne šupljine, a potom se oblikuje masiranjem tretiranog područja.

25.10.2016., Zagreb - Dr. Nikola Milojevic, vlasnik Poliklinike Milojevic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
dr. Nikola Milojević

Osvježeno lice i prirodni rezultati

Upravo ovaj tretman nekirurškog uklanjanja podočnjaka dr. Nikola Milojević, doktor estetske medicine iz Poliklinike Milojević smatra jednom od najboljih metoda rješavanja tamnih i nateklih kolutova ispod očiju.

„Ovim se tretmanom tretira područje ispod donjeg kapka te neposredno iznad kosti očne šupljine gdje se tankom iglom ubrizgava dermalni filer. Filer se potom pažljivo oblikuje masiranjem, a rezultati su iznimni i odmah vidljivi“, objasnio nam je dr. Milojević.

Prednosti su ovog tretmana brojne – ne ostavlja ožiljke, nema potrebe za općom anestezijom, nije potrebna hospitalizacija, brzo se provodi, oporavak je također brz, a rezultat je prirodan izgled.

Backstage Beauty Paris SS17

Nema dobne granice

Tretman se provodi vrlo brzo, traje oko 15 minuta, a rezultati su trenutačni i traju od 12 do 18 mjeseci. Ponekad se kao nuspojava zbog nježne kože oko očiju javlja crvenilo, otok, podljevi ili osjetljivost na mjestu injektiranja, međutim, te su pojave vrlo rijetke, nisu opasne i povlače se u roku nekoliko dana, kaže dr. Milojević.

Upravo zato što naglašeni podočnjaci mogu biti i genetski određeni, za ovaj tip korekcije ne postoji dobna granica, a dr. Milojević otkriva kako ga u poliklinici ipak najviše izvode kod klijenata određenih godina budući da starenjem koža slabi i spušta se prema dolje zajedno s masnim naslagama, što rezultira umornim izgledom i istaknutim podočnjacima.

Swedish fashion model Elsa Hosk in the photo session for Victoria's Secret March 2017 lingerie catalogue., Image: 324527558, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Ipak, ovoj se korekciji podvrgavaju i mlađi pacijenti te se na njega redovito odlučuju i pacijenti/ce od 20 godina i više koji imaju urođene naglašene podočnjake. Cijena, kao i u slučaju većine nekirurških zahvata, ovisi o količini potrebnih materijala.

Zahvatu se mogu podvrgnuti sve osobe s istaknutim podočnjacima kao posljedicom stresnog životnog stila, godina, ali i genetike i riješiti ih se na vrlo brz i učinkovit način koji u trenutku licu vraća svježinu i odmoran izgled.

Rezultate i više informacija o tretmanu možete pogledati ovdje.

Pročitajte još i ...