Preplanuli ten bez oštećivanja kože – moguće je uz ove proizvode

Spanish fashion model Clara Alonso stars in PilyQ Swimwear 2017 catalogue., Image: 340866902, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Brončana, preplanula put čini noge prividno vitkijima, lice užim, kožu zaglađenijom, a zube bjeljima, pa ne čudi činjenica da je ultimativni ljetni imperativ postizanje preplanulog tena. Osim ovih estetskih, preplanuli ten može imati i neke psihološke prednosti. Primjerice, studije su pokazale da se ljudi s preplanulim tenom osjećaju samopouzdaniji i privlačnije. Međutim, liječnici i zdravstvene organizacije već desetljećima upozoravaju na štetnost izlaganja sunčevu zračenju. Srećom, ne mora tako biti jer do preplanule puti možete doći brzo i na potpuno bezopasan način.

Priprema kože za samotamnjenje

Pravilna priprema kože ključna je za ravnomjerno i dugotrajno tamnjenje. Dva do tri dana prije nanošenja kreme, napravite blagi piling cijelog tijela. Uklanjanje mrtvih stanica pomoći će kremi da se ravnomjerno rasporedi i spriječi nastanak mrlja i nepravilnosti. 

Također, hidratacija kože je ključna. Koristite hidratantne kreme i losione nekoliko dana prije samotamnjenja, ali izbjegavajte nanošenje hidratantne kreme neposredno prije samotamnjenja jer to može ometati ravnomjerno upijanje proizvoda. 

Depilacija? Da, ali 24 sata prije

I, da. Ako planirate depilirati ili brijati dlačice, učinite to barem 24 sata prije nanošenja kreme za samotamnjenje kako biste spriječili iritaciju. Prije nanošenja kreme, istuširajte se kako biste uklonili ostatke znoja, prljavštine i kozmetičkih proizvoda. Posebno suhe dijelove kože poput laktova, koljena, gležnjeva i zglobova namažite blagim slojem hidratantne kreme kako bi spriječili tamnije mrlje na tim područjima.

Pridržavajući se ovih savjeta, možete postići i održati zdrav preplanuo ten bez štetnih učinaka sunčevih zraka. I to tijekom cijele godine! A dvoumite li se koji proizvod za samotamnjenje odabrati, nedoumicu vam može riješiti ovaj koji je nominiran u Estetica Premium Product 2024 natječaju. 

Dermatolozi biraju najbolje

U kategoriji  Najbolji proizvod za samotamnjenje nominiran je jedan proizvod, a podsjećamo da mu je u tom slučaju potrebna ocjena minimalno 4.5 od stručnog žirija sastavljenog od renomiranih hrvatskih dermatologinja da bi osvojio titulu pobjednika kategorije.  OVDJE pogledajte sve kategorije i nominirane proizvode u ovogodišnjem Estetica Premium Product natječaju.

Reviderm Sunless tanning gel

Sunless tanning gel pruža licu i tijelu prirodnu brončanu boju, svjež ten i potrebnu hidrataciju kože. Idealan je i za održavanje tena nakon ljeta. Kompozicija aktivnog sastojka pruža koži ujednačenu boju u samo nekoliko sati neenzimskom reakcijom tamnjenja. Tanning Duo kombinira aktivne sastojke koji koži pružaju homogenu boju u samo nekoliko sati, bez potrebe za sunčanjem. 

Tan Boost Complex potiče prirodnu biosintezu melanina, ubrzavajući reakciju tamnjenja. Nježni aktivni sastojci intenziviraju preplanulost i čuvaju kožu od isušivanja. Reviderm Sunless tanning gel nanesite ravnomjerno 2 – 3 puta tjedno na područja na kojima želite postići efekt samotanjenja. Nakon nanošenja, gel se brzo suši i ravnomjerno razmazuje, pružajući hidrataciju i zaštitu od isušivanja i zatezanja.

 

Pročitajte još i ...