Zašto vam treba baš ovaj anti-age koktel s vitaminom C za blistavu kožu!

Temperature se penju, a svi oni teški slojevi odjeće odlaze u zaborav prepuštajući mjesto lepršavim komadima. Želite li (a želite) ovoga ljeta i iz beauty rutine izbaciti teške slojeve, ali make upa, vitamin C pomoći će vam u postizanju svježine lica, ujednačenog tena i blistave kože. Održavanjem vlažnosti, stimulacijom stvaranja novih stanica i regeneracijom kože, održat će ljepotu tena i podariti mu mladenački sjaj. 

Ključni sastojak za ljepotu kože

Poznat kao askorbinska kiselina, vitamin C je jedan od ključnih sastojaka za ljepotu i zdravlje kože. Riječ je o antioksidansu koji neutralizira slobodne kisikove radikale, ublažava upale i hiperpigmentacije, učinkovito ujednačuje ten, a potiče i proizvodnju kolagena, proteina koji je ključan za mladenački izgled kože. Također, pomaže u hidrataciji kože i održavanju njezinog tonusa, boreći se protiv sivog tena. I last but non least, može pomoći u borbi protiv akni. 

Drugim riječima, vitamin C najbolji je saveznik ljepote vaše kože. No, jako je važno znati kako funkcionira i kako se koristi. Prvi korak i ključna riječ je serum. Zahvaljujući njegovu antioksidantnom djelovanju, koža će biti sjajna, revitalizirana, a struktura homogena te će pojačati djelovanje kreme za lice. Ako je vaš cilj, uz borbu protiv vidljivih znakova starenja poticanjem stvaranja kolagena, i borba protiv hiperpigmentacija i ostalih nesavršenosti, serum s vitaminom C u tome će vam biti pravi saveznik.

Odabir prave formule

Pitate se koji serum odabrati? Dermatološki laboratoriji Eau Thermale Avène, jedne od najstarijih i najcjenjenijih kuća u Europi, poznati su po jedinstvenim, naprednim tehnologijama, vrhunskoj farmaceutskoj kvaliteti te dokazanim tvrdnjama za inovativne formule u proizvodima. Ovogodišnja suradnja rezultirala je stvaranjem visokoučinkovite linije sa zvijezdom među sastojcima, vitaminom C! 

Avène Vitamin Activ Cg dugoočekivana je anti-age linija na našem tržištu koja jamči stabilnost formule vitamina C upravo zahvaljujući provitaminu Cg kao ključnom sastojku proizvoda. U stvaranju Vitamin Activ Cg Korektivnog seruma za blistavost kože, dermatološki laboratoriji Avène prvi su put koncentrirali 3 dermatološka djelatna sastojka, koji svojom komplementarnom kombinacijom pružaju trenutni učinak blistavije i zaglađenije kože:

Vitamin Cg 1,8 %: poznat po antioksidativnoj učinkovitosti, ekvivalent 20%-tnom vitaminu C.
Niacinamid 3 %: dugotrajno regenerira kožu i smanjuje pojavu tamnih mrlja
Bakuchiol 1,5 %: prepoznat kao biljna alternativa retinolu, korigira bore.

Prednosti provitamina C koji se nalazi u novoj Vitamin Activ Cg liniji, u odnosu na vitamin C u drugim sličnim proizvodima, prvenstveno je njegova stabilnost. To znači da je manje osjetljiv na oksidaciju i toplinu, pa je stoga manji rizik od ranijeg propadanja. Također, provitamin C ima produljeno antioksidativno djelovanje zahvaljujući postupnom oslobađanju vitamina C, čime se sprječava rizik od prooksidativnog učinka.

Formule s vitaminom C djeluju kao jaki antioksidansi koji povećavaju zaštitni učinak fotoprotektivne kreme. Zato ih je idealno aplicirati ujutro, prije kreme sa zaštitnim faktorom. Ova dva proizvoda spriječit će preuranjeno starenje i minimalizirati negativne posljedice sunčeva zračenja. O serumu smo vam veće sve rekli, a njegov savršen partner je – Avène Ultra fluid Nevidljivi. 

Hidrirajući i matirajući učinak

Avène Ultra fluidi iznimno su laganih tekstura s hidrirajućim i matirajućim učinkom. Optimalan su spoj zaštite, hidracije i ujednačavanja tena. Ne sadrže parfeme te su savršena podloga za make up.

Ultra fluid Nevidljivi SPF 50 pruža visoku svakodnevnu zaštitu od UVB-UVA zraka i plave svjetlosti. Ultrafluidna matirajuća tekstura pruža potpuno nevidljiv završetak odmah nakon nanošenja, pružajući čak 4 sata hidracije. Brzo se upija, neljepljiv je i nemastan što ga također čini izvrsnom podlogom za make up. 

Pročitajte još i ...