Tretmani pomlađivanja čiji su rezultati vidiljivi odmah

Kada razmišljamo o estetskim tretmanima, naročito onima čiji je cilj pomlađivanje, ono što nam je visoko na listi prioriteta je njihova maksimalna učinkovitost u najkraćem mogućem vremenu. Želimo kvalitetne i trajne rezultate, ali isto tako želimo da su oni odmah vidljivi. Srećom, tehnologija je silno napredovala i danas na raspolaganju imamo brojne učinkovite tretmane koji odmah daju sjajne rezultate, ne zahtijevaju vreme oporavka i mogu se obaviti doslovno u pauzi za ručak.

Prije svega – čista koža

HydraFacial, uređaj koji obožavaju ljubiteljice njege diljem svijeta, čišćenje kože doveo je na sasvim novu razinu. Riječ je o pravom multifunkcionalnom tretmanu koji istovremeno čisti, hidratizira, hrani i regenerira kožu uz pomoć usmjerenog mlaza vode i koktela aktivnih sastojaka. Posebnim se nastavkom radi abrazija čiji je cilj otvoriti pore kako bi se one mogle dubinski očistiti, pri čemu se smanjuje vidljivost finih linija, pigmentacija i manjih ožiljaka, a koža postaje iznimno blistava.

Istovremeno s abrazijom, u kožu se aplicira revitalizirajući serum s antioksidansima, peptidima, hijaluronskom kiselinom i vitaminima. Točan sastav tog koktela oblikuje se u skladu s potrebama i statusom kože svake pojedine osobe.

Tretman uključuje i limfnu drenažu, kemijski piling, umirujući serum i antibakterijsko LED svjetlo, koji su zaslužni za uklanjanje mrtvih stanica i regeneraciju kože. Rezultat? Pročišćene pore, savršeno hidrirana koža i sjaj u roku od 30 do 90 minuta – ovisno koji paket uzmete.

 

Fileri

Tretman hijaluronskim filerima savršen je tretman kada želite pomladiti lice, a razloga za njihovu popularnost je nekoliko: aplikacija je jednostavna, neugoda pri postupku nije velika, a pritom je sastav biokompatibilan.

Osim što ublažavaju bore, mogu se koristiti i kao prevencija njihova nastanka, a tretirati se mogu sve regije lica. Želite li, dakle, popuniti bore, vratiti izgubljeni volumen, naglasiti konture ili jednostavno hidrirati kožu, fileri su pravi odabir. Njihov je bonus i to da potiču sintezu novog kolagena – koji je ključan za mladolikost.

Botox

Pomlađivanje botoksom najpopularniji je estetski tretman na svijetu, toliko da je već postao sinonim za estetske intervencije na licu. Botox učinkovito – i odmah – uklanja bore na čelu, bore nastale mrštenjem te sitne bore oko očiju, a ponekad se koristi i za podizanje obrva. Rezultati tretmana traju tri do četiri mjeseca, a ponekad i do pola godine.

U zadnje je vrijeme izrazito popularan „baby botox“, koji uklanja veliku većinu nepoželjnih linija tretiranih zona uz zadržavanje mimike lica: izvodi se s manjim brojem jedinica i moguće je da učinak traje nešto kraće od standarnog botoksa.

 

BB Glow

Ovaj tretman spaja učinke anti-age njege i make-upa. Riječ je, naime, o nekoj vrsti polutrajne šminke, a efekt traje i do šest mjeseci. No, koža nije „pokrivena“, nego je uz pomoć prirodnih pigmenata istaknuta njezina blistavost i svježina. Prije tretmana, za koji je jako važno da ga izvodi educirana osoba, određuje se kombinacija koncentrata, ovisno o stanju kože i cilju koji se želi postići. Postupak se temelji na stvaranju mini ozljeda na koži uz pomoć iglica aktiviraju procese regeneracije tkiva.

Tretman je minimalno invazivan, a njime se postiže i da sastojci – koji u epidermisu vrše intenzivne obnavljajuće procese – prodru što dublje, i to bez nuspojava kao što su crvenilo i oteklina. Nakon tretmana moguće je sasvim normalno nastaviti sa svim aktivnostima.

Pročitajte još i ...