Jesu li velike stražnjice izgurale velike grudi?

Jennifer Lopez, Beyoncé, Kim Kardashian, Iggy Azalea i mnoge druge zvijezde u modu su opet vratile zaobljene i velike stražnjice. Ako nemate vremena za razvijanje ovog stražnjeg mišića tijela vježbanjem ili ako vam genetika nije osigurala zamamnu stražnjicu, estetski kirurzi razvili su bržu metodu – oblikovanje stražnjice pomoću implantata. Implantatima se mogu korigirati ravne, asimetrična ili obješene stražnjice, a postupak je postao iznimno popularan jer mnogi lijepu stražnjicu doživljavaju simbolom ženstvenosti.

Povećanje volumena stražnjice može se raditi na više načina. Stražnjica se može povećati vlastitom mašću ili glutealnim umecima (implantatima). Vlastitom mašću stražnjica se povećava ako na tijelu ima dovoljno masnih naslaga da se nakon liposukcije dobije materijal od kojeg će se dobiti dovoljno masnih stanica. Ukoliko na tijelu nema dovoljno masti koja bi se prenijela u to područje, dobra zamjena su implantati.

profimedia-0259904571

Implantati traju više od 20 godina

Implantat se postavlja unutar najvećeg mišića u ljudskom tijelu koji se zove gluteus maximus, i to u samo središte mišića. Zbog toga nazvani gluteus implantati danas djeluju prirodno i mekano na dodir, baš poput dobro razvijenih mišića, iako su izrađeni od čvrstog silikona, tvrđi su i drukčijeg oblika od onih za grudi. Veličine implantata variraju oblikom, postoje okrugli ili ovalni, odnosno veličinom od 180 do 350 ml. Implantati proizvedeni tijekom osamdesetih godina trajali su deset do petnaest godina, dok današnji imaju nešto duži rok trajanja, dvadeset i više godina.

Sam zahvat radi se uz epiduralnu ili opću anesteziju i traje najčešće dva do tri sata. Oporavak traje tri tjedna tijekom kojih se nosi odgovarajući steznik, a u tom se periodu možete vratiti svakodnevnim aktivnostima, naravno, uz pridržavanje dobivenih postoperativnih uputa. Daljnje praćenje stanja implantata vrši se ultrazvukom, a oko dva mjeseca nakon operacije možete vježbati i baviti se bilo kojim sportom, uključujući i agresivnije sportove kod kojih su mogući padovi.

Shakira and Rihanna get up close and personal in steamy new vide

U Centru estetske kirurgije dr. Žgaljardić zahvat se izvodi umetanjem implantata na bazi silikonskog gela u ili ispod glutealnog mišića čime sam implantat ostaje skriven, ali izvana daje željenu formu i oblik. Ovaj zahvat je za one koji imaju „ravnu“ i/ili viseću stražnjicu što rezultira nezadovoljstvom estetskim izgledom stražnjice. Pristupni rez ili rezovi smješteni su u brazdi između gluteusa te su na taj način maksimalno skriveni i nevidljivi.

Dobro je napomenuti kako postoji niz kirurških postupaka za preoblikovanje i poboljšanje izgleda stražnjice. Zato je potrebno obaviti konzultacije s estetskim kirurgom koji će odvojiti dovoljno vremena i objasniti mogućnosti kako biste donijeli odluku na temelju pouzdanih informacija. Jer, iako su simetričan izgled stražnjice i nevidljivi ožiljak uobičajene želje većine osoba, očekivanja u vezi veličine i oblika stražnjice razlikuju se kod svakog pojedinca.

No, složit ćete se, ono što je nekada bio lijep dekolte, danas je definitivno raskošna i lijepo oblikovana stražnjica, stoga ne čudi da sve više pažnje posvećujemo njezinom izgledu.

Pročitajte još i ...