Pripremite kosu za ljeto i spriječite ispucale vrhove i blijeđenje boje

Osim osvježenja u moru, dugih, lijenih kava, izležavanja u hladu i šarenih koktela, ljeto sa sobom nosi i snažno UV zračenje. Znamo da je SPF obavezan nekoliko puta na dan, no, svakako treba voditi računa i o zaštiti kose. Naročito ako je bojana. Upravo sada pravi je trenutak da kosu pripremimo za izlaganje raznim ekstremnim faktorima – vrućini, suncu, soli, kloru (ako se kupamo u bazenu).  Osim profesionalnih tretmana u frizerskim salonima, jako puno možemo napraviti i kod kuće, naravno, uz pomno i pravilno odabrane kvalitetne proizvode za njegu.

Image: 498996706, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia

 

Što to točno znači, pitate se s pravom? Prije svega, kosu moramo ojačati jer dobro znamo da UV zrake, osim same kože vlasišta, oštećuju i folikul dlake, nakon čega vlasi postaju krhke i bez sjaja. U nastavku saznajte kako najučinkovitije osnažiti kosu kako bi što bolje preživjela lipanj, srpanj i kolovoz te u što boljem stanju dočekala rujan te kako bismo izbjegli mrsko nam šišanje i uklanjanje ispucalih vrhova.

 

Svi proizvodi koje preporučujemo, nominirani su u ovogodišnjem natječaju Estetica Premium Product, a trenutno ih testiraju naši ugledni dermatolozi i nutricionisti koji će uskoro izdvojiti svoje favorite i najbolje u pojedinim kategorijama.

 

Keune Blonde Savior linija

Image of all Keune Care Blonde Savior products

S obzirom na to da je plava kosa posebno podložna oštećenjima i gubitku boje, Blonde Savior ideja je kreirana upravo da bi podržala prirodnu strukturu vlasi i s vremenom izgradila čvrstoću kose iznutra. Znanstveno je formulirana za poroznu kosu i kosu nakon dekolorizacije. Osim što popravlja oštećenja nastalog u procesu skidanja i izbjeljivanja boje, savršeno uravnotežena kombinacija ovih proizvoda rezultira nevjerojatnim izgledom i zdravijom, snažnijom kosom u budućnosti. Kada se upotrebljavaju u 3 koraka, Shampoo, Mask i Leave-in Treatment popravljaju oštećenja nastalog od izbjeljivanja za 64 %* te čine kosu 7 puta snažnijom uz 96 % manje pucanja kose**. Nije riječ samo o kosi koja trenutačno izgleda sjajno, već o kosi koja postaje zdravija u svojoj unutrašnjoj strukturi.

 

Kerastase Blond Absolu linija 

Inspiriran formulama za njegu kože, Kérastase je stvorio izuzetno jak i moćan kompleks aktivnih sastojaka – hijaluronske kiseline, cvijeta runolista i ljubičastih neutralizatora, koji njeguju i obnavljaju tretiranu blond kosu istovremeno čuvajući postojanost boje. Linija Kérastase Blond Absolu sastoji se od šest proizvoda – dvije komplementarne kupke Bain Lumiére i Bain Ultraviolet, njege u tubi Cicaflash i maske Ultraviolet te seruma Cicaplasme i boostera Cicafibre za regeneraciju kose. Cicafibre je dio personalizirane Fusio Doseusluge ekskluzivno u salonima Kérastase.

 

Gloria 2u1 regenerator i maska za kosu

Inspiriran spa tretmanima, nastao je proizvod za dubinsku njegu koji nježno, ali temeljito oporavlja i hrani kosu zahvaljujući bogatim uljima argana, brokule i murumuru maslaca. Dizajniran je za oštećenu i tretiranu kosu kojoj je potrebna snaga i oporavak koji može postići uz prirodne sastojke i hladno prešana ulja visoke kvalitete. Jedinstvena tekstura prodire do srži vlasi kako bi obnovila strukturu kose, pomažući vlaknima vratiti snagu i elastičnost uz pomoć prirodnih sastojaka. 2u1 regenerator i maska za jačanje dolazi s nevjerojatnom njegujućom snagom za normalnu ali i oštećenu, suhu i tanku kosu. Ako imate oštru i gustu kosu, proizvod nanesite preko cijele dužine, a ako imate tanku, samo na vrhove.

