Ljeto je tu – čuvajte svoju kožu i njegujte je na suncu

SPF je nužnost

Zaštitni faktor danas više nije pitanje trenda, čak ni izbora, on je nužnost i tako ga treba shvatiti. Čak štoviše,  SPF (sun protection factor) je otkriće koje je promijenilo način na koji doživljavamo njegu kože prilikom izlaganja suncu. Znate li da UVA zrake čine 95% sunčevih zraka koje dopiru do nas, dok ih je samo 5% UVB zraka?

UVA zrake dopiru do nas tijekom cijele godine, a prodiru i kroz guste oblake, pa čak i kroz staklo. To pak znači da će vrlo lako prodrijeti i u našu kožu. Zaslužne su za fotostarenje, odnosno za promjenu elastičnosti kože i pojavu bora. Za razliku od UVB zraka koje su zaslužne za preplanulost i ne prodiru kroz oblake – no to ne znači da nisu štetne. O opasnosti od raka kože, omraženog i opasnog melanoma, nećemo ni govoriti.

Lice je stalno otkriveno – pružite mu štit

Osim što je zaštitni faktor potrebno nanositi svaka dva sata prilikom sunčanja, on je postao neizostavan dio kozmetičke industrije. Prvenstveno u obliku krema i fluida koji će tijekom cijelog dana štititi najizloženiji dio tijela – lice.

Baš zbog lica koje ne možemo pokriti prozračnom haljinom ili laganom košuljom, treba posebno paziti na redovitu njegu koja svakog jutra počinje nanošenjem kreme sa SPF faktorom.

SVR Sun Secure Blur SPF 50+

SVR Sun Secure Blur SPF 50 formula je pogodna za zaštitu i njegu svih tipova kože, pa i one najosjetljivije. Uz to, jedinstvena pjenasta tekstura Sun Secure Blura stapa se s kožom odmah nakon nanošenja, kako bi prekrila sve sitne nesavršenosti na licu – i tako rezultirala vizualnim “blur” efektom ujednačenog tena. Ostavlja lagan i baršunast osjećaj na koži, idealan za vruće ljetne dane, a visok zaštitni faktor osigurat će kompletnu zaštitu od štetnog UV zračenja, što ovu formulu čini idealnim ljetnim beauty saveznikom svake žene

Ljetna hit formula laboratorija SVR može se pohvaliti još jednom posebnošću – oznakom “tested endocrine disruptors”, koja jamči da proizvod nema štetnih učinaka na endokrine mehanizme (estrogeni, androgeni i tiroidni hormoni),  pri čemu testove provodi stručni neovisni laboratorij za endokrine poremećaje. Najveća inovacija u SVR Sun Secure Blur Spf 50 proizvodu ipak je Integralna tehnologija zaštite – sadrži 100% organske filtere klinički dokazane učinkovitosti.

Reviderm Solar Skin Shield SPF 30+

Riječ je o kremi sa zaštitom od ultraljubičastog i infracrvenog zračenja – osim što pruža sigurnost boravka na suncu u smislu zaštite od opeklina, pruža i zaštitu kolagensih vlakana te umanjuje negativno djelovanje sunca na elastičnost kože.

Iako se ne radi o maksimalno mogućem SPF faktoru, zbog inovativne formule, krema učinkovito štiti i od nježeljenih hiperpigmentacija i neravnomjernog tamnjenja lica koje se može pojavljivati tijekom izlaganja suncu, posebno nakon tridesetih godina života. Blokiranjem infracrvenog dijela spektra, krema omogućuje ugodniji boravak na suncu, osobito osobama s osjetljive kože i onima s promjenama kože u smislu rozaceje.

 

Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50

Ova jedinstvena nekomedogena kremasa zaštitnim faktorom SPF 50 PA ++++ i zaštitom od vanjskih agresora pruža visoku zaštitu od sunca laganom, osvježavajućom teksturom. Testirana u vlažnim uvjetima, ova krema za masnu i mješovitu kožu hidratizira i brani kožu od štetnih UV zraka, ostavljajući je bez sjaja, glatkom i zaštićenom.

Pomaže smanjiti vidljivost pora i prvih znakova starenja, brzo se upija u kožu zahvaljujući svojoj laganoj, vodenoj teksturi. Formulirana je s naprednom UVA i UVB tehnologijom, zajedno sa zaštitom od vanjskih utjecaja.

—————————————————–

Pokrovitelj kategorije LICE je ROX Beauty

Spriječite prve bore primjenom mikro strujnih uređaja NuFace Fix i NuFace Mini NuFACE MINI snažan uređaj popularno nazvan TRENER LICA i omiljen među svjetskim zvijezdama Mikro struja je električna struja niske frekvencije koja u obliku nježnih valova prodire ispod kože i tkiva te stimulira mišiće lica. S godinama naš metabolizam usporava, a smanjuje se i snaga bio električne struje koju proizvodi naše tijelo. To dovodi do opuštene kože, narušenih kontura lica i pojave mrskih bora. Mikro struja koju ispušta NuFace Mini uređaj oponaša prirodnu struju koju proizvodi naše tijelo te vraća normalnu frekvenciju stanicama oporavljajući ih što rezultira utjecajem na produkcciju glavnih strukturnih proteina, elastina i kolagena poboljšava crikulaciju, dakle, tkivo je prokrvljeno pa bolje apsorbira nutrijente i lakše izacuje toksine Na taj način  ovaj uređaj trenira mišiće lica, popravlja konture i umanjuje fine linije i bore. Tretman traje pet minuta dnevno, a potrebno ga je koristiti pet dana u tjednu. Uređaj se koristi uz Nuface primer. NuFACE FIX nagrađivani je beauty uređaj namijenjen zaglađivanju bora na području oko očiju, čeonom području te području iznad usana. Svako područje potrebno je tretirati tri minute, a rezultati su vidljivi odmah. Djelovanje mikro struje također pridonosi efektu punijih usana. Uređaj dolazi s posebno kreiranim FIX Line Smoothing Treatment serumom koji provodi mikro struju do mišića lica, istovremeno hidratirajući kožu lica.

Uređaji su dostupni u ROX Beauty storeu  u Ilici 54, Zagreb i na roxbeauty.hr

Pročitajte još i ...