Kako izgleda lifting obrva i čela i što se njime postiže

Ako vas ljudi koji vas ne poznaju dobro smatraju vječno neraspoloženom i (pre)ozbiljnom, možda je vrijeme za lifting čela i obrva! Šalu na stranu: imate svako pravo biti nezadovoljni i ozbiljni, no isto tako imate pravo i popraviti faktore koji utječu na to da tako izgledate.

Bore na čelu i spuštene obrve javljaju se zbog starenja kože i potkožnog tkiva, i često ostavljaju dojam neraspoloženog lica.

Nasuprot tome, svježe i vedro lice djeluje mladoliko, stoga je lifting čela i obrva vrlo tražena operacija pomlađivanja u Poliklinici Duduković, Poliklinici Bagatin, ordinaciji MM Medestetica

Zahvat je vrlo učinkovit kod osoba koje imaju bore na čelu i spuštene ili asimetrične obrve.

Ako ste se zapitali koji je uopće “pravi” položaj obrva, otkrit ćemo vam i to: one su uobičajeno postavljene tako da udaljenost između sredine zjenice i obrve iznosi 2 do 2,5 cm. Muške i ženske obrve nisu iste – ženske su obrve smještene malo više nego muške te se nalaze malo iznad koščatog hrbata iznad oka. Također, muškarci imaju ravnije obrve, dok ženske idealno oblikovane obrve imaju blagi oblik luka, pri čemu je najviša točka iznad vanjskog dijela šarenice.

Megan Fox

Spuštenost čela utječe na oči i kapke, odnosno na otvorenost očiju. Uobičajena je pojava te se dominantno pojavljuje među ljudima starijima od 50 godina. Danas se problem spuštenih obrva i naboranog čela može uspješno riješiti manjim kirurškim zahvatom.

Lifting čela vraća svježinu

Lifting čela izvodi se tako da se kirurški rez najčešće smješta u kosu, tako da ostaje nevidljiv nakon zahvata. U slučajevima kada pacijent ima visoko čelo, izvodi se kirurški rez koji se poklapa s rubom vlasišta.

U slučaju endoskopskog zahvata, kirurg radi niz malih rezova odmah iza ruba kose i, koristeći endoskop kao vodilicu, uklanja mišiće koji izazivaju bore. Potom se podižu obrve da se smanji ovješenost kože na kapcima. Ovisno o vrsti rezova i izboru kirurga, uzduž rezova mogu biti postavljeni zavoji. Trajanje zahvata obično je 1–2 sata.

Pomlađeni izraz lica

Rez se obično radi od jednog uha do drugog, malo iznad prirodne linije kose. U slučajevima visokog čela, rez može biti uz kosu da se smanji udaljenost obrva od kose. Nakon operacije se postavlja čvrsti zavoj i drenaža za odstranjivanje sekreta iz rane do sljedećeg dana, a poslije otprilike pet dana zavoji se uklanjaju, a dio konaca uklanja se nakon šest dana.

Woman touching face

Kirurg ponekad predloži temporalni (lateralni) lifting obrva koji se izvodi kroz rez kože skriven u kosi sljepoočice na obje strane. Ovisno o opsegu opuštene kože u području kapka i jagodične regije, po potrebi se koristi endoskopska tehnika. U idealnom slučaju najprije se izvodi podizanje obrva i jagodica, a nakon nekoliko mjeseci radi se blefaroplastika (korekcija kapaka) jer se tada može idealno procijeniti koliki je višak kože kapaka. Kombinacijom operacija postiže se cjelokupno pomlađeno lice. U Poliklinici Sinteza, primjerice, u postoperativnom postupku koriste tretmane biorezonancom koji značajno ubrzavaju vrijeme oporavka.

U većini slučajeva učinak podizanja obrva poželjno je kombinirati s aplikacijom malih količina botoxa ili dodavanjem volumena tkiva metodom nano i mikrolipofillinga.

Lifting čela i obrva jedan je od postupaka kojima se licu vraća vedrina, svježina i mladenački izgled. U kombinaciji s drugim metodama uspješno vizualno pomlađuje – čak i do desetak godina.

Pročitajte još i ...