 

Solgar Skin, Nails & Hair Formula

 

Nutritivno neuravnotežena prehrana, stres, manjak sna i drugi okolišni čimbenici mogu narušiti izgled naše kože, kose i noktiju. Solgar Skin, Nails and Hair jedinstvena je, uravnotežena i kompleksna formula za zdravlje kože, kose i noktiju koja sadržava cink, bakar, MSM, siliku (iz crvene alge), aminokiseline i vitamin C. Vitamin C pridonosi sintezi kolagena za normalnu funkciju kože i zaštiti stanica od oksidativnog stresa, bakar pridonosi normalnoj pigmentaciji kože i kose te zaštiti stanica od oksidativnog stresam, dok cink pridonosi održavanju normalnih kože, kose i noktiju te zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

 

Yasenka Skinage HairBoost

Ovaj proizvod donosi kombinaciju Cynateine HNS, Vitamina B komplexa i cinka. Keratin je glavni gradivni element kose i noktiju te čini 80% kemijskog sustava vlasi. Keratin koji izgrađuje kosu i nokte sastavljen je od aminokiselina koje su povezane u alfa uzvojnicu. Sadrži veće količine aminokiseline cisteina koje se povezuju disulfidnim vezama i tvore cistin. Dvostruke veze poprečno povezuju lance keratina. Broj veza ovisi o vrsti kose, a veći broj osigurava bolju čvrstoću i oblik kose te otpornost na kemikalije i mehanička oštećenja. Tekući oblik keratina osigurava bržu apsorpciju i veću iskoristivost, što dugoročno doprinosi ljepoti vaše kose. Skinage HAIRBOOST za pravilan tretman vaše kose.

————————————————————————–

Pokrovitelj kategorije KOSA u Estetica Premium Product 2023 je PHILIPS SENSEIQ sušilo za kosu.

Revoluciju u njezi donosi vam Philips svojom tehnologijom SenseIQ, koja će zauvijek promijeniti način na koji brinete o svojoj kosi, koži, ali i zubima. Inovativna tehnologija SenseIQ radi na principu umjetne inteligencije pri čemu osjeća, prilagođava se i njeguje te donosi najbolje rezultate njege do sad. Baš kao i vi, i vaša je kosa jedinstvena. Zbog toga zaslužuje 100% personaliziranu zaštitu. Novo sušilo za kosu Philips s tehnologijom SenseIQ neprekidno mjeri temperaturu vaše kose digitalnim infracrvenim senzorom. Mikroprocesor analizira te podatke i prilagođava temperaturu sušila više od 12.000 puta za personalizirano iskustvo sušenja kose. SenseIQ linija prilagođava se svakom tipu kose, što je posebno važno u vremenu kada ju sve češće samostalno njegujete. Za lijepu kosu zdravog izgleda koja blista poput vas.

Pokrovitelj kategorije Suplementi u Estetica Premium Product 2023 je Nutrilife centar

Nutrilife centar je nutricionističko-dijagnostički centar za zdravi životni stil i prehranu. Osnovala ga je 2016. magistra nutricionizma Ivana Barišić kako bi pomogla ljudima u prevenciji različitih kroničnih nezaraznih bolesti modernog doba. Predstavlja #wellbeing pristup temeljen na znanju i iskustvu tima nutricionista s velikim iskustvom. Pristup temelji na medicini i poznavanju ljudskog metabolizma kreirajući optimalna rješenja za klijente u obliku personaliziranih programa prehrane koje je lako pratiti. Vjerujući kako je prehrana dio identiteta svakog od nas, u Nutrilife centru njeguju boutique pristup, što znači da svakom klijentu pristupaju individualno i potpuno posvećeno. Pružaju kompletan “customer service” te vas na putu do cilja i promjena vode od početka do kraja.

Pročitajte još i ...