Kad poznati pretjeraju

Uma Thurman, Renée Zellweger i Courteney Cox u posljednje su vrijeme spominjanje u kontekstu loše „odrađenih“ estetskih korekcija. Njihov izgled za nas je prokomentirao dr. sc. Mladen Duduković, plastični, rekonstruktivni i estetski kirurg.

Dr. Mladen Duduković
Dr. Mladen Duduković

„Što se tiče glumica, najumjerenije mi izgleda Uma Thurman, iako se vidi da je čelo gotovo u potpunosti smrznuto botoxom i ne bih rekao da je, osim možda prevelikog broja jedinica kod nje, učinjen neki tretman koji se ističe u negativnom kontekstu“, komentirao je Duduković naš upit o izgledu Ume Thurman na fotografiji.

September 07, 2016:  Uma Thurman arriving at the Tom Ford Autumn Winter 2016 Collection, held at 99 East 52nd Street in New York City., Image: 299155793, License: Rights-managed, Restrictions: CODE000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, INF

„Također je filerima popunila područje ispod očiju, ali to bih okarakterizirao kao umjereno i zadovoljavajuće s obzirom na njenu anatomiju i profil. Može se naslutiti i u potpunosti neuspjela rehidracija kože u području oko usana, dok je ostatak lica dobro odgovorio na terapiju kožnog resurfaceinga (vjerojatno mezoterapijski fileri, peeling ili laserski tretmani, a možda i sve zajedno), ali, sve u svemu, nemam velike zamjerke na njezin izgled. Što se tiče asimetrije usana, ne mogu procijeniti radi li se o posljedici loše fotografije ili je netko zaista napravio desnu stranu gornje usnice, a zaboravio lijevu“, dodao je.

New York, NY - Renee Zellweger arrives at ‘Bridget Jones Baby’ premiere held at Paris Theater in New York City.      September 12, 2016, Image: 299674870, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI

O slučaju Renée Zellweger u posljednje se vrijeme često bruji u medijima, a komentari su uglavnom negativnom aspektu zbog pretjerivanja s estetskim tretmanima, kaže dr. Duduković, dodajući kako se radi o slatkoj djevojci punijeg lica koja je, nažalost, otišla doktoru s krivom vizijom o sebi samoj.

Renée je možda osoba na estradi kojoj su najmanje potrebni ikakvi volumni korektivni zahvati, ali se ipak odlučila na neke i pogriješila. Najveća greška je u overfillingu obraza i područja ispod očiju dermalnim filerima, čime je nepotrebno povećala inače pune obraze i time dodatno zatvorila ionako malene oči. Osim toga, botox čela je također doprinio efektu zatvaranja očiju odozgo time što je malo srušio obrve. Da zaključim, klijentice koje imaju punije lice nikako nisu meta za dodatni filling, pogotovo ne na mjestima na kojima imaju dosta zadržane prirodne masti. Kod njih se treba izbjeći izgled prenapunjenog lica ili, u konkretnom slučaju, zbijenog lica“, pojašnjava Duduković.

20.August.2016 - London - UK  Courteney Cox flies into London's Heathrow Airport from Los Angeles. The American actress was all smiles as she posed to take a few selfies with the fans., Image: 297625647, License: Rights-managed, Restrictions: ***UK CLIENTS - PICTURES CONTAINING CHILDREN PLEASE PIXELATE FACE PRIOR TO PUBLICATION *** UK CLIENTS MUST CALL PRIOR TO TV OR ONLINE USAGE PLEASE TELEPHONE 0208 344 2007**, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos

Courteney Cox (52), zvijezda „Prijatelja“, nedavno je otkrila kako je požalila zbog pretjerivanja s estetskim korekcijama kojima se podvrgnula. Cox je priznala da je preveliki pritisak zbog popularnosti uzrokovao opsjednutost izgledom, zbog čega se svim silama trudila ne podleći godinama.

Courteney Cox čista je suprotnost Renée. To je mršava žena s još mršavijim i ‘praznijim’ licem i njoj je svakako potrebno volumno osvježenje. Nažalost, kod nje je to pokušano, ali nije adekvatno učinjeno. Filer je apliciran prenisko u područje ispod očiju i tako se volumen obraza spustio i ‘sjeo’ na nazolabijalnu brazdu koju je dodatno istaknuo. Osim toga, nepotrebno je korigiran zigomatični luk i dodatno naglašen u lateralnom dijelu lica tako da je sjena udubine ispod njega sada prevelika i glumica djeluje još iscrpljenije i umornije“, kaže dr. Duduković na priloženu fotografiju Courteney Cox.

Ipak, dodaje kako je u njezinu slučaju čelo dobro tretirano botoxom, iako je zbog naočala teško procijeniti jesu li obrve malo ipak mrvicu previsoko (u smislu „Spock look“ komplikacije).

„U zaključku bih dodao i dijelom opravdao terapeuta te rekao kako se radi o vjerojatno manje elastičnoj i nepovoljnoj koži same glumice, pa je sve što je učinjeno dermalnim filerima podložno kritici. Tako je, primjerice, i donji dio lica popunjen filerima koji su također ostali nisko, čime je situacija pogoršana umjesto da je tretman učinjen nekom drugom lifting metodom poput liftinga tenzijskim koncima“, dodao je dr. Duduković.

Pročitajte još i ...