Estetika je njegov život

Poznato je da arhitekti imaju izražen osjećaj za lijepo, a da se arhitektura zasniva na skladu i ravnoteži, najbolje zna Robert Križnjak, vlasnik Arhitektonskog studija Križnjak, nagrađivani zagrebački arhitekt i dugogodišnji kolumnist Jutarnjeg lista i D&D-a. Robert živi estetiku koja se prožima kroz njegov privatni i poslovni svijet. Poznat po svom jedinstvenom minimalističkom dizajnu, projektirao je niz stambenih i poslovnih objekata od kojih su brojni dobili i značajne nagrade.

Najveće priznanje dobio je prije nekoliko godina u Barceloni, kada je crkva sv. Luke Evanđelista u Travnom koju je projektirao proglašena jednom od pet najljepših građevina na svijetu u kategoriji javnih i društvenih građevina.

DSC_2107

Minimalistički dizajn krasi i njegov prekrasno uređeni stan u zagrebačkim Dugavama koji je prilagodio potrebama modernog i zaposlenog muškaraca. Cijeli stan je „open space“ koji se u tren pretvara iz intimne oaze u mjesto za odlične tulume i partyje.

panoramab

DSC_2064

Samo za Esteticu Robert je otkrio koliko mu je važna svakodnevna njega, što misli o ženama koje se prepuštaju čarima estetske medicine i bi li i sam isprobao neku od brojnih usluga estetskih kirurga.

„Što se tiče svakodnevne njege lica, kao i većina muškaraca, vrlo sam jednostavan po tom pitanju. Ako otkrijem neke dobre proizvode, kupim cijelu liniju i to je to. Odgovara mi Vichy i zato kada potrošim jedan proizvod, samo kupim drugi“, objasnio je.

DSC_1967

Zanimalo nas je i koje proizvode za njegu najčešće koristi.

„Pjenu za brijanje i losion poslije brijanja, a u zadnje vrijeme i kremu za lice i ruke. Lice me od ove hladnoće počelo zatezati i onda mi je prijateljica poklonila kremu za lice. Vidjela je u mojoj kupaonici da koristim Vichy i kupila mi Hydra Mag C. Tako je u moj život ušla krema za lice, a iz istog razloga stigla je i ona za ruke“, kroz smijeh nam objašnjava Robert.

DSC_1964

DSC_2087
Vichy Homme Hydra Mag C + hidratantna njega sprječava znakove starenja, a namijenjena je cijelome licu i području oko očiju. Sastojci među kojima su magnezij i fosforizirani vitamin C čine kožu svježom i odmornom, uklanjajući podočnjake i znakove umora. Vichyjev balzam Sensi Baume Mineral Ca idealan je za jačanje kože poslije brijanja, a posebice je namijenjen osjetljivoj koži koju štiti od iritacija.

Doznali smo i njegovo mišljenje o ženama koje koriste čari estetske kirurgije i bi li i sam isprobao tako nešto.

„Ja sam esteta i uvijek mi je drago vidjeti lijepu i dotjeranu ženu, ali, kao i kod svakog interijera, tanka je granica između nečeg lijepog s osobnim pečatom i ‘kataloški uređenog’ prostora. Tako i kod žene. Ako se radi o nečem s ukusom i mjerom, nemam ništa protiv, dapače… Što se mene tiče, nisam još razmišljao o nikakvim korekturama, ali tko zna, možda se nakon ovog intervjua predomislim (smijeh)“, slikovito nam je rekao.

Simpatičnom Robertu želimo puno uspjeha u daljnjoj karijeri!

Pročitajte još i ...